Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm met amandelkorst

Kerstrecept: snel en eenvoudig recept voor zalm op culinaire wijze
Ingrediënten
4 zalmfilets a 100 tot 125 gr
3 beschuiten
4 eetl amandelen
Paar takjes verse peterselie
3 eetl honing
1 eetl mosterd
1 eetl gesmolten boter
Peper en zout
Paar schijfjes citroen
300 gr verse spinazie
1 eetl olijflie
 
Materialen
Keukenmachine
Bakplaat of ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de amandelen, beschuit en peterselie grof in een keukenmachine. Meng de boter, mosterd en honing in een kommetje. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. Besmeer ze daarna met het honing-mengsel. Verdeel het mengsel van beschuit en amandelen er over en leg ze op een ingevette bakplaat. Zet ze ca 10 min in de oven totdat ze goudbruin zijn van boven en de zalm licht roze is geworden. Bak de spinazie in een pan met olijflie totdat die begint te slinken. Bestrooi met peper en zout. Schep een beetje spinazie op een bord en leg een zalmfilet er mooi op. Garneer met een partje citroen. Lekker met hasselback aardappelen.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×