Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm met prei en rode wijnjus

Wist je dat rode wijnjus ook heerlijk is bij vis? Probeer eens in deze combinatie met zalm en prei.

Ingrediënten 
2 verse zalmfilets
1 prei (witte gedeelte)
50 g roomboter
150 ml rode wijn
100 ml kalfsfond
1 eetlepel ketchup
Snufje zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zalmfilets doormidden in 4 gelijke delen. Snij de prei in dunne staafjes en smelt de boter in een koekenpannetje. Leg de preistaafjes erin, draai het gas laag en smoor de prei gaar. Keer de prei een paar keer om.
 
Zalm_met_prei_01.jpg
Zalm_met_prei
Zalm_met_prei
Zalm_met_prei
 
Kook in een steelpannetje de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat die weer tot de helft inkoken. Ontzuur de saus met de ketchup. Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje. Zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Leg op een bord, eerst de prei, daarboven op de zalm en giet de rode wijnjus er over. Maak het af met een snufje zwarte peper.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×