Zalm met prei en rode wijnjus

Wist je dat rode wijnjus ook heerlijk is bij vis? Probeer eens in deze combinatie met zalm en prei.

Ingrediënten 
2 verse zalmfilets
1 prei (witte gedeelte)
50 g roomboter
150 ml rode wijn
100 ml kalfsfond
1 eetlepel ketchup
Snufje zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zalmfilets doormidden in 4 gelijke delen. Snij de prei in dunne staafjes en smelt de boter in een koekenpannetje. Leg de preistaafjes erin, draai het gas laag en smoor de prei gaar. Keer de prei een paar keer om.
 
Zalm_met_prei_01.jpg
Zalm_met_prei
Zalm_met_prei
Zalm_met_prei
 
Kook in een steelpannetje de rode wijn tot de helft in en voeg daarna de kalfsfond toe en laat die weer tot de helft inkoken. Ontzuur de saus met de ketchup. Leg de zalmfilets op de huid op een bakplaatje. Zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Leg op een bord, eerst de prei, daarboven op de zalm en giet de rode wijnjus er over. Maak het af met een snufje zwarte peper.
 
12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.