Zalm met tzatziki en paprika
Zomers Grieks recept van gegrilde zalm met een frisse tzatzikisaus met dille en gegrilde paprika
Ingredienten
4 stukken zalm
peper en zout.
4 paprika’s
olijfolie om te bakken
Tzatziki:
1 komkommer
250 ml griekse yoghurt
paar takjes verse dille
Snuf peper
1 teentje knoflook
Materialen
Rasp
Bereiding
Schil de komkommer en rasp de rest van het vruchtvlees met een grove rasp. Doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet en druk zoveel mogelijk overtollig vocht er uit. Meng de komkommerrasp met de yoghurt. Breng het mengsel op smaak met een snuf peper en pers het teentje knoflook er bij uit. Hak de dille fijn en meng dit ook door het mengsel. Zet de tzatziki zolang in de koelkast






Verwijder het velletje van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met een beetje olijfolie en peper en zout. Serveer de zalm met de tzatziki en de geroosterde paprika. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
Tip: je kunt dit gerecht ook op de bbq maken, rooster de paprika’s zwart op de bbq en grill ook de zalm (in een aluminium bakje). Voor een super snelle variant gebruik je kant en klare tzatziki en gegrilde paprika uit pot.