Zalm met tzatziki en paprika

Zomers Grieks recept van gegrilde zalm met een frisse tzatzikisaus met dille en gegrilde paprika

Ingredienten
4 stukken zalm
peper en zout.
4 paprika’s
olijfolie om te bakken
 
Tzatziki:
1 komkommer
250 ml griekse yoghurt
paar takjes verse dille
Snuf peper
1 teentje knoflook
 
Materialen
Rasp
 
Bereiding
Schil de komkommer en rasp de rest van het vruchtvlees met een grove rasp. Doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet en druk zoveel mogelijk overtollig vocht er uit. Meng de komkommerrasp met de yoghurt. Breng het mengsel op smaak met een snuf peper en pers het teentje knoflook er bij uit. Hak de dille fijn en meng dit ook door het mengsel. Zet de tzatziki zolang in de koelkast
 
zalm tzatziki 01
zalm tzatziki 01
zalm tzatziki 01

 
Grill de paprika onder een grill of in een oven op 225 graden tot ze zwart geblakerd zijn. Je kunt ze ook een paar minuten in het vuur van het gasfornuis leggen. Leg de paprika’s daarna in een kom en sluit deze goed af met een stukje folie. Laat de paprika’s 15 minuten ‘zweten’. Verhit een grillpan en bestrijk de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Grill de zalm ca 5 tot 7 minuten.
 
zalm tzatziki 01
zalm tzatziki 01
zalm tzatziki 01
Verwijder het velletje van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met een beetje olijfolie en peper en zout. Serveer de zalm met de tzatziki en de geroosterde paprika. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 
Tip: je kunt dit gerecht ook op de bbq maken, rooster de paprika’s zwart op de bbq en grill ook de zalm (in een aluminium bakje). Voor een super snelle variant gebruik je kant en klare tzatziki en gegrilde paprika uit pot.
 
Vind je dit leuk?
26 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!