Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm prei ovenschotel

Aardappelschijfjes, zalm en prei zijn een lekkere combinatie in één ovenschotel

Ingrediënten 
1 grote prei (600 gr) In ringetjes
800 gr aardapppelschijfjes
200 gr creme fraiche
2 eieren
1 theel pittige mosterd
500 gr zalm in moot
150 ml melk
1 eetl olijfolie
peper en zout
2 theel peterselie (vers of gedroogd)
75 gr geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 8 minuutjes voor en giet daarna af. Bak de prei in een pan met een klein beetje olijfolie 5 min aan totdat hij iets zachter begint te worden.
 
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01

 
Klop in een kom de creme fraiche, eieren, mosterd, melk, peper, zout en peterselie door elkaar. Snijd de zalmmoot horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunnere plakken krijgt.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Leg de zalm hierover.
 
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01
Zalm prei ovenschotel 01
Verdeel de prei over de zalm en giet de helft van het roommengsel er over. Dek af met de overgebleven aardappelschijfjes. Giet ook het laatste gedeelte van het roommengsel er over.
Bestrooi de bovenzijde met kaas en zet ongeveer een half uur in de oven. Check altijd even of de zalm gaar en mooi roze is.
 
 

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×