Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmrisotto met mangosalsa

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Ingrediënten
  • 300 gr risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 lente ui
  • 4 handjes rucola
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 zalmmoten
  • Scheutje olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 theelepels limoensap
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
Materialen
  • (grote) wokpan
  • Grillpan

Bereiding
Maak de groentebouillon klaar door 1 liter water te koken en hier en groentebouillonblokje aan toe te voegen. Snipper de ui en fruit aan in een grote pan. Voeg hier de risottorijst aan toe, meng even door elkaar en blus af met de witte wijn. Voeg een soeplepel bouillon toe zodra de wijn door de risotto is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risottorijst gaar is, dit duurt ca. 20-25 minuten.

Snijd de limoen door en pers het sap uit in een kommetje. Meng dit met de olijfolie en een snuf peper en zout. Pers de knoflook uit en meng ook erdoor. Besmeer de zalm met dit mengsel en bak daarna in de grillpan. Snijd voor het maken van de mangosalsa de mango, rode paprika, lente-ui en avocado klein. Meng dit samen met wat limoensap, peper en zout door elkaar. Serveer de risotto met een handje rucola en leg de gegrilde zalm erop. Maak af met de mangosalsa.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×