Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmrisotto met mangosalsa

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Maak de groentebouillon klaar door 1 liter water te koken en hier en groentebouillonblokje aan toe te voegen. Snipper de ui en fruit aan in een grote pan. Voeg hier de risottorijst aan toe, meng even door elkaar en blus af met de witte wijn. Voeg een soeplepel bouillon toe zodra de wijn door de risotto is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risottorijst gaar is, dit duurt ca. 20-25 minuten.

 Snijd de limoen door en pers het sap uit in een kommetje. Meng dit met de olijfolie en een snuf peper en zout. Pers de knoflook uit en meng ook erdoor. Besmeer de zalm met dit mengsel en bak daarna in de grillpan. Snijd voor het maken van de mangosalsa de mango, rode paprika, lente-ui en avocado klein. Meng dit samen met wat limoensap, peper en zout door elkaar. Serveer de risotto met een handje rucola en leg de gegrilde zalm erop. Maak af met de mangosalsa.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×