Carpaccio van zeebaars met saffraan

Maak eens iets anders met zeebaars; verrassend voorgerecht met dunne plakjes zeebaars, venkel en saffraan

Ingrediënten
2 zeebaarsfilets zonder vel
kleine sla blaadjes
½ venkel
 
Ingrediënten mayonaise
100 ml witte wijn
enkele saffraan draadjes
2 eidooiers
150 ml zonnebloemolie
peper en zout
 
Ingrediënten dressing
50 ml witte wijn azijn
mespunt gladde mosterd
enkele saffraan draadjes
150 ml olijfolie
peper en zout
 
Bereiding mayonaise
Verwarm de witte wijn met de saffraan, laat tot de helft inkoken en laat het vervolgens afkoelen. Klop met een garde de eidooiers met het witte wijn mengsel en peper en zout tot een egale massa. Voeg langzaam de zonnebloemolie toe en blijf goed kloppen tot de gewenste dikte is bereikt. Makkelijkste is om de mayonaise in een spuitzak te doen, maar met een lepel kan ook.
 
Zeebaarscarpaccio_met_saffraan
Zeebaarscarpaccio_met_saffraan
Zeebaarscarpaccio_met_saffraan
Bereiding dressing
Meng de witte wijn azijn, mosterd, saffraan, peper en zout met een garde. Voeg de olijfolie in een dunne straal toe terwijl je blijft kloppen tot de gewenste dikte.
 
Zeebaarscarpaccio_met_saffraan
Zeebaarscarpaccio_met_saffraan
Zeebaarscarpaccio_met_saffraanSchaaf de venkel fijn met een dunschiller of mandoline. Om het venkelschaafsel extra krokant te maken kun je deze kort in water met ijsblokjes bewaren tot gebruik. Controleer de zeebaars op graten en snijd vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Bedek een bord met de plakjes zeebaars. Leg speels de sla blaadjes en het venkelschaafsel op de carpaccio, besprenkel met saffraandressing en schep of spuit een paar toefjes mayonaise erop.
 
Vind je dit leuk?
15 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!