Carpaccio van zeebaars met saffraan
Maak eens iets anders met zeebaars; verrassend voorgerecht met dunne plakjes zeebaars, venkel en saffraan
kleine sla blaadjes
½ venkel
100 ml witte wijn
enkele saffraan draadjes
2 eidooiers
150 ml zonnebloemolie
peper en zout
50 ml witte wijn azijn
mespunt gladde mosterd
enkele saffraan draadjes
150 ml olijfolie
peper en zout
Verwarm de witte wijn met de saffraan, laat tot de helft inkoken en laat het vervolgens afkoelen. Klop met een garde de eidooiers met het witte wijn mengsel en peper en zout tot een egale massa. Voeg langzaam de zonnebloemolie toe en blijf goed kloppen tot de gewenste dikte is bereikt. Makkelijkste is om de mayonaise in een spuitzak te doen, maar met een lepel kan ook.



Meng de witte wijn azijn, mosterd, saffraan, peper en zout met een garde. Voeg de olijfolie in een dunne straal toe terwijl je blijft kloppen tot de gewenste dikte.


