Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte falafel met couscous

Deze kruidige balletjes van kikkererwten zijn heerlijk in combinatie met couscous

Ingrediënten
  • 150 gr feta
  • 300 gr couscous
  • 200 gr granaatappelpitten
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • paar takjes peterselie
  • 1 grote aubergine
  • 1 groente bouillonblokje
  • handje amandelen
  • 170 ml Griekse yoghurt
  • Turks brood
Falafel
  • 430 gr kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uitjes ui
  • paar takjes peterselie
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie (om in te bakken)
  • snuf peper en zout
  • Snuf cayenne
Benodigdheden
  • Keukenmachine

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine, behalve de olie en bloem. Mix door elkaar, maar niet te fijn. Het mag nog een beetje grof zijn. Voeg bloem toe tot het een stevig mengsel is. Draai er balletjes van en druk deze iets plat. Laat ze opstijven in de koelkast terwijl je verder gaat met de couscous. Wel de couscous in een kom of pannetje met heet water en bouillonblokje.

Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak de blokjes aubergine ca. 8 minuten. Schep ze daarna samen met de plakjes komkommer, granaatappelpitten, munt, peterselie en amandelen door de couscous. Verhit een flinke scheut nieuwe olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de couscous met wat feta, de zelfgemaakte falafel, brood en kommetje yoghurt met een beetje olie.

zelfgemaakte-falafel-met-couscous_V

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×