Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte tropische granola

Deze granola heeft een tropisch tintje door de toevoeging van gedroogde abrikozen, rozijnen en kokosflakes.

Ingrediënten
  • 150 gr hele havervlokken
  • 75 gr rozijn
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 50 gr kokosflakes
  • 60 gr pecannoten
  • 50 gr lijzaad
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met rozijnen en lijnzaad. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng dit door de havermout. Verdeel hier ook de zonnebloempitten en pecannoten doorheen. Voeg vervolgens de honing en de kokosolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken.

tropische-granola-stap-1.jpg
tropische-granola-stap-2.jpg
tropische-granola-stap-3.jpg

Verdeel de granola over een vel bakpapier en voeg de kokos flakes toe. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (0 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette