Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte tropische granola

Deze granola heeft een tropisch tintje door de toevoeging van gedroogde abrikozen, rozijnen en kokosflakes.

Ingrediënten
  • 150 gr hele havervlokken
  • 75 gr rozijn
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 50 gr kokosflakes
  • 60 gr pecannoten
  • 50 gr lijzaad
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken met rozijnen en lijnzaad. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng dit door de havermout. Verdeel hier ook de zonnebloempitten en pecannoten doorheen. Voeg vervolgens de honing en de kokosolie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediënten, voor grotere stukken.

tropische-granola-stap-1.jpg
tropische-granola-stap-2.jpg
tropische-granola-stap-3.jpg

Verdeel de granola over een vel bakpapier en voeg de kokos flakes toe. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (0 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl