Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de gnocchi zoals in dit basisrecept.

  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is de kookroom, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.

  4. Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.