Zoete aardappel quiche met spinazie

Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.

Lunch recept 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein.

  3. Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit.

  4. Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten.

  5. Zet het vuur wat lager en voeg beetje voor beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken.

  6. Snijd de feta in kleine blokjes.

  7. Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.

  8. Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel.

  9. Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen.

  10. Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  11. Tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.

Heeft het gesmaakt?
541 stemmen Bedankt voor je stem!