Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel salade met kip

Super lekkere en gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel, paprika en kipspiezen

Ingrediënten 
1 kilo zoete aardappels
2 paprika’s
2 teentjes knoflook, uitgeperst
250 gr cherrytomaten
100 gr (veld)sla
1 a 2 rode uien
100 gr zachte geitenkaas
30 gr pijnboompitten, licht geroosterd
sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
300 gr kipfilet
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
scheut olijfolie
 
Materialen
ovenschaal of braadslede
sateprikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snijd ze in blokjes (formaat van een dobbelsteen). Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd ook in stukjes. Schep de paprika, zoete aardappels, knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar en verdeel over een ovenschaal of braadslede. Rooster de groente in 40 min gaar (check altijd even of de zoete aardappel zacht is). Snijd de rode ui in ringetjes en voeg deze de laatste 5 min toe aan de ovenschaal.
 
zoete aardappel salade met kip 01
zoete aardappel salade met kip 01
zoete aardappel salade met kip 01
zoete aardappel salade met kip 01
Snijd, terwijl de groente in de oven staat, de kip in stukken en schep met een scheutje olijfolie, tijm, peper en zout door elkaar. Rijg ze daarna aan satéprikkers. Verhit een koekenpan en bak de kip in 8 tot 10 minuten aan alle zijdes bruin en gaar. Verdeel de sla over 4 borden. Halveer de tomaatjes en leg deze op de sla. Schep de geroosterde groente er op en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met pijnboompitten en serveer met de kipspiezen.
 
Ook lekker met falafelballetjes i.p.v. kip voor een vegetarische variant.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×