Zoete aardappel taartjes

Knapperige hartige bladerdeeg taartjes met zoete aardappel, feta en rode ui

Ingredienten
2 zoete aardappels
4 plakken bladerdeeg
snuf zout en peper
1 rode ui
30 gr feta
20 ml olijflie
peper en zout
Paar verse blaadjes basilicum
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje olie. Zet ze 10 minuten in de oven.
Leg de plakken bladerdeeg ook op een bakplaat met bakpapier. Maak met een mesje een hele dunne insnede 1 cm van de rand (niet door het bladerdeeg heen). Prik met een vork gaatjes in het middeltje gedeelte van het bladerdeeg.
 
zoete aardappel taartjes 01
zoete aardappel taartjes 01
zoete aardappel taartjes 01
zoete aardappel taartjes 01
Verdeel de plakjes zoete aardappel er over en bestrooi met een snufje peper en zout. Hak de ui fijn en verdeel samen met de feta over de hartige taartjes. Bak de taartjes ongeveer 15 - 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin en knapperig is. Hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn en meng met de rest van de olie. Besprenkel de taartjes als ze uit de oven komen met de basilicumolie. De taartjes zijn zowel koud als warm lekker.
 
Vind je dit leuk?
81 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!