BIJGERECHT - 15 MIN + 30 OVENTIJD - 4 PERSONEN *
Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente
Ingredienten
2 a 3 grote zoete aardappels (redelijk smal zodat de schijfjes in de muffinvorm passen)
25 gr roomboter
4 eetlepels parmezaanse kaas + extra om te garneren
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout
Eventueel wat peterselie om te garneren
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinbakvorm
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd met schil in dunne plakjes van ca 1 mm en doe in een kom. Smelt de boter en giet deze bij de aardappels. Schep de kaas, rozemarijn en wat peper en zout er door. Maak stapeltjes van de zoete aardappels in de ingevette muffinvormpjes.
De stapeltjes mogen best hoger worden dan de muffinvorm want ze zakken nog wat in tijdens het bakken. Zet ze ongeveer 30 min in de oven. Bestrooi de laatste 5 min nog wat extra kaas er over en laat dit smelten. Lekker bij bijvoorbeeld een stukje vlees en wat groenten.