Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel torentjes

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Ingredienten
2 a 3 grote zoete aardappels (redelijk smal zodat de schijfjes in de muffinvorm passen)
25 gr roomboter
4 eetlepels parmezaanse kaas + extra om te garneren
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout
Eventueel wat peterselie om te garneren
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinbakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd met schil in dunne plakjes van ca 1 mm en doe in een kom. Smelt de boter en giet deze bij de aardappels. Schep de kaas, rozemarijn en wat peper en zout er door. Maak stapeltjes van de zoete aardappels in de ingevette muffinvormpjes.
 
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
De stapeltjes mogen best hoger worden dan de muffinvorm want ze zakken nog wat in tijdens het bakken. Zet ze ongeveer 30 min in de oven. Bestrooi de laatste 5 min nog wat extra kaas er over en laat dit smelten. Lekker bij bijvoorbeeld een stukje vlees en wat groenten.
 

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel