Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel torentjes

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Ingredienten
2 a 3 grote zoete aardappels (redelijk smal zodat de schijfjes in de muffinvorm passen)
25 gr roomboter
4 eetlepels parmezaanse kaas + extra om te garneren
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout
Eventueel wat peterselie om te garneren
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinbakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd met schil in dunne plakjes van ca 1 mm en doe in een kom. Smelt de boter en giet deze bij de aardappels. Schep de kaas, rozemarijn en wat peper en zout er door. Maak stapeltjes van de zoete aardappels in de ingevette muffinvormpjes.
 
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
De stapeltjes mogen best hoger worden dan de muffinvorm want ze zakken nog wat in tijdens het bakken. Zet ze ongeveer 30 min in de oven. Bestrooi de laatste 5 min nog wat extra kaas er over en laat dit smelten. Lekker bij bijvoorbeeld een stukje vlees en wat groenten.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×