Zoete aardappel torentjes

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Ingredienten
2 a 3 grote zoete aardappels (redelijk smal zodat de schijfjes in de muffinvorm passen)
25 gr roomboter
4 eetlepels parmezaanse kaas + extra om te garneren
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout
Eventueel wat peterselie om te garneren
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Muffinbakvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd met schil in dunne plakjes van ca 1 mm en doe in een kom. Smelt de boter en giet deze bij de aardappels. Schep de kaas, rozemarijn en wat peper en zout er door. Maak stapeltjes van de zoete aardappels in de ingevette muffinvormpjes.
 
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
zoete aardappeltorentjes 01
De stapeltjes mogen best hoger worden dan de muffinvorm want ze zakken nog wat in tijdens het bakken. Zet ze ongeveer 30 min in de oven. Bestrooi de laatste 5 min nog wat extra kaas er over en laat dit smelten. Lekker bij bijvoorbeeld een stukje vlees en wat groenten.
 

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.