Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zomerse maaltijdsalade met garnalen

Een perfecte combi van nectarine, feta, geroosterde paprika en garnalen voor een heerlijke zomers gerecht

Ingrediënten
3 paprika’s
160 gr sla (bv rucola, eikenblad, veldsla etc)
4 sneetjes brood
200 gr feta
6 eetl pompoenpitten
4 nectarines
250 gr garnalen
Peper en zout
 
Dressing:
1 teentje knoflook, geperst
Scheut olijfolie
1 eetl witte wijn azijn
1 theel tijm
1 eetl citroensap
1 eetl honing
Peper en zout
 
Bereiding
Maak eerst de dressing zodat die goed kan intrekken. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom en zet deze apart. Grill de paprika’s 20 minuten onder de gril of leg ze 30 minuten op een bakplaat in de oven op 220 graden. Draai ze regelmatig om. Als ze zwartgeblakerd zijn dan leg je ze in een afgedekte kom. Bak ondertussen de garnalen met een beetje peper en zout in een pannetje en rooster het brood. Verwijder de zwarte velletjes van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de nectarines in partjes en meng deze met de sla, garnalen en paprika. Giet de dressing er over en meng goed door elkaar. Bestrooi de salade met pompoenpitten en stukjes feta. Snijd het geroosterde brood in repen en serveer bij de maaltijdsalade.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×