Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Review en 5 x winnen: vegetarische Boekoeloekoe burger

In mijn vega eetdagboek van begin januari heb je kunnen lezen dat ik Boekoeloekoe burgers heb gemaakt. De naam klinkt misschien vreemd maar ze zijn super lekker! De Boekoeloekoe burger is een vegetarische burger die je met behulp van een mix van kruiden en granen en een aantal verse ingrediënten zelf maakt. De mix is vrij van kunstmatige stoffen en E-nummers en gemaakt van biologische ingrediënten. Omdat ik niet z’n fan ben van kant en klaar producten en ik daarnaast minder vlees probeer te eten leek het me een leuk experiment.
 
boekoeloekoe 02

boekoeloekoe 02

Bereiding en smaak

Al hoe wel de naam vrij ingewikkeld klinkt is de bereiding erg makkelijk. Je mengt de Boekoeloekoe mix met 80 gr geraspte kaas, 2 eieren, 50 ml melk en een gesnipperd uitje en kneed dit tot een stevige massa. Dit laat je een kwartiertje in de koelkast staan en daarna verdeel je het mengsel in vier ballen. Druk de ballen plat in een pan en bak ze net zoals ‘gewone’ hamburgers in 10 minuten mooi bruin.
Ik had ze op klassieke wijze gegeten; op een broodje met plakjes tomaat, rode ui en wat sla. De smaak was niet een, twee, drie met iets te vergelijken, maar ik vond ze heel erg lekker. De Boekoeloekoe burgers waren stevig zoals een echte hamburger en daarnaast ook sappig. De smaak was lekker kruidig en absoluut niet saai.
 
boekoeloekoe 03boekoeloekoe 03boekoeloekoe 03boekoeloekoe 03
 

Variatie

Met de mix kun je niet alleen hamburgers maken maar ook bijvoorbeeld vegetarische gehaktballetjes, saucijzenbroodjes en andere vormen. En in plaats van te bakken in de pan kun je ze ook in de oven of frituurpan bereiden. Voor meer smaakvolle ideeën en tips kijk je op www.boekoeloekoe.nl
 

Info

Met een zakje mix maak je 4 lekkere vegaburgers. De Boekoeloekoe mix kun je online bestellen voor €3,50 en is verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten.
 

Winnen:

Wil jij ook een keer deze burgers zelf proberen en iets bijzonders op tafel zetten, doe dan mee met de winactie! Ik mag namelijk 5 zakjes Boekoeloekoe burger mix weggeven.
 
Hoe doe je mee? Like de Boekoeloekoe facebookpagina en laat een reactie onder deze blog achter waarom jij graag deze burgers wil proberen. Oja en vul een geldig emailadres in zodat we contact met je op kunnen nemen mocht je gewonnen hebben. Je kunt meedoen tot en met zondag 23 februari. Daarna ontvangen de winnaars een mailtje.
 
De winactie is inmiddels verlopen en de winnaars hebben een bevestiging ontvangen via de mail.
 

Reacties

Laat je reactie achter

a
annet 19 februari 2014 om 09:05

Ik ben erg benieuwd naar de burgers! kom maar op!

I
Ingeborg 20 februari 2014 om 06:33

Binnenkort beginnen de vasten en ik heb me voorgenomen dan vegetarisch te eten.

Cb
Chantal de baar 20 februari 2014 om 06:34

Het lijkt me heerlijk. Zou het graag eens proberen

N
Noah 20 februari 2014 om 08:11

Weer een heerlijke variatie om uit te proberen voor mijn vegetarische dagen.

E
Esther 20 februari 2014 om 08:16

Mjammie!! Dat klinkt goed!! Hopelijk wordt het smmmmullen door deze prijs!

G
Greet 20 februari 2014 om 08:31

Wij zijn vegetarisch en willen graag wat nieuws uitproberen en dit lijkt ons wel lekker. we zijn erg benieuwd.

T
Tamara 20 februari 2014 om 08:45

Burgers zonder E-nummers lijkt mij heerlijk! Tegenwoordig stoppen ze overal E-nummers in, ook als je denkt dat je gezond eet, boekoeloekoeburgers here I'am.

ah
ann den heyer 20 februari 2014 om 09:06

Ik eet al jaren vegetarisch en dit lijkt me een byzondere afwisseling

m
marijke 20 februari 2014 om 10:07

Om mijn niet-vegetarische huisgenoten te overtuigen dat vegetarisch ook lekker en niet saai hoeft te zijn!

Lp
Linda pels 20 februari 2014 om 11:15

Lijkt me heerlijk, maar natuurlijk eerst PROEVEN, dan GELOVEN.....
(Ik ben geen vegetariër maar ik houd gewoon niet zo van vlees en vis. Dit zou "wellicht" een goede aanvulling zijn op mijn menu's. )

Lp
Linda pels 20 februari 2014 om 11:15

Lijkt me heerlijk, maar natuurlijk eerst PROEVEN, dan GELOVEN.....(Ik ben geen vegetariër maar ik houd gewoon niet zo van vlees en vis. Dit zou "wellicht" een goede aanvulling zijn op mijn menu's. )

E
Eveline 20 februari 2014 om 12:54

Ik wil wel proberen hoe een boekoeloeburger smaakt, ben zoekende naar een nieuw eetpatroon.

S
Sandra 20 februari 2014 om 20:17

Het lijkt mij super leuk om deze boekoeloekoe burgers te maken en zo mijn kinderen en man te verwennen met een heerlijke vegetarische burger of iets anders wat ik er mee kan gaan maken !!

M
Marije 20 februari 2014 om 21:04

Sorry, ik heb geen FB, dus ik kan niet liken..maar ik hoop dar ik met deze reactie toch een kans maak op het kruidenpakketje, lijkt me heerlijk!! Veel lekkerder als uit de winkel! Duh, je hebt het tenslotte zelf gemaakt met de hulp van de boekoeloe kruiden. Ben wel benieuwd waar de naam vandaan komt, goed bedacht hoor, die vergeet je niet snel!

M
Marije 20 februari 2014 om 21:10

Super zo'n kruiden mix voor vegetarische burgers, hoef je ze niet meer in de supermarkt te kopen!! Alles wat zelf gemaakt is smaakt lekkerder, ik zou dus dolgraag zo'n pakketje willen winnen!
Sorry maar ik heb geen FB, kan je pagina dus niet liken :-(

M
Marije 20 februari 2014 om 21:10

Super zo'n kruiden mix voor vegetarische burgers, hoef je ze niet meer in de supermarkt te kopen!! Alles wat zelf gemaakt is smaakt lekkerder, ik zou dus dolgraag zo'n pakketje willen winnen! Sorry maar ik heb geen FB, kan je pagina dus niet liken :-(

C
Claudia 21 februari 2014 om 08:43

de naam alleen al; zoiets kan ik niet aan mijn mond voorbij laten gaan

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×