Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Review + winactie: grillpan Royalty line

 
Groenten, vlees of vis met van die bruine grillstrepen zien er altijd zó mooi uit. En daarnaast vind ik dat grillen ook vaak een extra lekkere smaak aan de ingrediënten geeft. Belangrijk met grillen is dat je een goede grillpan hebt, anders bestaat de kans dat je groenten aan pan blijven plakken.  
 
Van Kitchen&more kreeg ik de mogelijkheid om hun keramische grillpan van het merk Royalty Line uit te testen. In vergelijking met een ‘gewone’ grillpan gaat deze keramische variant langer mee en bevat deze geen giftige teflon anti aanbak laag. Ook hoef je geen olie of boter te gebruiken tijdens het grillen, wat het weer extra gezond maakt. Hij is bovendien geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasserbestendig. Dat klinkt allemaal erg goed, tijd om de pan in de praktijk testen.
 
grillpan vis

grillpan

 

In de praktijk

Een van de moeilijkste dingen om te grillen, vind ik, is vis. Deze blijft namelijk nogal snel plakken aan de ribbels van de pan. Dit is dus de ultieme test. Voor mijn recept had ik een aantal tilapia filets gekocht en deze besprenkeld met wat citroensap, peper zout en rozemarijn. Nadat de grillpan goed heet was heb ik de filets er voorzichtig in gelegd, zonder olie. Na een paar minuten heb ik ze met een plastic spatel omgedraaid. Ze zaten gelukkig niet vast geplakt en er waren mooie bruine strepen te zien. Ook de andere zijde van de vis had na een paar minuten mooie bruine strepen. Verder was de pan makkelijk te gebruiken, snel heet en makkelijk schoon te maken. Ik heb de grillpan van 24 cm gebruikt waar 3 visfilets mooi naast elkaar in paste, maar mocht je een grotere pan nodig hebben dan is er ook nog een van 28 cm. De grillpannen zijn wit met rood en zijn te koop voor een mooi prijsje.
 
Lees hier het hele recept met gegrilde groenten en vis dat ik bereid heb met de grillpan
 

Winnen

Ook zin om te gaan grillen? Goed nieuws, ik mag namelijk een mooie grillpan van Royalty line 24 cm weggeven. Wat moet je er voor doen:
 
Laat een reactie achter onder deze blog en vertel wat voor gerecht jij graag zou willen maken met deze grillpan. Je kunt meedoen t/m donderdag 31 oktober. De winnaar wordt op de site bekend gemaakt en krijgt een mailtje toegestuurd.
 

And the winner is….

Ilona

 
Van harte gefeliciteerd!

 

Reacties

Laat je reactie achter

Petra 27 oktober 2013 om 17:07

Wow, dat is nog eens een mooie pan! Ik ben gek op vlees dus zou er een lekker biefstukje in grillen!

Beantwoorden
Hans Goossens 27 oktober 2013 om 20:57

Ik ga er carpacio maar dan anders op grillen. Biefstuk van de haas grill ik daar op dicht, heel even. Dan snijd ik die in dunne plakjes om die vervolgens op een bedje van rucola sla vermengd met pijnboompitjes en een dressing van balsamico met verse tomaten pesto, olijfolie en nog wat lekkere dingen te serveren. Nu moet / mag ik daar mijn bbq voor aanmaken ( wat ook niet echt een straf is, maar als het kouder wordt sta ik alleen buiten en het is toch echt gezelliger als ik binnen kan bakken voor onze gasten ). Dus het zou voor mij een uitkomst zijn.

Beantwoorden
Pieter johannes Stam 28 oktober 2013 om 05:48

Zeer mooie en kwalitatief hoogstaande pan. Bij mij gaan er plakjes zwaardvis in met olijfolie bestreken) in met uitjes, spekblokjes zonder vlees, spercieboontjes en worteltjes. Op het bord een ietsepietsie wasabi met sojasaus op de zwaardvis. Bon appetit. Wat zal die pan genieten!

Beantwoorden
Pieter johannes Stam 28 oktober 2013 om 05:48

Zeer mooie en kwalitatief hoogstaande pan. Bij mij gaan er plakjes zwaardvis in met olijfolie bestreken) in met uitjes, spekblokjes zonder vlees, spercieboontjes en worteltjes. Op het bord een ietsepietsie wasabi met sojasaus op de zwaardvis. Bon appetit. Wat zal die pan genieten!

Beantwoorden
Jolanda Baltus 28 oktober 2013 om 05:51

Ik zou mijn biefstuk erin klaar maken, heerlijk malse sappige biefstuk. Wel met een uitje erbij :)

Beantwoorden
els dekkers 28 oktober 2013 om 05:53

Super deze pan, heerlijk om binnen te grillen,
En in deze tijd van het jaar heeft de pompoen mijn voorkeur, samen met een courgette, en met eigen fantasie kan men er een heerlijk voorgerecht van maken, pijnboompitjes er op en geitenkaas erover brokkelen, een beetje honing er over en natuurlijk op smaak maken met zout en gemalen peper. Super lekker met een heerlijk droog wit wijntje erbij!

Beantwoorden
Jackie 28 oktober 2013 om 06:05

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze pan. De foto's zien er supergoed uit mmmmmmm!

Beantwoorden
caroline 28 oktober 2013 om 06:09

Ik zou er mmmm een lekker stukje tonijn in grillen

Beantwoorden
Lenie Weijnen 28 oktober 2013 om 06:17

Ik zou er heerlijke courgettes en aubergines in grillen, samen met reuzechampignons.

Beantwoorden
Tr.Vonk 28 oktober 2013 om 06:25

Geachte Lezer
Ik heb geen recept maar opeens zijn al mijn recepten weg die ik had toegevoegd. Heb ik misschien iets verkeerd gedaan of kan ik ze ergens anders terug vinden. Ik hoop dat u me kan helpen. Trouwens leuke actie met die grillpan .Vriendelijke groet.
Truus Vonk

Beantwoorden
Tr.Vonk 28 oktober 2013 om 06:25

Geachte LezerIk heb geen recept maar opeens zijn al mijn recepten weg die ik had toegevoegd. Heb ik misschien iets verkeerd gedaan of kan ik ze ergens anders terug vinden. Ik hoop dat u me kan helpen. Trouwens leuke actie met die grillpan .Vriendelijke groet. Truus Vonk

Beantwoorden
Rika van Oord 28 oktober 2013 om 06:33

Ten eerste vond ik het een hele leuke side.
En ik ga in de grill pan zeker mijn vis en kipfilet bakken.
En de gasten laten smullen met een van jullie recepten erbij.

Beantwoorden
Rika van Oord 28 oktober 2013 om 06:33

Ten eerste vond ik het een hele leuke side.En ik ga in de grill pan zeker mijn vis en kipfilet bakken.En de gasten laten smullen met een van jullie recepten erbij.

Beantwoorden
Nel Breugom 28 oktober 2013 om 07:03

Ik heb altijd een probleem met vis grillen. Zou daarom deze pan graag willen winnen en 1 van uw recepten uit proberen. Ljjkt me super.

Beantwoorden
J, Benoit 28 oktober 2013 om 07:59

Ik zou deze pan graag willen winnen, omdat me er beslist 1000 lekkere gerechten voor in zouden vallen. Maar op dit moment loopt me het water uit de mond, bij de gedachte aan een lekkere biefstuk of een eendenborst!!!!!!

Beantwoorden
Marina de Graaf 28 oktober 2013 om 09:01

Mooie grillpan! Ik zou hier een lekker stukje teriyaki zalm op grillen! Mmm lekker en gezond!

Beantwoorden
Shyama 28 oktober 2013 om 09:12

Gegrilde gamba's met knoflook en rood pepertje hmmmm (tapas)

Beantwoorden
Shyama 28 oktober 2013 om 09:13

Gegrilde Gamba's hmmmmmm

Beantwoorden
Gerri 28 oktober 2013 om 09:16

Er een goede biefstuk of een stuk vis in grillen.

Beantwoorden
Ellen schaasberg 28 oktober 2013 om 09:30

Deze pan zou een mooie opvolger zijn van mijn oude grillpan....
Regelmatig maak ik mediterrane gerechten en met gegrilde groenten komen die het meest tot hun recht...
Dus nu maar duimen...

Beantwoorden
lindsay 28 oktober 2013 om 09:36

ik zou er mengeling van wokgroenten in grillen met een lekker stukje kip en aardappelen

Beantwoorden
Willemien 28 oktober 2013 om 09:45

Wauw, mooie pan!
En inderdaad, vis grillen zonder dat het vast plakt, kan ik me haast niet voorstellen dus ik ga zeker proberen om zalm te grillen voor bij de pasta met spinazie.

Beantwoorden
Willemien 28 oktober 2013 om 09:45

Wauw, mooie pan!En inderdaad, vis grillen zonder dat het vast plakt, kan ik me haast niet voorstellen dus ik ga zeker proberen om zalm te grillen voor bij de pasta met spinazie.

Beantwoorden
Els P 28 oktober 2013 om 09:46

Eén van mijn favoriete gerechten is moussaka! Met courgette of aubergine (of allebei!). Meestal worden deze groentenschijfjes eerst gebakken, waardoor het gerecht wel zwaar en vet wordt. Daarom lijkt het me super om mijn courgette- en aubergineschijfjes eerst te grillen. De gezonde moussaka!

Beantwoorden
Mirjam 28 oktober 2013 om 09:47

Een heerlijke verse zalmmoot van de markt! Nu al zin in :-)!

Beantwoorden
Willemien 28 oktober 2013 om 09:47

Wauw wat een pracht pan!
Zou de zalm echt niet vastplakken bij het grillen? Kan ik me haast niet voorstellen, dus dat ga ik dan proberen, voor bij de pasta met spinazie.

Beantwoorden
Willemien 28 oktober 2013 om 09:47

Wauw wat een pracht pan!Zou de zalm echt niet vastplakken bij het grillen? Kan ik me haast niet voorstellen, dus dat ga ik dan proberen, voor bij de pasta met spinazie.

Beantwoorden
Luus 28 oktober 2013 om 09:51

Mediterrane vis met ratatouille!

Beantwoorden
Ilona 28 oktober 2013 om 10:52

Oh wat een mooie pan!
Ik zou hier kipfilet, paprika en ui in grillen om heerlijke fajita's mee te maken mmmm

Beantwoorden
Edwards 28 oktober 2013 om 11:18

De grillpan zit er super uit. het bevat geen giftige teflon antiaanbaklaag is een + punt. geeft extra lekkere smaak aan de ingrediënten( 2 + punten) je hoeft geen olie of boter te gebruiken tijdens het grillen lekker gezond eten( 3 + punten). ben met afvallen bezig dit echt een must have. lekker een stuk vis of garnallen zou ik als eerst willen grillen en lekker veel groenten grillen lijkt me heerlijk en gezond. maak graag kans doe heel graag mee.

Beantwoorden
Ellen Batist 28 oktober 2013 om 11:24

Goh wat fijn, eindelijk is een goede review over en grillpan. Heb er al eens een paar geprobeerd, maar altijd rampzalig. Sinds kort heb ik ook bakpannen met keramische laag die me zeer goed bevallen en dan is er nu ook een grillpan. Heel fijn.... Gerechten, nou eigenlijk wil ik al mijn vlees en vis er in bereiden, groente had ik nog niet zo over nagedacht, maar dat wordt dan mijn nieuwe uitdaging! Spannend hoor....zou toch fijn zijn zo'n pan er bij!!!

Beantwoorden
An Staute 28 oktober 2013 om 11:42

Mijn man is de "griller" in huis, dus ik zou de pan aan hem geven en een steak vragen :D

Beantwoorden
Angeline 28 oktober 2013 om 12:36

Mijn favoriete maaltje is zalm dus die zal ik ongetwijfeld
als eerste kennis laten maken met deze pan

Beantwoorden
Janine 28 oktober 2013 om 12:37

Ik gril bijna elke dag mijn lunch in een grillpan. Courgette, aubergine, paprika of ui, stukjes vlees of tonijn. Lekker op een bordje met sla en een flinke scheut olijfolie.
Dus deze gezonde versie is heel erg welkom hier.

Beantwoorden
Liesbeth 28 oktober 2013 om 12:59

Wat een mooie grillpan! Heerlijk voor een lekker kogelbiefstukje met gehalveerde champignons en zilveruitjes, daarbij kwart aardappeltjes in de schil gekruid met olijfolie en rozemarijn. Wat zullen we lekker smullen! :-)

Beantwoorden
Willemien brock 28 oktober 2013 om 14:16

Zou deze super mooie pan aan mijn man cadeau doen, als we volgende maand 40 jaar getrouwd zijn, om vis en biefstuk in te grillen. Hij kookt 4 dagen in de week en geniet hiervan. De pan zal hem nog meer uitdagen grillrecepten uit te proberen.

Beantwoorden
AJ 28 oktober 2013 om 15:44

Lekker grillen van klein vlees en groenten in een pan.
Lekker en gezond. Zonder al te veel afwas.
Een lekker visje grillen is nu altijd beter voor een mens dat frituren. In de oven boven op soepgroenten ook smakelijk is, is variatie een bron van lekker eten.
Je leest het zo'n mooie pan kan ik zeer goed gebruiken.
AJ

Beantwoorden
Inge 28 oktober 2013 om 16:16

Ratatouille! Lekker gourgette, aubergine, tomaat en kip grillen, die er ook nog super uitzien met die grillstrepen!

Beantwoorden
Linda 28 oktober 2013 om 16:19

Ik zou hem gebruiken voor een spies waar alles aan zit, Rode uien, Kastanje champignons, paprika en kip, alles in wat kruiden en een beetje olie gemarineerd, en dan in de grill pan, lekker mager, zeker nu ik op de calorieën let.

Beantwoorden
Rik 28 oktober 2013 om 18:38

Wauw, wat een fancy pan!!
Ik zou hier een lekkere Toscaanse groenteschotel met gegrilde groenten zoals aubergine en courgette, puntpaprika etc.

Beantwoorden
Rik 28 oktober 2013 om 18:38

Wauw, wat een fancy pan!!Ik zou hier een lekkere Toscaanse groenteschotel met gegrilde groenten zoals aubergine en courgette, puntpaprika etc.

Beantwoorden
Jan Reek 28 oktober 2013 om 20:55

lekker stukje vis natuurlijk

Beantwoorden
Nolleke Morren 28 oktober 2013 om 21:23

Wouw wat een geweldige prijs.
Ik zou er 'gegrilde witloof ' op kunnen klaarmaken,hmmm zo lekker :-)

Beantwoorden
Nolleke Morren 28 oktober 2013 om 21:23

Wouw wat een geweldige prijs.Ik zou er 'gegrilde witloof ' op kunnen klaarmaken,hmmm zo lekker :-)

Beantwoorden
Linda 29 oktober 2013 om 07:41

Wat een prachtige pan, ik zou hem gebruiken om een spies te maken met Kastanje champignons, paprika, rode uien en kip eraan, gemarineerd in kruiden met een beetje olijf olie, grillen is mager, zeker ik nu op de calorieën let.

Beantwoorden
Samantha 29 oktober 2013 om 10:37

Ik zou er courgette in grillen, stokbroodje, biefstuk, of een stuk goed zalm.

Beantwoorden
Dolly 29 oktober 2013 om 14:08

Gegrilde merquez worstjes natuurljk!!! Heerlijk met een frisse quinoasalade en een beetje zelfgemaakte yoghurt-koriander-munt-saus!

Beantwoorden
C 29 oktober 2013 om 14:54

Geweldig! Een keramische grillpan!
Ik hóu van grillen, maar niet van geplak aan de pan (kwam helaas nog wel eens voor bij de gewone grillpan). Dit lijkt me echt een uitkomst!

Ik zou de pan denk ik voor alle mogelijke doeleinden gebruiken; biefstukjes, gemarineerde kipfilet, groentes zoals courgette, aubergine, paprika.. Eindeloos mee te variëren! En nog gezonder ook!

Beantwoorden
Josephine 29 oktober 2013 om 17:12

Een heerlijk stukje ossehaas, daar is mijn man helemaal verzot op en dat zet ik hem dat als verrassing voor, ik wil zijn gezicht dan wel een zien!

Beantwoorden
Rian 29 oktober 2013 om 17:36

Lams rack is mijn favoriet! Dus lams rack met een paar halve teentjes knoflook, twee takjes rozemarijn, flink wat peper en zout... in de grillpan en smullen maar. Heerlijk geen geplak meer met dit dure stukje vlees. Stokbroodje erbij in (ruimte genoeg, hihi) om die heerlijke gegrilde knoflook op uit te smeren....jammie!

Beantwoorden
mirjam 30 oktober 2013 om 07:38

Gourgette,paprika,ui,krieltjes met kipfilet

Beantwoorden
Femke van Odijk 30 oktober 2013 om 07:57

Wauw wat een actie :D!! Thuis zijn we vaak bezig met lijnen en grillen is heel goed, weinig vet nodig en de smaken blijven uitstekend! We zijn hier dol op vis maar eten het eigenlijk te weinig.. Terwijl vis nou juist zo belangrijk is!
Ik zelf ben heel gek op roti, daar eten we altijd roerbak groenten in (vers uiteraard). Aubergine, gourgette, tomaten, taugé en vaak kip, gezien dit niet super vet is. Maar ik ben iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert en met die grillpan kan ik lekker kokkerellen en uitproberen :D!! Heerlijke gamba's bijvoorbeeld! Ik ga denk ik veel voor vis :)! En ook al is vis misschien wat moeilijker i.v.m. vastplakken dat klinkt voor mij alleen maar als een hele leuke en vooral lekkere uitdaging :)! Ik heb er nu al zin in, jammieee! Duimen!

Beantwoorden
Femke van Odijk 30 oktober 2013 om 07:57

Wauw wat een actie :D!! Thuis zijn we vaak bezig met lijnen en grillen is heel goed, weinig vet nodig en de smaken blijven uitstekend! We zijn hier dol op vis maar eten het eigenlijk te weinig.. Terwijl vis nou juist zo belangrijk is!Ik zelf ben heel gek op roti, daar eten we altijd roerbak groenten in (vers uiteraard). Aubergine, gourgette, tomaten, taugé en vaak kip, gezien dit niet super vet is. Maar ik ben iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert en met die grillpan kan ik lekker kokkerellen en uitproberen :D!! Heerlijke gamba's bijvoorbeeld! Ik ga denk ik veel voor vis :)! En ook al is vis misschien wat moeilijker i.v.m. vastplakken dat klinkt voor mij alleen maar als een hele leuke en vooral lekkere uitdaging :)! Ik heb er nu al zin in, jammieee! Duimen!

Beantwoorden
Danielle 30 oktober 2013 om 08:21

Ik zou er wel een heerlijk stukje zalm mee willen maken!

Beantwoorden
Ellen Malacor 30 oktober 2013 om 09:14

Wat een leuke pan! Ik zou er lekkere groentjes in grillen. Aubergines en courgettes, mijn dochter is er gek op!

Beantwoorden
Dagmar 30 oktober 2013 om 10:47

Wat een mooie pan! Als ik deze zou winnen.. dan zou ik scampi's met verschillende groenten grillen.
Daarbij wat couscous serveren, heerlijk!

Beantwoorden
Chantal 30 oktober 2013 om 11:16

Super! Ik zou hier lekkere kip met groenten mee maken. Gegrilde kip, gegrilde courgette, gegrilde tomaat, gegrilde aubergine... Deze pan kan je voor alles gebruiken!

Beantwoorden
Danielle 30 oktober 2013 om 11:16

Ik zou echt alles wat er maar te grillen is op deze lekkere pan erin leggen voor zover dat past en dan heerlijk smullen en wat zou deze pan gaaf staan op mijn fornuis.. onze muren worden binnenkort allemaal wit geschilderd dus dan is het toch helemaal compleet :-)

Beantwoorden
Martijn van Dalen 30 oktober 2013 om 14:57

Sinds een tijdje ben ik mijn kookvaardigheden ontzettend aan het uitbereiden, dit omdat mijn werk ook aansluit met de keuken ;)... ik heb voorheen een grill gehad, maar een grillpan ontbreekt nog aan de collectie! dus als je hem weg wilt geven aan iemand die hem zeker gaat gebruiken, stel ik me beschikbaar!

Martijn

Beantwoorden
Martijn van Dalen 30 oktober 2013 om 14:57

Sinds een tijdje ben ik mijn kookvaardigheden ontzettend aan het uitbereiden, dit omdat mijn werk ook aansluit met de keuken ;)... ik heb voorheen een grill gehad, maar een grillpan ontbreekt nog aan de collectie! dus als je hem weg wilt geven aan iemand die hem zeker gaat gebruiken, stel ik me beschikbaar!Martijn

Beantwoorden
Mariet 30 oktober 2013 om 20:21

Supergave pan zeg. Ik zou hier mijn biefstukje in bakken. Heerlijk met champignons, maar ook een kipfiletje, een stukje zalm, gamba's, courgettes en nog veel meer. Eigenlijk kun je beter vragen wat ik er niet in zou maken. In zo'n fijne pan kan het.
Ik wil hem dus heel graag winnen.
Groetjes Mariet

Beantwoorden
Mariet 30 oktober 2013 om 20:21

Supergave pan zeg. Ik zou hier mijn biefstukje in bakken. Heerlijk met champignons, maar ook een kipfiletje, een stukje zalm, gamba's, courgettes en nog veel meer. Eigenlijk kun je beter vragen wat ik er niet in zou maken. In zo'n fijne pan kan het.Ik wil hem dus heel graag winnen.Groetjes Mariet

Beantwoorden
samantha 31 oktober 2013 om 05:43

Staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, een goede grillpan! En die is nu extra welkom, 9 weken na de geboorte van mijn zoontje is het tijd de strijd aan te gaan met de kilo's. En ik wil niet een crashdieet gaan doen, maar met gezonde en verantwoorde voeding aan de slag! Met deze grillpan kom ik al een heel eind door mijn gerechten vetvrij en super smakelijk te bereiden. Kom maar op dus :-)

Beantwoorden
Gerry 31 oktober 2013 om 15:19

Ik werk op een bedrijf dat de gezondheidsaward heeft gewonnen door bewust met voedsel om te gaan. Waarschijnlijk is deze pan een goede optie om het in privésfeer ook te gaan toepassen, vandaar mijn interesse.

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×