Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Review + winactie: grillpan Royalty line

 
Groenten, vlees of vis met van die bruine grillstrepen zien er altijd zó mooi uit. En daarnaast vind ik dat grillen ook vaak een extra lekkere smaak aan de ingrediënten geeft. Belangrijk met grillen is dat je een goede grillpan hebt, anders bestaat de kans dat je groenten aan pan blijven plakken.  
 
Van Kitchen&more kreeg ik de mogelijkheid om hun keramische grillpan van het merk Royalty Line uit te testen. In vergelijking met een ‘gewone’ grillpan gaat deze keramische variant langer mee en bevat deze geen giftige teflon anti aanbak laag. Ook hoef je geen olie of boter te gebruiken tijdens het grillen, wat het weer extra gezond maakt. Hij is bovendien geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasserbestendig. Dat klinkt allemaal erg goed, tijd om de pan in de praktijk testen.
 
grillpan vis

grillpan

 

In de praktijk

Een van de moeilijkste dingen om te grillen, vind ik, is vis. Deze blijft namelijk nogal snel plakken aan de ribbels van de pan. Dit is dus de ultieme test. Voor mijn recept had ik een aantal tilapia filets gekocht en deze besprenkeld met wat citroensap, peper zout en rozemarijn. Nadat de grillpan goed heet was heb ik de filets er voorzichtig in gelegd, zonder olie. Na een paar minuten heb ik ze met een plastic spatel omgedraaid. Ze zaten gelukkig niet vast geplakt en er waren mooie bruine strepen te zien. Ook de andere zijde van de vis had na een paar minuten mooie bruine strepen. Verder was de pan makkelijk te gebruiken, snel heet en makkelijk schoon te maken. Ik heb de grillpan van 24 cm gebruikt waar 3 visfilets mooi naast elkaar in paste, maar mocht je een grotere pan nodig hebben dan is er ook nog een van 28 cm. De grillpannen zijn wit met rood en zijn te koop voor een mooi prijsje.
 
Lees hier het hele recept met gegrilde groenten en vis dat ik bereid heb met de grillpan
 

Winnen

Ook zin om te gaan grillen? Goed nieuws, ik mag namelijk een mooie grillpan van Royalty line 24 cm weggeven. Wat moet je er voor doen:
 
Laat een reactie achter onder deze blog en vertel wat voor gerecht jij graag zou willen maken met deze grillpan. Je kunt meedoen t/m donderdag 31 oktober. De winnaar wordt op de site bekend gemaakt en krijgt een mailtje toegestuurd.
 

And the winner is….

Ilona

 
Van harte gefeliciteerd!

 

3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (64)
Gerry - Reageren 31-10-2013 om 15:19 uur

Ik werk op een bedrijf dat de gezondheidsaward heeft gewonnen door bewust met voedsel om te gaan. Waarschijnlijk is deze pan een goede optie om het in privésfeer ook te gaan toepassen, vandaar mijn interesse.

samantha - Reageren 31-10-2013 om 5:43 uur

Staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, een goede grillpan! En die is nu extra welkom, 9 weken na de geboorte van mijn zoontje is het tijd de strijd aan te gaan met de kilo's. En ik wil niet een crashdieet gaan doen, maar met gezonde en verantwoorde voeding aan de slag! Met deze grillpan kom ik al een heel eind door mijn gerechten vetvrij en super smakelijk te bereiden. Kom maar op dus :-)

Mariet - Reageren 30-10-2013 om 20:21 uur

Supergave pan zeg. Ik zou hier mijn biefstukje in bakken. Heerlijk met champignons, maar ook een kipfiletje, een stukje zalm, gamba's, courgettes en nog veel meer. Eigenlijk kun je beter vragen wat ik er niet in zou maken. In zo'n fijne pan kan het.Ik wil hem dus heel graag winnen.Groetjes Mariet

Mariet - Reageren 30-10-2013 om 20:21 uur

Supergave pan zeg. Ik zou hier mijn biefstukje in bakken. Heerlijk met champignons, maar ook een kipfiletje, een stukje zalm, gamba's, courgettes en nog veel meer. Eigenlijk kun je beter vragen wat ik er niet in zou maken. In zo'n fijne pan kan het.
Ik wil hem dus heel graag winnen.
Groetjes Mariet

Martijn van Dalen - Reageren 30-10-2013 om 14:57 uur

Sinds een tijdje ben ik mijn kookvaardigheden ontzettend aan het uitbereiden, dit omdat mijn werk ook aansluit met de keuken ;)... ik heb voorheen een grill gehad, maar een grillpan ontbreekt nog aan de collectie! dus als je hem weg wilt geven aan iemand die hem zeker gaat gebruiken, stel ik me beschikbaar!

Martijn

Martijn van Dalen - Reageren 30-10-2013 om 14:57 uur

Sinds een tijdje ben ik mijn kookvaardigheden ontzettend aan het uitbereiden, dit omdat mijn werk ook aansluit met de keuken ;)... ik heb voorheen een grill gehad, maar een grillpan ontbreekt nog aan de collectie! dus als je hem weg wilt geven aan iemand die hem zeker gaat gebruiken, stel ik me beschikbaar!Martijn

Danielle - Reageren 30-10-2013 om 11:16 uur

Ik zou echt alles wat er maar te grillen is op deze lekkere pan erin leggen voor zover dat past en dan heerlijk smullen en wat zou deze pan gaaf staan op mijn fornuis.. onze muren worden binnenkort allemaal wit geschilderd dus dan is het toch helemaal compleet :-)

Chantal - Reageren 30-10-2013 om 11:16 uur

Super! Ik zou hier lekkere kip met groenten mee maken. Gegrilde kip, gegrilde courgette, gegrilde tomaat, gegrilde aubergine... Deze pan kan je voor alles gebruiken!

Dagmar - Reageren 30-10-2013 om 10:47 uur

Wat een mooie pan! Als ik deze zou winnen.. dan zou ik scampi's met verschillende groenten grillen.
Daarbij wat couscous serveren, heerlijk!

Ellen Malacor - Reageren 30-10-2013 om 9:14 uur

Wat een leuke pan! Ik zou er lekkere groentjes in grillen. Aubergines en courgettes, mijn dochter is er gek op!

Danielle - Reageren 30-10-2013 om 8:21 uur

Ik zou er wel een heerlijk stukje zalm mee willen maken!

Femke van Odijk - Reageren 30-10-2013 om 7:57 uur

Wauw wat een actie :D!! Thuis zijn we vaak bezig met lijnen en grillen is heel goed, weinig vet nodig en de smaken blijven uitstekend! We zijn hier dol op vis maar eten het eigenlijk te weinig.. Terwijl vis nou juist zo belangrijk is!Ik zelf ben heel gek op roti, daar eten we altijd roerbak groenten in (vers uiteraard). Aubergine, gourgette, tomaten, taugé en vaak kip, gezien dit niet super vet is. Maar ik ben iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert en met die grillpan kan ik lekker kokkerellen en uitproberen :D!! Heerlijke gamba's bijvoorbeeld! Ik ga denk ik veel voor vis :)! En ook al is vis misschien wat moeilijker i.v.m. vastplakken dat klinkt voor mij alleen maar als een hele leuke en vooral lekkere uitdaging :)! Ik heb er nu al zin in, jammieee! Duimen!

Femke van Odijk - Reageren 30-10-2013 om 7:57 uur

Wauw wat een actie :D!! Thuis zijn we vaak bezig met lijnen en grillen is heel goed, weinig vet nodig en de smaken blijven uitstekend! We zijn hier dol op vis maar eten het eigenlijk te weinig.. Terwijl vis nou juist zo belangrijk is!
Ik zelf ben heel gek op roti, daar eten we altijd roerbak groenten in (vers uiteraard). Aubergine, gourgette, tomaten, taugé en vaak kip, gezien dit niet super vet is. Maar ik ben iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert en met die grillpan kan ik lekker kokkerellen en uitproberen :D!! Heerlijke gamba's bijvoorbeeld! Ik ga denk ik veel voor vis :)! En ook al is vis misschien wat moeilijker i.v.m. vastplakken dat klinkt voor mij alleen maar als een hele leuke en vooral lekkere uitdaging :)! Ik heb er nu al zin in, jammieee! Duimen!

mirjam - Reageren 30-10-2013 om 7:38 uur

Gourgette,paprika,ui,krieltjes met kipfilet

Rian - Reageren 29-10-2013 om 17:36 uur

Lams rack is mijn favoriet! Dus lams rack met een paar halve teentjes knoflook, twee takjes rozemarijn, flink wat peper en zout... in de grillpan en smullen maar. Heerlijk geen geplak meer met dit dure stukje vlees. Stokbroodje erbij in (ruimte genoeg, hihi) om die heerlijke gegrilde knoflook op uit te smeren....jammie!

Josephine - Reageren 29-10-2013 om 17:12 uur

Een heerlijk stukje ossehaas, daar is mijn man helemaal verzot op en dat zet ik hem dat als verrassing voor, ik wil zijn gezicht dan wel een zien!

C - Reageren 29-10-2013 om 14:54 uur

Geweldig! Een keramische grillpan!
Ik hóu van grillen, maar niet van geplak aan de pan (kwam helaas nog wel eens voor bij de gewone grillpan). Dit lijkt me echt een uitkomst!

Ik zou de pan denk ik voor alle mogelijke doeleinden gebruiken; biefstukjes, gemarineerde kipfilet, groentes zoals courgette, aubergine, paprika.. Eindeloos mee te variëren! En nog gezonder ook!

Dolly - Reageren 29-10-2013 om 14:08 uur

Gegrilde merquez worstjes natuurljk!!! Heerlijk met een frisse quinoasalade en een beetje zelfgemaakte yoghurt-koriander-munt-saus!

Samantha - Reageren 29-10-2013 om 10:37 uur

Ik zou er courgette in grillen, stokbroodje, biefstuk, of een stuk goed zalm.

Linda - Reageren 29-10-2013 om 7:41 uur

Wat een prachtige pan, ik zou hem gebruiken om een spies te maken met Kastanje champignons, paprika, rode uien en kip eraan, gemarineerd in kruiden met een beetje olijf olie, grillen is mager, zeker ik nu op de calorieën let.

Nolleke Morren - Reageren 28-10-2013 om 21:23 uur

Wouw wat een geweldige prijs.
Ik zou er 'gegrilde witloof ' op kunnen klaarmaken,hmmm zo lekker :-)

Nolleke Morren - Reageren 28-10-2013 om 21:23 uur

Wouw wat een geweldige prijs.Ik zou er 'gegrilde witloof ' op kunnen klaarmaken,hmmm zo lekker :-)

Jan Reek - Reageren 28-10-2013 om 20:55 uur

lekker stukje vis natuurlijk

Rik - Reageren 28-10-2013 om 18:38 uur

Wauw, wat een fancy pan!!Ik zou hier een lekkere Toscaanse groenteschotel met gegrilde groenten zoals aubergine en courgette, puntpaprika etc.

Rik - Reageren 28-10-2013 om 18:38 uur

Wauw, wat een fancy pan!!
Ik zou hier een lekkere Toscaanse groenteschotel met gegrilde groenten zoals aubergine en courgette, puntpaprika etc.

Linda - Reageren 28-10-2013 om 16:19 uur

Ik zou hem gebruiken voor een spies waar alles aan zit, Rode uien, Kastanje champignons, paprika en kip, alles in wat kruiden en een beetje olie gemarineerd, en dan in de grill pan, lekker mager, zeker nu ik op de calorieën let.

Inge - Reageren 28-10-2013 om 16:16 uur

Ratatouille! Lekker gourgette, aubergine, tomaat en kip grillen, die er ook nog super uitzien met die grillstrepen!

AJ - Reageren 28-10-2013 om 15:44 uur

Lekker grillen van klein vlees en groenten in een pan.
Lekker en gezond. Zonder al te veel afwas.
Een lekker visje grillen is nu altijd beter voor een mens dat frituren. In de oven boven op soepgroenten ook smakelijk is, is variatie een bron van lekker eten.
Je leest het zo'n mooie pan kan ik zeer goed gebruiken.
AJ

Willemien brock - Reageren 28-10-2013 om 14:16 uur

Zou deze super mooie pan aan mijn man cadeau doen, als we volgende maand 40 jaar getrouwd zijn, om vis en biefstuk in te grillen. Hij kookt 4 dagen in de week en geniet hiervan. De pan zal hem nog meer uitdagen grillrecepten uit te proberen.

Liesbeth - Reageren 28-10-2013 om 12:59 uur

Wat een mooie grillpan! Heerlijk voor een lekker kogelbiefstukje met gehalveerde champignons en zilveruitjes, daarbij kwart aardappeltjes in de schil gekruid met olijfolie en rozemarijn. Wat zullen we lekker smullen! :-)

Janine - Reageren 28-10-2013 om 12:37 uur

Ik gril bijna elke dag mijn lunch in een grillpan. Courgette, aubergine, paprika of ui, stukjes vlees of tonijn. Lekker op een bordje met sla en een flinke scheut olijfolie.
Dus deze gezonde versie is heel erg welkom hier.

Angeline - Reageren 28-10-2013 om 12:36 uur

Mijn favoriete maaltje is zalm dus die zal ik ongetwijfeld
als eerste kennis laten maken met deze pan

An Staute - Reageren 28-10-2013 om 11:42 uur

Mijn man is de "griller" in huis, dus ik zou de pan aan hem geven en een steak vragen :D

Ellen Batist - Reageren 28-10-2013 om 11:24 uur

Goh wat fijn, eindelijk is een goede review over en grillpan. Heb er al eens een paar geprobeerd, maar altijd rampzalig. Sinds kort heb ik ook bakpannen met keramische laag die me zeer goed bevallen en dan is er nu ook een grillpan. Heel fijn.... Gerechten, nou eigenlijk wil ik al mijn vlees en vis er in bereiden, groente had ik nog niet zo over nagedacht, maar dat wordt dan mijn nieuwe uitdaging! Spannend hoor....zou toch fijn zijn zo'n pan er bij!!!

Edwards - Reageren 28-10-2013 om 11:18 uur

De grillpan zit er super uit. het bevat geen giftige teflon antiaanbaklaag is een + punt. geeft extra lekkere smaak aan de ingrediënten( 2 + punten) je hoeft geen olie of boter te gebruiken tijdens het grillen lekker gezond eten( 3 + punten). ben met afvallen bezig dit echt een must have. lekker een stuk vis of garnallen zou ik als eerst willen grillen en lekker veel groenten grillen lijkt me heerlijk en gezond. maak graag kans doe heel graag mee.

Ilona - Reageren 28-10-2013 om 10:52 uur

Oh wat een mooie pan!
Ik zou hier kipfilet, paprika en ui in grillen om heerlijke fajita's mee te maken mmmm

Luus - Reageren 28-10-2013 om 9:51 uur

Mediterrane vis met ratatouille!

Willemien - Reageren 28-10-2013 om 9:47 uur

Wauw wat een pracht pan!Zou de zalm echt niet vastplakken bij het grillen? Kan ik me haast niet voorstellen, dus dat ga ik dan proberen, voor bij de pasta met spinazie.

Willemien - Reageren 28-10-2013 om 9:47 uur

Wauw wat een pracht pan!
Zou de zalm echt niet vastplakken bij het grillen? Kan ik me haast niet voorstellen, dus dat ga ik dan proberen, voor bij de pasta met spinazie.

Mirjam - Reageren 28-10-2013 om 9:47 uur

Een heerlijke verse zalmmoot van de markt! Nu al zin in :-)!

Els P - Reageren 28-10-2013 om 9:46 uur

Eén van mijn favoriete gerechten is moussaka! Met courgette of aubergine (of allebei!). Meestal worden deze groentenschijfjes eerst gebakken, waardoor het gerecht wel zwaar en vet wordt. Daarom lijkt het me super om mijn courgette- en aubergineschijfjes eerst te grillen. De gezonde moussaka!

Willemien - Reageren 28-10-2013 om 9:45 uur

Wauw, mooie pan!En inderdaad, vis grillen zonder dat het vast plakt, kan ik me haast niet voorstellen dus ik ga zeker proberen om zalm te grillen voor bij de pasta met spinazie.

Willemien - Reageren 28-10-2013 om 9:45 uur

Wauw, mooie pan!
En inderdaad, vis grillen zonder dat het vast plakt, kan ik me haast niet voorstellen dus ik ga zeker proberen om zalm te grillen voor bij de pasta met spinazie.

lindsay - Reageren 28-10-2013 om 9:36 uur

ik zou er mengeling van wokgroenten in grillen met een lekker stukje kip en aardappelen

Ellen schaasberg - Reageren 28-10-2013 om 9:30 uur

Deze pan zou een mooie opvolger zijn van mijn oude grillpan....
Regelmatig maak ik mediterrane gerechten en met gegrilde groenten komen die het meest tot hun recht...
Dus nu maar duimen...

Gerri - Reageren 28-10-2013 om 9:16 uur

Er een goede biefstuk of een stuk vis in grillen.

Shyama - Reageren 28-10-2013 om 9:13 uur

Gegrilde Gamba's hmmmmmm

Shyama - Reageren 28-10-2013 om 9:12 uur

Gegrilde gamba's met knoflook en rood pepertje hmmmm (tapas)

Marina de Graaf - Reageren 28-10-2013 om 9:01 uur

Mooie grillpan! Ik zou hier een lekker stukje teriyaki zalm op grillen! Mmm lekker en gezond!

J, Benoit - Reageren 28-10-2013 om 7:59 uur

Ik zou deze pan graag willen winnen, omdat me er beslist 1000 lekkere gerechten voor in zouden vallen. Maar op dit moment loopt me het water uit de mond, bij de gedachte aan een lekkere biefstuk of een eendenborst!!!!!!

Nel Breugom - Reageren 28-10-2013 om 7:03 uur

Ik heb altijd een probleem met vis grillen. Zou daarom deze pan graag willen winnen en 1 van uw recepten uit proberen. Ljjkt me super.

Rika van Oord - Reageren 28-10-2013 om 6:33 uur

Ten eerste vond ik het een hele leuke side.En ik ga in de grill pan zeker mijn vis en kipfilet bakken.En de gasten laten smullen met een van jullie recepten erbij.

Rika van Oord - Reageren 28-10-2013 om 6:33 uur

Ten eerste vond ik het een hele leuke side.
En ik ga in de grill pan zeker mijn vis en kipfilet bakken.
En de gasten laten smullen met een van jullie recepten erbij.

Tr.Vonk - Reageren 28-10-2013 om 6:25 uur

Geachte Lezer
Ik heb geen recept maar opeens zijn al mijn recepten weg die ik had toegevoegd. Heb ik misschien iets verkeerd gedaan of kan ik ze ergens anders terug vinden. Ik hoop dat u me kan helpen. Trouwens leuke actie met die grillpan .Vriendelijke groet.
Truus Vonk

Tr.Vonk - Reageren 28-10-2013 om 6:25 uur

Geachte LezerIk heb geen recept maar opeens zijn al mijn recepten weg die ik had toegevoegd. Heb ik misschien iets verkeerd gedaan of kan ik ze ergens anders terug vinden. Ik hoop dat u me kan helpen. Trouwens leuke actie met die grillpan .Vriendelijke groet. Truus Vonk

Lenie Weijnen - Reageren 28-10-2013 om 6:17 uur

Ik zou er heerlijke courgettes en aubergines in grillen, samen met reuzechampignons.

caroline - Reageren 28-10-2013 om 6:09 uur

Ik zou er mmmm een lekker stukje tonijn in grillen

Jackie - Reageren 28-10-2013 om 6:05 uur

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze pan. De foto's zien er supergoed uit mmmmmmm!

els dekkers - Reageren 28-10-2013 om 5:53 uur

Super deze pan, heerlijk om binnen te grillen,
En in deze tijd van het jaar heeft de pompoen mijn voorkeur, samen met een courgette, en met eigen fantasie kan men er een heerlijk voorgerecht van maken, pijnboompitjes er op en geitenkaas erover brokkelen, een beetje honing er over en natuurlijk op smaak maken met zout en gemalen peper. Super lekker met een heerlijk droog wit wijntje erbij!

Jolanda Baltus - Reageren 28-10-2013 om 5:51 uur

Ik zou mijn biefstuk erin klaar maken, heerlijk malse sappige biefstuk. Wel met een uitje erbij :)

Pieter johannes Stam - Reageren 28-10-2013 om 5:48 uur

Zeer mooie en kwalitatief hoogstaande pan. Bij mij gaan er plakjes zwaardvis in met olijfolie bestreken) in met uitjes, spekblokjes zonder vlees, spercieboontjes en worteltjes. Op het bord een ietsepietsie wasabi met sojasaus op de zwaardvis. Bon appetit. Wat zal die pan genieten!

Pieter johannes Stam - Reageren 28-10-2013 om 5:48 uur

Zeer mooie en kwalitatief hoogstaande pan. Bij mij gaan er plakjes zwaardvis in met olijfolie bestreken) in met uitjes, spekblokjes zonder vlees, spercieboontjes en worteltjes. Op het bord een ietsepietsie wasabi met sojasaus op de zwaardvis. Bon appetit. Wat zal die pan genieten!

Hans Goossens - Reageren 27-10-2013 om 20:57 uur

Ik ga er carpacio maar dan anders op grillen. Biefstuk van de haas grill ik daar op dicht, heel even. Dan snijd ik die in dunne plakjes om die vervolgens op een bedje van rucola sla vermengd met pijnboompitjes en een dressing van balsamico met verse tomaten pesto, olijfolie en nog wat lekkere dingen te serveren. Nu moet / mag ik daar mijn bbq voor aanmaken ( wat ook niet echt een straf is, maar als het kouder wordt sta ik alleen buiten en het is toch echt gezelliger als ik binnen kan bakken voor onze gasten ). Dus het zou voor mij een uitkomst zijn.

Petra - Reageren 27-10-2013 om 17:07 uur

Wow, dat is nog eens een mooie pan! Ik ben gek op vlees dus zou er een lekker biefstukje in grillen!

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas