Romantisch 3 gangen valentijnsmenu

Over een paar dagen is het alweer zo ver: valentijnsdag! Ik vind het best lastig… koop ik wel of geen kado? Misschien een lief kaartje schrijven dan? Maar ik heb gemerkt dat een lekker dineetje het meeste gewaardeerd wordt en dat liefde wel degelijk door de maag gaat (bij Eric athans ☺).
Om jullie alvast een eindje op weg te helpen heb ik een 3 gangen valentijnsmenu gemaakt:

Voorgerecht

gezonde hartjes toast
Romantische toast met avocado, tomaat en geitenkaas. Een super combinatie op een krokant stukje brood in hartvorm. Gebruik volkoren brood en je hebt een gezond hapje om je diner mee te beginnnen of voor ’s avons op de bank.

Hoofdgerecht

valentijns pot pie
Kippenpastei met bladerdeeg. Kip en groente onder een krokant dakje van bladerdeeg. Door het uitgestoken hartje laat je meteen je liefde blijken en krijg je alvast een voorproefje van de vulling.

Nagerecht

chocolade aarbeien trifle
Trifle met chocolade en aardbeien. En waar kun je je valentijnsdiner beter mee afsluiten dan chocolade en aardbeien? En dit recept kun je ook makkelijk van te voren maken en zo uit de koelkast toveren.
Alle 3 de gerechten kun je heel makkelijk aanpassen naar de smaak van jouw liefje. Houd hij of zij niet zo van avocado, besmeer de toast dan met een lekkere tappenade. Of zijn erwtjes in de kippenpastei geen favoriet neem dan een andere groente zoals paprika of courgette. Oja en vergeet de wijn, roosjes en kaarsjes niet om je romantische diner compleet te maken. Veel plezier!
Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel