Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Samen vieren we kerst

Met kerst draait het om gezelligheid, samenzijn en lekker eten natuurlijk. De meest exclusieve hapjes en drankjes worden vaak uit de kast getrokken om dit tot een feestelijke happening te maken. Maar dit is niet voor iedereen vanzelf sprekend. Meer dan 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens en 30% voelt zich eenzaam. Dit zijn behoorlijke cijfers, daarom ben ik blij dat hier nu aandacht aan wordt gegeven. Want iedereen moet toch kunnen genieten van een gezellig en fijn kerstfeest!
 
Om dit voor elkaar te krijgen heeft Jumbo samen met de hulp van andere maatschappelijke organisaties een actie opgezet om deze mensen die het nodig hebben tijdens de feestdagen te helpen: #samenvierenwekerst. En jij en ik kunnen hier een steentje aan bijdrage!
 
Hoe dan? Vanaf 8 december zijn er bij elk Jumbo filiaal coupons te koop die een kerstgerecht symboliseren. Zo kun je bijvoorbeeld voor €1,50 een coupon voor een voorgerecht kopen. Elke 2 gekochte coupons worden door Jumbo aangevuld door een 3e coupon. Al deze coupons worden tijdens de feestdagen in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten verdeeld in heel Nederland door bijvoorbeeld de Voedselbanken, het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds en Vluchtelingenwerk Nederland.
 
samen 
 
Zelf doneer ik uiteraard ook een aantal coupons want ik gun iedereen een gezellig en zorgeloos kerstfeest met voldoende lekkers op tafel en lieve mensen om zich heen. Wat ik ook super vind aan deze actie is dat er niet alleen kerstpakketten met producten worden uitgedeeld maar ook door lokale vrijwilligers gehele kerstdiners worden georganiseerd. Het is een fijne gedachte dat er straks iemand dankzij jou of mij zit te genieten van een heerlijk feestmaal.
 
Waarom zou jij een of meerdere coupons doneren? En aan wie? Laat dit via #samenvierenwekerst op social media weten en doe ook mee!
 
afsluiting
 
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Sander J - Reageren 16-12-2014 om 10:14 uur

Goeie actie ik ga zeker wat coupons doneren!

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm