Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tapas recepten

Tapas recepten

De oorsprong van tapas recepten ligt in Spanje en werd daar oorspronkelijk als hapje tussendoor gegeten. Tegenwoordig wordt tapas steeds populairder en wordt het vaak als avondmaaltijd genuttigd. Zet schaaltjes met verschillende hapjes op tafel zoals aardappeltortilla, olijven, pittige gamba’s en gehaktballetjes. Bekijk hier alle tapas recepten.

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Bruschetta met groene asperges
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Krokante bruschetta's met een laagje geitenkaas, stukjes gedroogde tomaat en gegrilde groene asperges

Bruschetta met paprika en feta
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • **

Knapperige sneetjes ciabatta brood belegd met gegrilde paprika, feta en zwarte olijven

Parmaham rolletjes met paprika
  • Hapjes
  • 20 MIN
  • 12 STUKS
  • *

Leuk hapje voor op een feestje; rolletjes van parmaham, gegrilde paprika en geitenkaas met pesto

Olijven kaas muffins
  • Lunch
  • 25 MINUTEN + 25 MIN OVENTIJD
  • CA 10 STUKS 
  • *

Heerlijke hartige pittige muffins met olijven, groene pepers en parmezaanse kaas lekker voor bij de lunch

Portobello met pompoen
  • Voorgerecht
  •  50 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 15 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • *

Snel en makkelijk kerstrecept: gevulde champignons met spek, paprika, courgette en kaas

Garnalen met mango amuse
  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen prikkers

Broodjes met olijven en ansjovis
  • Hapjes
  • 40-60 min
  • 2 personen
  • **

HAPJE 15 MIN + 30 MIN WACHTEN + 15 MIN OVENTIJD Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!

Champignons in roomsaus
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Champignons met knoflook in roomsaus met een krokant korstje geserveerd met stokbrood

Crostini met mango
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • CA 10 STUKS
  • *

De geitenkaas en mango op de sneetjes stokbrood combineren geweldig lekker met de balsamico dressing

Varkenshaas met truffel
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 6 STUKJES
  • **

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel

Pinchos met geitenkaas
  • Hapjes
  • 10 MINUTEN 
  • 8 STUKS
  • *

Met dit recept tover je makkelijk en snel een gezellig tapashapje met tomaat, geitenkaas en rauwe ham op tafel

Omeletrolletjes met paprika
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 8 TOT 10 STUKS
  • *

Hartig hapje van omeletrolletjes met gegrilde paprika gevuld met roomkaas en rucola

Omeletrolletjes met spinazie
  • Lunch
  • 25 MINUTEN
  • 8 TOT 10 STUKS
  • *

Leuk gerecht voor een high tea; omeletrolletjes gevuld met geitenkaas en pijnboompitten

Spaanse tapas balletjes
  • Hapjes
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • **

HAPJES - 40 MIN - CA 20 STUKS Deze tapas gehaktballetjes in een traditionele tomatensaus worden ook wel albondigas genoemd

Pruimen met spek prikkers
  • Hapjes
  • 5 MIN + 5 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Snel en lekker hapje van pruimen en spek dat binnen 10 minuten op tafel staat

Manchegoballetjes
  • Hapjes
  • 20 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Heerlijke tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite

Kipspiesjes met honing mosterd
  • Hapjes
  • 15 MINUTEN + 20 MIN WACHTEN
  • 6 STUKS
  • *

Lekker tapas hapje voor een tapasavondje of feestje; heerlijke kipspiesjes gemarineerd in honing-mosterd marinade

Gevulde tapas tomaten
  • Voorgerecht
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • *

HAPJES - 15 MIN + 20 MIN OVENTIJD – 4 STUKS Gevulde tapas tomaten uit de oven met mozzarella, brood en basilicum

Geitenkaas met parmaham salade
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere combi van veldsla met pakketjes van geitenkaas omwikkeld met parmaham uit de oven 

Coquilles met serranoham
  • 0-20 min
  • 2 personen
  • *

HAPJE - 20 MIN - 10 STUKS Lekker tapas hapje van coquilles met serranoham

Taart met rode uien
  • Hapjes
  • 40-60 min
  • 2 personen
  • *

GEBAK - 25 MIN + 20 MIN OVENTIJD – 3 A 4 STUKKEN Hartige vegetarische taart met rode ui, olijven en geitenkaas ook lekker voor bij de tapas

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×