Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips stoofvlees

Hoe krijg je extra zacht en mals stoofvlees?

Het beste kun je voor een stoofschotel sukadelappen of riblappen gebruiken.

Houd er rekening mee dat het vlees minimaal 3 uur moet stoven voordat het lekker mals en zacht wordt. Er zijn tips om dit proces iets te versnellen door bijvoorbeeld appelstroop, scheutje azijn of mosterd toe te voegen. Maar doe dit met mate zodat het de smaak van het gerecht niet beïnvloed.

Om taai stoofvlees te voorkomen is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Ook is het belangrijk dat er geen koude vloeistoffen zoals water of bouillon direct worden toegevoegd aan de pan. Het vlees ‘schrikt’ hiervan en wordt daardoor taai.

3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Cocx - Reageren 02-10-2018 om 12:38 uur

ik zoek meer kolidraadarme gerechten

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread