Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips stoofvlees

Hoe krijg je extra zacht en mals stoofvlees?

Het beste kun je voor een stoofschotel sukadelappen of riblappen gebruiken.

Houd er rekening mee dat het vlees minimaal 3 uur moet stoven voordat het lekker mals en zacht wordt. Er zijn tips om dit proces iets te versnellen door bijvoorbeeld appelstroop, scheutje azijn of mosterd toe te voegen. Maar doe dit met mate zodat het de smaak van het gerecht niet beïnvloed.

Om taai stoofvlees te voorkomen is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Ook is het belangrijk dat er geen koude vloeistoffen zoals water of bouillon direct worden toegevoegd aan de pan. Het vlees ‘schrikt’ hiervan en wordt daardoor taai.

Reacties

Laat je reactie achter

CK
Cocx Kunen 2 oktober 2018 om 12:38

ik zoek meer kolidraadarme gerechten

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×