Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips stoofvlees

Hoe krijg je extra zacht en mals stoofvlees?

Het beste kun je voor een stoofschotel sukadelappen of riblappen gebruiken.

Houd er rekening mee dat het vlees minimaal 3 uur moet stoven voordat het lekker mals en zacht wordt. Er zijn tips om dit proces iets te versnellen door bijvoorbeeld appelstroop, scheutje azijn of mosterd toe te voegen. Maar doe dit met mate zodat het de smaak van het gerecht niet beïnvloed.

Om taai stoofvlees te voorkomen is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Ook is het belangrijk dat er geen koude vloeistoffen zoals water of bouillon direct worden toegevoegd aan de pan. Het vlees ‘schrikt’ hiervan en wordt daardoor taai.

Reacties

Laat je reactie achter

CK
Cocx Kunen 2 oktober 2018 om 12:38

ik zoek meer kolidraadarme gerechten

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×