Tips stoofvlees

Hoe krijg je extra zacht en mals stoofvlees?

Het beste kun je voor een stoofschotel sukadelappen of riblappen gebruiken.

Houd er rekening mee dat het vlees minimaal 3 uur moet stoven voordat het lekker mals en zacht wordt. Er zijn tips om dit proces iets te versnellen door bijvoorbeeld appelstroop, scheutje azijn of mosterd toe te voegen. Maar doe dit met mate zodat het de smaak van het gerecht niet beïnvloed.

Om taai stoofvlees te voorkomen is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Ook is het belangrijk dat er geen koude vloeistoffen zoals water of bouillon direct worden toegevoegd aan de pan. Het vlees ‘schrikt’ hiervan en wordt daardoor taai.

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Cocx Kunen 2 oktober 2018 om 12:38

ik zoek meer kolidraadarme gerechten

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.