Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x lekkerste ovenschotels

Ik ben gek op ovenschotels. Niet alleen omdat ik het heel erg lekker vind maar ook omdat het ‘makkelijk’ koken is. Je hoeft niet steeds te blijven roeren en terwijl je gerecht in de oven staat kun je de keuken opruimen, tafel opdekken of alvast het toetje bereiden.
 

Lekker en makkelijk!

Als je een etentje geeft zijn ovenschotels ideaal. Terwijl het gerecht in de oven staat kun jij gezellig met je gasten kletsen of andere voorbereidingen doen. Maar vergeet niet de timer te zetten! Omdat er vrij veel verschil zit in ovens kan de bereidingstijd wel eens verschillen, daarom zet ik de timer meestal 5 of 10 min voor de eindtijd. Soms is het gerecht dan al klaar en anders zet ik hem nog een paar min terug in de oven.
 

Gerechten bereiden in de oven

Het meest voorkomende probleem van eten bereiden in de oven is denk ik dat het gerecht aanbrand. Zet daarom de schaal niet te hoog in de oven. Spiek af en toe even in de oven of alles goed gaat, merk je dat het gerecht al donker begint te worden dan kun je het afdekken met wat aluminiumfolie. Zo gaart het gerecht verder zonder dat de bovenkant donker wordt.  
 

Top 10

De lekkerste en meest populaire ovenschotels heb ik op een rijtje gezet. De lasagne is en blijft de favoriet!

1. Lasagne met ricotta

 

Reacties

Laat je reactie achter

A
Antonetta 12 september 2013 om 07:22

Super heerlijke recepten ben er dolblij mee dankje dankje

cb
christiane bracke 13 september 2013 om 00:37

ik hou van jullie gerechten!
dank je

R
René 13 september 2013 om 07:12

Gisteren de Enchilada's gegeten. Die werden thuis erg goed ontvangen. Ik had alleen de koriander vervangen door bieslook omdat niet iedereen van koriander houdt.
Bedankt,
http://hetetenisklaar.wordpress.com

R
René 13 september 2013 om 07:12

Gisteren de Enchilada's gegeten. Die werden thuis erg goed ontvangen. Ik had alleen de koriander vervangen door bieslook omdat niet iedereen van koriander houdt. Bedankt,http://hetetenisklaar.wordpress.com

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×