Uit eten met Withlocals

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd om plaats te nemen aan tafel bij een van de thuiskoks van Withlocals. Ik vond het best spannend want je weet niet precies wat je kunt verwachten. Maar met een 6 gangen diner met bijpassende wijnen in het vooruitzicht en een host met een passie voor koken had ik er alle vertrouwen in.
 
Samen met Eric, zijn oom en tante stonden we om half 8 bij Emmy voor de deur in Eindhoven. Het viel me bij binnenkomst meteen op dat de muren volhingen met kunstwerken. Even later vertelde Emmy dat ze naast haar passie voor koken ook een passie heeft voor schilderen. Vaak combineert ze deze twee ook in diverse workshops in de kunstkeuken.
 
with locals 02

with locals 02

with locals 02

Binnen was de tafel gezellig gedekt en er lagen al bruschetta’s met geroosterde paprika op ons te wachten. Emmy’s partner Peter schonk ons een heerlijke Cremant d‘Alsace in die perfect paste bij de frisse bruschetta’s (deze mousserende wijn ga ik zelf ook zeker in huis halen!). Peter vertelde gepassioneerd over de smaken en de herkomst van de wijnen. De sfeer was meteen goed en ik voelde me er op mijn gemak.

 
Na de eerste gang volgde er nog 5 gerechten die stuk voor stuk heerlijk smaakte. Van bietencarpaccio tot zalm met courgettepasta en als afsluiter avocado-ijs met mangosalsa. Telkens met een aangename wijn die op het gerecht was afgestemd. Halverwege het diner vertelde Emmy dat het menu grotendeels koolhydraatarm is. Zelf was me dit totaal niet opgevallen en heb het ook niets gemist. Het heeft me juist nieuwsgierig gemaakt en geïnspireerd om ook eens te kijken naar de mogelijkheden om koolhydraatarm te eten.
 
with locals 05

with locals 05

with locals 05

Het was echt een top avond met heerlijk eten, lekkere wijnen, gezellige gesprekken en enthousiaste hosts. Ook Eric’s oom en tante waren blij verrast aan het einde van de avond en vonden het een bijzondere ervaring.

 
Tante Anja: Dit was echt geweldig, eigenlijk veel leuker dan naar een restaurant gaan.
Oom Jacques: Ik kom hier zeker terug, misschien een keer met tennisvrienden of familie.
Eric: Deze gerechten zijn net mooie schilderijtjes waarbij de kleuren en smaken op elkaar zijn afgestemd.
 
Wil jij ook een keer eten bij een thuiskok en een huiskamerrestaurant zelf ervaren? Dit kan makkelijk geregeld worden via Withlocals. Dit is een initiatief wat al succesvol is in Azië en nu sinds kort ook in Nederland gelanceerd is. Het doel van Withlocals is om mensen te verbinden en kennis te laten maken met verschillende culturen en in contact te komen met nieuwe mensen.
 
with locals 10 with locals 10
 
Niet alleen toeristen kunnen aanschuiven maar ook als inwoner van eigen land is dit een leuke ervaring. Zo leer je je eigen stad nog eens kennen op een andere manier. Of je nu een uitgebreid diner wil van een Michelin kok, een huisgemaakte stamppot of Surinaamse roti, genoeg keuze. Tot nu toe zijn er 2 steden in Nederland waar geboekt kan worden: Eindhoven en Amsterdam. En vanaf deze maand kun je ook boeken in Spanje, dus mocht je nog op vakantie gaan in Madrid, Barcelona of Sevilla en de echte lokale keuken willen proeven is dit je kans!
1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Emmy&Peter 9 juli 2015 om 15:28

Wij willen Sandra hartelijk bedanken voor dit leuke artikel en Eric voor de mooie foto's. Wij vinden het telkens weer een feestje om lunch, diner, kookworkshops of creatieve workshops voor onze gasten te mogen verzorgen. Smakelijke KUNSTgroetjes, Emmy en Peter

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!