Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verkoelend zomerdrankje

Met deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken. Je kunt een ijsje of een koud biertje pakken maar een glaasje water met een smaakje is ook heel lekker, en gezond natuurlijk.
 
Gister toen de temperatuur weer flink omhoog steeg heb ik een lekkere kan met water en verfrissende elementen gemaakt voor bij het eten. En voor de extra verkoeling heb ik nog wat ijsblokjes er bij gedaan.
 
Z’n karaf staat niet alleen heel erg leuk op tafel maar het is echt een dorstlesser. En als het water op is vul je hem gewoon weer bij, oké de smaak wordt wel langzaam minder. Tijdens deze hittegolf heb ik dan ook standaard een kan met verfrissend water in de koelkast staan.
 
Je kunt ook andere smaakjes aan het water toevoegen zoals aardbeien, limoen, framboos, sinaasappel, basilicum of ananas. Water met koolzuur is ook een heerlijke afwisseling, en voor de liefhebber een scheutje alcohol.
 
Dit is het recept wat ik vaak maak:
 

Citroenwater met komkommer

verfrissend citroenwater
 
Ingrediënten
½ citroen
5 plakjes komkommer
2 takjes munt
Paar ijsblokjes
 
Bereiding
Vul de karaf 2/3 met water. Snijd de citroen in schijfjes en voeg eventueel samen met wat citroensap toe aan het water. Voeg de komkommer, ijsblokjes en munt toe en roer even door.
 

Aardbeiengranita in 5 min

Een ander verkoelend drankje is een combinatie van ijs en fruit, namelijk de granita. Normaal gesproken doe je het fruit met suiker en water in de diepvries en laat je het in ongeveer 6 uur bevriezen. Ook moet je tussendoor het ijs doorroeren zodat er grove ijskristallen ontstaan. Met dit recept heb je een heerlijk granita in 5 minuten. Je hebt wel een goede keukenmachine nodig die ook ijsblokjes fijn kan hakken.
 
Klik hier voor het granita recept.
 
aardbeiengranita

 

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×