Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Plaattaart met spinazie en ei
  • Lunch
  • 35 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker voor bij de paasbrunch: bladerdeegtaart met spinazie, eieren, spek en kruidenkaas

Varkenshaas met mosterdsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Kiprollades met ontbijtspek
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Een van mijn favoriete recepten: kiprolletjes met rozijnen, sinaasappel en kaneel omwikkeld met spek

Aardappel roerbak met worst
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten

Pasta met cambozolasaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Tagliatelle pasta met romige saus met cambozola kaas, spekjes, champignons en een handje rucola

Pasta met 3 kazen en erwtjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere macaroni potjes met 3 verschillende soorten kaas, erwtjes en ham onder een krokant korstje

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 15 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • *

Snel en makkelijk kerstrecept: gevulde champignons met spek, paprika, courgette en kaas

Rollade met appel en cranberry
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: varkensrollade gevuld met gedroogde cranberries, appel en walnoten

Rode kool met spek uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke Hollandse rode kool, aardappelschijfjes en speklapjes met Oosters tintje uit de oven

Mini beef wellington
  • Hoofdgerecht
  •  45 MIN + 20 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.

Plaatpizza Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper

Salade met vijgen en peer
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Bloemkool venkelsoep
  • Voorgerecht
  • 45 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Romige soep met een heerlijke smaak van geroosterde bloemkool en venkel

Pastasalade met pesto en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke frisse salade met pasta, champignons gebakken in pesto, puntpaprika en knapperige spekblokjes

Witlofschuitjes met appel en spek
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Heerlijke appetizer; witlof met zoete appel, hazelnoten en geitenkaas in combinatie met zoute spekjes

Mais met gehaktballetjes spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 10 GRILLEN
  • 4 SPIEZEN
  • *

Barbecue spies met kleine gehaktballtjes, stukjes mais en champignons in een knoflookboter marinade

Varkenshaas met ananas spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 12 GRILL TIJD
  • 4 SPIEZEN
  • *

Snelle en makkelijke barbecue spies met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika

Pastataart met ham en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere simpele pastaschotel met penne, ham en kaas geïnspireerd op de ham and cheese macaroni

Mini pizza gezichtjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Leuk om te maken en om op te eten; pitabroodjes met zelf gemaakte gezichtjes van groenten

Makkelijke snack rol
  • Lunch
  • 15 MIN + 18 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Snelle en makkelijke snack gevuld met roomkaas, paprika en ham

Gemarineerde spekfakkel
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 1 UUR MARINEREN
  • 8 STUKS
  • **

Barbecue tip; heerlijke spies omwikkeld met op Oosterse wijze gemarineerd spek 

Varkenshaas met truffel
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 6 STUKJES
  • **

Een lekker culinair recept; malse varkenshaas gevuld met pata negra ham en truffel