Vrolijke Paastaart met citroen en perzik

Speciaal voor Pasen heb ik een hele lekkere Kwarktaart gemaakt voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch. Hij is makkelijk te maken en kan haast niet fout gaan. De taart hoeft namelijk niet de oven in maar allen op te stijven in de koelkast. Ook ideaal om de dag van te voren te maken zodat je met Pasen snel iets lekkers op tafel tovert!
 
dr oetker taart 04
dr oetker taart 04
Als basis heb ik de Dr. Oetker Kwarktaart Citroen gebruikt omdat deze lekker fris is en een licht gele kleur heeft (het is immers Pasen). Maar kunt ook een andere smaak nemen zoals mango, aardbei of naturel. Nadat hij is opgesteven in de koelkast heb ik er een vrolijke twist aan gegeven met schijfjes citroen, perziken, slagroomtoefjes en paaseitjes. Een echte eyecatcher op je paastafel!

Kwarktaart Citroen met abrikozen

GEBAK – 20 MIN + 2,5 UUR WACHTEN – 12 TAARTPUNTEN
dr oetker taart 01
Ingrediënten
1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Citroen
500 gr magere kwark, gekoeld
400 ml water, op kamertemperatuur
60 gr boter of margarine
250 ml slagroom, gekoeld
3 halve perziken op sap
Decoratie:
125 ml slagroom
½ zakje klop-fix
2 halve perziken op sap
1 citroen
kleine (gesuikerde) paaseitjes
 
Materialen
Mixer
Springvorm van 24 cm
Spruitzak
 
Bereiding
Leg het velletje bakpapier uit de verpakking van de kwarktaart op de bodem van de springvorm en klik de rand er op vast. Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Roer het zakje van de kruimelbodemmix er door en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 10 min in de koelkast.
dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

Snijd ondertussen de 3 perziken in kleine blokjes. Doe het water en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer op de laagste stand een minuut dor elkaar. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een romig mengel. Giet de helft van dit mengsel over de koekbodem en verdeel de blokjes perzik er over. Giet de rest van de massa er over en strijk glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast (pas daarna ga je hem decoreren).

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01
Snijd, na het opstijven de taart, de rand van de springvorm los met een scherp mes en verwijder de springvorm. Klop de 125 ml slagroom met het halve zakje klop-fix stijf met de mixer. Was de citroen en snijd in dunne schijfjes (verwijder eventuele pitjes). Halveer de citroenschijfjes. Snijd de perziken in dunne plakjes. Leg 6 halve plakjes citroen op de taart en leg de plakjes perzik hier half tegenaan. Maak mooie toefjes midden op de citroen en perzik. Maak ook in het midden van de taart nog een toef en decoreer ze allemaal met de kleine paaseitjes.
dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01

dr oetker taart svs 01
Tips
  1. Heb je geen spruitzak in huis, gebruik dan een diepvries- of boterhamzakje en knip een klein puntje van een van de onderste hoeken van het zakje. Hiermee krijg je geen kartelrandje in je toef maar kun je wel egale toefjes maken.
  2. Gebruik in plaats van perziken ook eens ananas of mandarijnen.
  3. De taart kun je het beste maximaal 1 uur van te voren decoreren met de paaseitjes anders kan de kleur afgeven en de toefjes iets inzakken.
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

willie 31 maart 2015 om 11:11

ziet er heel lekker uit hou me aanbevolen voor nog meer recepten groetjes willie