Wat is er allemaal nieuw op de Leukerecepten site?

Zoals je misschien hebt gezien of gemerkt staat de vernieuwde LeukeRecepten site online! Ik ben er super trots op en blij met het resultaat. In deze blog laat ik je zien wat er allemaal nieuw is en er zitten echt handige dingen bij!

Al in september 2018 had ik het idee om de site in een nieuw jasje te steken. Niet alleen wat de vormgeving betreft maar ook functionaliteit. Maar omdat ik ook benieuwd was naar jullie mening heb ik destijds een enquête gehouden, en daarbij kwam LeukeRecepten super goed uit de bus met een algemeen cijfer van een 8,7. Daar was ik super blij mee. Maar er waren natuurlijk ook wat verbeterpuntjes, vooral op de mobiele site. En ik kreeg vaak de vraag of we ook een app konden maken, daarop kom hieronder in de blog op terug.

Ik heb zelf het ontwerp gemaakt van de nieuwe site, ik ben voorheen grafisch vormgever geweest en vind het nog steeds leuk om dingen te ontwerpen, helemaal als het je eigen site is! En het bureau Onstuimig heeft de technische realisatie gedaan en meegedacht. Ook achter de schermen is e.e.a aangepast, hier merken jullie niets van maar maakt het werken voor mezelf wel makkelijker. Maar wat is er nou allemaal precies aan de voorkant voor jullie veranderd?

1. Het grootste en belangrijkste veranderpunt is denk ik wel het tabmenu op de mobiele versie. Hier kun je met 1 knop naar je naar:

  • profielpagina,
  • bewaarde recepten
  • uitgebreid zoeken
  • inspiratie pagina
  • algemeen menu

Hierdoor is onze site een soort combinatie geworden van een mobiele site en een app. Om meteen de vraag naar een app te beantwoorden. Je kunt via dit menu makkelijk meteen inloggen en naar je favoriete recepten. En zo is het meteen duidelijk dat die mogelijkheid er is want eerst zat die verstopt achter een andere menuknop.

Tip: bewaar de Leukerecepten site als icoontje op je beginscherm van je iphone, net als een app. Zo open je makkelijk met 1 klik de site. Lees hier hoe je dit doet voor de iPhone en voor Android. Bewaar ook eventueel je wachtwoord van je eigen profiel van LeukeRecepten op je telefoon met inloggen zodat je ook in het vervolg ingelogd bent of snel kunt inloggen.

2. In dit tabmenu kun je ook klikken op ‘inspiratie’ hier ga je vervolgens naar een nieuwe pagina ‘wat eten we vandaag’ waar je heel veel inspiratie vind om te koken en je makkelijk kunt doorklikken naar het weekmenu wat ik elke week samenstel, de verras me knop waar je suggesties krijgt en de receptenindex pagina.

3. Deze receptenindex pagina is ook nieuw, hier vind je bijna alle categorieën makkelijk op 1 overzichtelijke pagina. Dit maakt het voor jullie nog makkelijk om te zoeken in een bepaalde categorie zoals gezonde recepten en ovenschotels of op een ingrediënt zoals bladerdeeg of rijst. Tevens zijn er een aantal nieuwe categorieën toegevoegd.

4. Je kunt nu de stap voor stap foto’s op mobiel inzoomen door er op te klikken, hierna kun je ook naar rechts doorklikken om ze één voor één te bekijken. Eerst waren deze foto’s op mobiel erg klein en nu kun je dus makkelijk inzoomen en ze van dichtbij bekijken.

5. De vormgeving is anders, alles is wat strakker geworden. Er is wat meer gebruik gemaakt van witruimte, strakke lijnen, zwarte kleur en een ander lettertype. Ook het logo en de menubalk is nu gecentreerd.

6. In de zoekbalk is een nieuwe zoekfunctie toegevoegd: glutenvrij en koolhydraatarm. Zo wordt het zoeken met een bepaald dieet nog makkelijker.

7. Bij de enquête werd er aangegeven dat het makkelijk zou zijn om te kunnen zoeken in je favoriete recepten. Ook deze functie zit er nu op en is vooral handig als je veel recepten hebt opgeslagen.

8. Onder de recepten en onder het kopje ‘populair’ op de homepage vind je handige tags waardoor je makkelijk kunt doorklikken of zoeken in een bepaalde categorie.

9. Je kunt nu al je filters selecteren in het zoekmenu en eventueel een woord invullen en dan op ‘zoek’ klikken zonder dat de pagina tussendoor al resultaten laadt wat vooral op mobiel extra tijd in beslag nam.

Ik hoop dat jullie tevreden zijn en dat dit een verbetering vinden. Mocht je nog vragen hebben of een opmerking dan hoor ik het graag. Ik heb alles uitgebreid getest maar uiteraard kan er nog een foutje zijn ingeslopen waardoor de site niet optimaal werkt. Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

helene 14 maart 2019 om 15:02

klopt het dat er geen foto's meer te zien zijn?

Sandra 16 maart 2019 om 12:43

Hoi, als het goed is moet het probleem nu opgelost zijn. Mocht je nog steeds geen fotos zien dan hoor ik het graag, dan kunnen we eventueel verder kijken. gr sandra

Lienve 11 maart 2019 om 17:52

De knop om te bewaren bij favoriete werkt bij mij wel niet. Mijn recepten staan er niet tussen.

cs 10 maart 2019 om 12:25

wanneer komt er weer een tijdschrijft uit?

colette 7 maart 2019 om 20:33

Super mooie site.. ik ben erg fan je lekkere recepten!

Tamara 6 maart 2019 om 10:00

Ziet er top uit