Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Wokken op professioneel niveau

Bijna iedereen heeft wel een wokpan in zijn of haar keukenkastje staan, want wokken is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is niet zo gek want deze Oosterse kookkunst is makkelijk, snel en gezond (mits je de juiste ingrediënten gebruikt). Zelf gebruik ik de wok ook heel vaak, meestal om te wokken.
 
Hiervoor verhit ik een beetje wokolie in de wokpan en voeg daarna vlees, garnalen of tofu toe en bak al omscheppend de groente mee. Om het gerecht lekker op smaak te brengen gebruik ik er bijvoorbeeld teriyaki saus of een scheutje soyasaus bij.
 
atag3
atag3

Het geheim van een perfecte wokmaaltijd is verhitting. Want als een wok goed heet is blijven de ingrediënten lekker knapperig en vol van smaak. Een professionele Oosterse wokbrander heeft daarom een centrale vlam die vanuit het midden de pan verhit.

 
Om ook thuis dit optimale niveau te bereiken heeft Atag iets geweldigs bedacht: de Fusion Vulcano. Deze brander heeft een speciaal ontworpen vlam die zich direct op de onderzijde van de pan richt. Heb je een hele grote pan dan kun je hem ook zo instellen dat de vlammen meer vanuit de buitenzijde verwarmen.
atag1

Ik heb net een nieuwe keuken maar als jij van plan bent om binnenkort je keuken te verbouwen dan zou ik zeker deze Fusion Vulcano overwegen. En hij ziet er natuurlijk ook super strak uit. Ben je er nog niet helemaal uit welke apparatuur je in je nieuwe keuken wil, doe dan snel de test op atagcookshop.nl en ontdek welke type kok jij bent.

 
Ik heb ook de test gedaan en ben een Semi-Pro Cook: wie bij hem of haar aan tafel zit, zal geen twee keer hetzelfde op zijn bord zien verschijnen. Hij of zij houdt van een uitdaging, en pakt de zaken graag met de juiste voorbereiding aan. Klinkt inderdaad heel erg bekend!
 
Welk type ben jij?
 
Dit is een gesponsord bericht

 
” border=”0″ width=”1″ height=”1″ />

Reacties

Laat je reactie achter

Marieke 3 november 2014 om 16:42

Ik had een vraagje over de wokpan en ben erg benieuwd hoe jij hier over denkt. Wij koken op inductie en ik meen me te herinneren van de foto's van jou nieuwe keuken dat jullie ook inductie hebben. Nou wordt er altijd gezegd dat wokken op inductie niet echt wokken is omdat je bij wokken echt die hitte van een vlam nodig hebt, vandaar dat ik geen wokpan heb. Hoe denk jij hierover. Kun je wokken op inductie. Grtjs Marieke

Beantwoorden
G.c. 6 november 2014 om 19:57

Als ik het goed begrijp heb je geen of weinig ervaring met gas maar is dit een commerciele promo.
Dus je kookt niet ook op inductie maar alleen op inductie.
Hoe weet je dan dat deze wokbrander zo geweldig is??
Ik heb gas op glas van AEG en dat is geweldig.

Beantwoorden
Annemieke 7 november 2014 om 10:00

Hoi Marieke,

Mijn moeder heeft een electrische wok omdat zij ook op inductie kookt. Dit werkt wel heel goed en mooi meegenomen, je hebt zo een extra "pit". Aanrader.

Beantwoorden
Leukerecepten 9 november 2014 om 12:56

Hoi, Ik heb zelf sinds 3/4 jaar inductie. Daarvoor had ik ook gas, ik heb deze wokbrander laatst tijdens een workshop gezien en geprobeerd. En mocht ik ooit weer op gas gaan koken zou ik deze zeker overwegen.

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×