Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalmtartaar uit mijn boek

Nu de feestdagen eraan komen wil ik graag een feestelijk recept met jullie delen uit mijn boek: zalmtartaar! Misschien leuk voor kerst als voorgerechtje? Hiermee begin het diner in ieder geval al goed!

En meteen wil ik van deze kans gebruik maken om mijn boek even onder de aandacht te brengen. Want dit is een leuke tip om cadeau te doen voor Sinterklaas of Kerst, al zeg ik het zelf. Het boek staat namelijk vol met heerlijke en leuke receptjes, meer dan 100. En wat ik vaak als reactie krijg op mijn boek is dat het echt veel gebruikt wordt, het is geen boek om alleen voor de mooi in de boekenkast te hebben staan. Dit boek gebruik je wekelijks, of misschien dagelijks. Er staan namelijk veel basisrecepten in en daarop steeds 2 verrassende varianten. Dus of je nu even snel een basis tomatensoep wil maken of een uitgebreide bietenlasagne met walnoten, dit kan allemaal.

De zalmtartaar die ik hieronder deel is ook een basisrecept uit mijn boek. De eerste variant hierop zijn toastjes met mini tartaar. En de tweede is een vegetarische variant met avocado en mango. Sowieso vind je veel vegetarische recepten in dit boek, van de 3 recepten is er bijna altijd wel eentje zonder vlees en voorin het boek staan veel tips hoe je vlees kunt vervangen. Het boek kost €20,99 en hier krijg je alvast een inkijkje in het boek. Meteen kopen bestellen kan natuurlijk ook, bij de boekhandel of via online webshops.

Zalmtartaar

25 minuten – 4 personen - **

Ingrediënten
300 g verse zalm
½ komkommer
1 avocado
½ citroen
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels verse dille, fijngehakt
Snuf peper en zout
Handje rucola

Benodigdheden
Kookring van ca. 8 cm

Bereiding
Snijd de zalm, halve komkommer en avocado in kleine gelijke blokjes. Houd een paar blokjes komkommer apart en doe de rest samen met de zalm en avocado in een kom en meng met het sap en de rasp van de halve citroen. Meng de olijfolie met de dille en een snuf peper en zout. Houd een beetje van de dressing apart en meng de rest met het zalmmengsel. Leg een kookring op een bord en doe hier ¼ van het mengsel in en druk lichtjes aan. Verwijder de ring en herhaal dit nog 3 keer. Garneer de zalmtartaar met wat rucola. Druppel een beetje van de dilledressing eromheen en verdeel wat blokjes komkommer erover.

Tip: door het citroensap verkleurt de avocado minder snel, maar desondanks is het aan te raden om deze zalmtartaar maximaal 2 uur van tevoren te bereiden en te bewaren in de koelkast.

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×