Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Creme fraiche

Crème fraîche is gemaakt van koeien- of geitenmelk en is een aangezuurde room door middel van bacteriën. Het is een frisse toevoeging in veel gerechten en kan tegenwoordig ook gemakkelijk vegan gebruikt worden. Er zijn veel alternatieven voor crème fraîche.

Pastasalade met gedroogde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN (+ 2 UUR OVENTIJD)
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaanse maaltijdsalade met pasta, kip, mozzarella en gedroogde tomaatjes in een romige pesto dressing

Andijvietaart met rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Een lekkere variant op de Hollandse winterkost met andijvie, aardappel en rookworst in een taartvorm

Quiche met gehakt en prei
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens dit recept voor hartige taart met gehakt, prei en cashewnoten

Omelet amuse
  • Hapjes en snacks
  • 25 MINUTEN + 1 UUR WACHTEN
  • CA 8 STUKS
  • **

Lekkere amuse of hapje van 4 verschillende omeletten met crème fraîche en bieslook

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

Spinaziestamppot met vissticks
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen

Vijgentaartje
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, verse vijgen en noten. 

Bosvruchten puddingtaart
  • Bakrecept
  • 60 MIN + 2 UUR WACHTEN + 25 OVENTIJD
  • 10 STUKKEN
  • ***

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Oranje nachos
  • Hapjes en snacks
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere oranje snack met tortilla chips en paprika om van te smikkelen tijdens Koningsdag

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×