Summer rolls met garnalen
Verse loempia’s van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 a 3 minuutjes. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukjes en besprenkel met citroensap.
  2. Week een rijstvel 30 sec in een kom met warm water. Leg het op een snijplank of werkblad. Verdeel een paar garnalen, wat noedels, peen julienne, sla en avocado in het midden. Sla een zijde over de vulling.
  3. Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest. Serveer met chilisaus om in te dippen.
  4. Tip: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Bekijk dit handige filmpje om te zien hoe je de summer rolls makkelijk vouwt.