Thaise noedelsalade met mango
Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr noedels
-
150 gr peen julienne
-
1 komkommer
-
200 gr taugé
-
1 rode peper
-
250 gr mango
-
2 handjes cashewnoten
Dressing:
-
verse koriander ( of verse peterselie )
-
2 kneepjes agavesiroop
-
1 limoen
-
1 scheut sesamolie
-
2 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels pindakaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de noedels beetgaar. Dit duurt gemiddeld ca. 4 minuten.
-
Knijp het limoensap uit en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
-
Spoel de noedels af met koud water en laat goed uitlekken.
-
Snijd de komkommer door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje wat van het waterige gedeelte. Snijd de rest van de komkommer in plakjes.
-
Snijd de mango in kleine blokjes en snijd de rode peper en koriander fijn.
-
Doe de noedels in een grote kom en voeg de komkommer, peen julienne, tauge, mango, cashewnoten, rode peper en koriander toe.
-
Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.
-
Maak de thaise noedelsalade af met wat extra cashewnoten en/of verse koriander.
-
Tip: deze salade is zowel koud als lauwwarm lekker. Serveer er eventueel wat gebakken tempeh, kip of garnalen bij.
Heeft het gesmaakt?
51 stemmen
Ook lekker