Noedel bowl met zalm

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Marineer de zalm met het sap van de limoen en bestrooi met een snufje peper en zout.

  2. Bereid de noedels volgens de verpakking, laat uitlekken en meng met een scheutje ketjap.

  3. Snijd met een mandoline of kaasschaaf de wortel en komkommer in linten.

  4. Snijd de mango in kleine blokjes.

  5. Bak de zalm eventueel in 3 à 4 minuten rosé in een pan. Je kunt hem ook rauw laten, maar dan moet hij wel heel vers zijn.

  6. Verdeel de noedels over het midden van een kom. Leg de zalm in stukjes, de mango, komkommer en wortel linten en taugé omheen.

  7. Garneer met wat koriander, sesam en eventueel een limoentje om de noedel bowl mee te besprenkelen.

  8. Je kunt de bowl zowel koud als lauwwarm eten.

  9. Bekijk ook eens dit recept voor poke bowl

Heeft het gesmaakt?
144 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!