Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Noedel bowl met zalm

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl

Ingrediënten
  • 2 stukken zalm (285 gr.)
  • 2 wortels
  • 100 gr noedels
  • 1 limoen
  • 75 gr taugé
  • ½ komkommer
  • Scheutje ketjap
  • 1 theelepel sesam
  • peper en zout
  • bosje koriander
  • 175 gr mango

Bereiding
Marineer de zalm met het sap van de limoen en bestrooi met een snufje peper en zout. Bereid de noedels volgens de verpakking, laat uitlekken en meng met een scheutje ketjap. Snijd met een mandoline of kaasschaaf de wortel en komkommer in linten. Snijd de mango in kleine blokjes. Bak de zalm eventueel in 3 a 4 minuten rosé in een pan.

Je kunt hem ook rauw laten, maar dan moet hij wel heel vers zijn. Verdeel de noedels over het midden van een kom. Leg de zalm in stukjes, de mango, komkommer en wortel linten en taugé omheen. Garneer met wat koriander, sesam en eventueel een limoentje om de noedel bowl mee te besprenkelen.

Je kunt de bowl zowel koud als lauwwarm eten.

Bekijk ook eens dit recept voor poke bowl

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×