Noedel bowl met zalm
Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
2 stukken zalm ( 285 gr )
-
2 wortels
-
100 gr noedels
-
1 limoen
-
75 gr taugé
-
0.5 komkommer
-
Scheutje ketjap
-
1 theelepel sesam
-
peper en zout
-
bosje koriander
-
175 gr mango
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Marineer de zalm met het sap van de limoen en bestrooi met een snufje peper en zout.
-
Bereid de noedels volgens de verpakking, laat uitlekken en meng met een scheutje ketjap.
-
Snijd met een mandoline of kaasschaaf de wortel en komkommer in linten.
-
Snijd de mango in kleine blokjes.
-
Bak de zalm eventueel in 3 à 4 minuten rosé in een pan. Je kunt hem ook rauw laten, maar dan moet hij wel heel vers zijn.
-
Verdeel de noedels over het midden van een kom. Leg de zalm in stukjes, de mango, komkommer en wortel linten en taugé omheen.
-
Garneer met wat koriander, sesam en eventueel een limoentje om de noedel bowl mee te besprenkelen.
-
Je kunt de bowl zowel koud als lauwwarm eten.
-
Bekijk ook eens dit recept voor poke bowl
Heeft het gesmaakt?
146 stemmen
Ook lekker