Gevuld broodje kip met ananas
Deze originele gevulde broodjes met kip en ananas zijn lekker als lunch of hoofdgerecht met een kop soep. Met licht pittige kip, champignons, courgette en gesmolten kaas uit de oven.
Ingrediënten
Materialen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de kip rondom aan. Voeg de paprikapoeder, komijn en cyennepeper (naar smaak) toe en schep om.
  2. Snijd de champignons, ui en courgette in stukken en voeg toe aan de kip. Bak de kip en de groenten een minuut of 7. Voeg daarna de stukken ananas toe en bak nog 3 min mee. Snijd het bovenste kapje van de broodjes en bewaar dit. Pluk er met je handen wat brood uit zodat er een gat ontstaat.
  3. Schep het kip/groentenmengsel in het broodje en bestrooi met kaas. Zet de gevulde broodjes ongeveer 8 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer met het kapje brood.
  4. Dit recept is lekker als lunch of als avondmaal. Houd voor de lunch 1 broodje p.p aan voor het avondeten 1,5 tot 2 broodjes p.p, afhankelijk of je er ook nog bijvoorbeeld soep bij eet.