Witlof gevuld met pittig gehakt
Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist
30 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr gehakt ( vega )
-
1 paprika
-
1 rode ui
-
4 witlof
-
2 eetlepel citroensap
-
2 tenen knoflook
-
1 theelepel sambal
-
4 eetlepels sojasaus
-
1 handje cashewnoten
-
125 gr champignons
-
1 handje geraspte kaas
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en bak in een koekenpan met een klein beetje olie. Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.
-
Doe ook het (vega)gehakt erbij en bak een paar minuutje mee. Kook ondertussen de stronken witlof in een pan met het citroensap 3 a 4 minuutjes. Haal uit de pan en laat goed uitlekken. Halveer de witlof en snijd het harde binnenste stuk eruit.
-
Voeg de sojasaus en sambal (naar smaak) toe aan het gehaktmengsel en roer er doorheen. Hak de cashewnoten grof en schep ook door het mengsel.
-
Leg de gehalveerde witlof in een ovenschaal of op een bakplaat. Schep het gehaktmengsel er royaal op. Bestrooi met kaas en zet 15 minuten in de oven. Garneer de gevulde witlof voor het serveren met wat verse peterselie.
-
Tip: deze gevulde witlof is eventueel lekkere met wat aardappelpuree of rijst. Check voor een glutenvrij recept of de sojasaus glutenvrij is.
Heeft het gesmaakt?
308 stemmen
Ook lekker