Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlof gevuld met gehakt

Een leuk en goedkoop hollands recept met witlof, gehakt en paprika geserveerd met aardappelpuree

Ingrediënten:
6 flinke stronken witlof € 1,50
400 gr gehakt € 2,60
1 paprika € 0,69
1 rode ui € 0,10
12 plakken ontbijtspek € 1,47
50 gr geraspte kaas € 0,45
800 gr kruimige aardappels € 0,58
 
In huis:
1 theel mosterd
scheutje melk
peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal 
Stamper
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de stronken witlof doormidden en verwijder de harde kern. Voeg de witlof toe aan het water en kook ze 3 minuten. Laat daarna goed uitlekken.
 
gevulde witlof met gehakt 01
gevulde witlof met gehakt 01
gevulde witlof met gehakt 01
Snipper de ui en paprika fijn en meng met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en mosterd. Leg de witlof in een ovenschaal en vul met het (rauwe) gehaktmengsel. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Bestrooi met kaas en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
 
gevulde witlof met gehakt 01
gevulde witlof met gehakt 01
gevulde witlof met gehakt 01
Schil ondertussen de aardappels en kook ze in een ruime hoeveelheid in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en doe terug in de pan. Voeg een beetje melk, peper en zout toe en stamp tot een puree. Check bij de gevulde witlof altijd of het gehakt goed gaar is en niet meer rood is van binnen. Serveer de gevulde witlof met de aardappelpuree.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×