Witlof gevuld met pittig gehakt

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en bak in een koekenpan met een klein beetje olie. Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes en voeg toe aan de pan.

Doe ook het (vega)gehakt erbij en bak een paar minuutje mee. Kook ondertussen de stronken witlof in een pan met het citroensap 3 a 4 minuutjes. Haal uit de pan en laat goed uitlekken. Halveer de witlof en snijd het harde binnenste stuk eruit.

Voeg de sojasaus en sambal (naar smaak) toe aan het gehaktmengsel en roer er doorheen. Hak de cashewnoten grof en schep ook door het mengsel.

Leg de gehalveerde witlof in een ovenschaal of op een bakplaat. Schep het gehaktmengsel er royaal op. Bestrooi met kaas en zet 15 minuten in de oven. Garneer de gevulde witlof voor het serveren met wat verse peterselie.

Tip: deze gevulde witlof is eventueel lekkere met wat aardappelpuree of rijst. Check voor een glutenvrij recept of de sojasaus glutenvrij is.

122 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.