Klassiek broodje hamburger

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Toppings:

Hamburgersaus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Start met het uitbakken van het spek.

  2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden.

  3. Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm.

  4. Meng de ingrediënten voor de saus.

  5. Snijd de tomaten in plakken.

  6. Verhit de margarine of boter in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosé zijn vanbinnen, mocht je dat lekker vinden.

  7. Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde.

  8. Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op.

  9. Tips: gebruik voor een vegetarisch gerecht een vegaburger of vegetarisch gehakt. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.

  10. Ook lekker van de bbq.

Heeft het gesmaakt?
78 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!