Klassiek broodje hamburger
Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.
30 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
500 gr rundergehakt
-
1 ei
-
4 eetlepels paneermeel
-
Snuf paprikapoeder
-
Snuf knoflookpoeder
-
Snuf peper en zout
-
1 eetlepel boter of margarine ( om in te bakken )
-
4 hamburgerbroodjes
Toppings:
-
8 blaadjes sla
-
8 plakken ontbijtspek
-
2 tomaten
-
12 plakjes augurk
Hamburgersaus:
-
6 eetlepels mayonaise
-
1 eetlepel azijn
-
Snuf paprikapoeder
-
1 theelepel mosterd
-
1 theelepel suiker
-
1 eetlepel fijngesneden sjalotjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Start met het uitbakken van het spek.
-
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden.
-
Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm.
-
Meng de ingrediƫnten voor de saus.
-
Snijd de tomaten in plakken.
-
Verhit de margarine of boter in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosƩ zijn vanbinnen, mocht je dat lekker vinden.
-
Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde.
-
Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op.
-
Tips: gebruik voor een vegetarisch gerecht een vegaburger of vegetarisch gehakt. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.
-
Ook lekker van de bbq.
Heeft het gesmaakt?
90 stemmen
Ook lekker