Mini flammkuchen met appel en geitenkaas
Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.
Porties Prep Tijd
8stuks 30min
Kook Tijd Passieve Tijd
15oventijd 1 uurrijzen
Porties Prep Tijd
8stuks 30min
Kook Tijd Passieve Tijd
15oventijd 1 uurrijzen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bloem in een kom en voeg het gist toe. Maak een kuil in het midden en voeg het warme water daarin toe. Kneed het deeg tot een egale bol en leg in de kom. Dek de kom af met een iets vochtige doek en zet hem op een redelijk warme plek in het huis (bij de verwarming bijvoorbeeld). Laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het gerezen deeg in 8 bolletjes (2 of 3 grote kan natuurlijk ook). Rol een deel deeg dun uit op een bakplaat met bakpapier. Hoe dunner hoe krokanter de bodem.
  2. Meng de crème fraiche met de zure room en verdeel de over het deeg. Beleg met dunne plakjes appel, walnoot en geitenkaas. Doe er een klein kneepje honing over. Bak de mini falmmkuchen ca 15 minuten tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en doe er wat rucola over.
  3. Tip: in sommige supermarkten is ook kant en klaar flammkuchendeeg te koop van het mer Tante Fanny.