Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Flammkuchen rolletjes

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Ingrediënten

Bereiding

 Maak het flammkuchen deeg zoals in de beschrijving, of gebruik kant en klaar flammkuchendeeg. Verwarm de oven op 220 graden. Rol de helft van het deeg uit tot een dunne grote rechthoek op bakpapier of een bakmat.

 Besmeer het deeg met de helft van de creme fraiche en laat 1 tot 2 cm van de randen vrij. Snipper de uien en verdeel de helft samen met de helft van de spekjes over de flammkuchen. Bestrooi met een snufje peper en 3 eetlepels geraspte kaas.

 Rol het deeg voorzichtig op langs de lange kant, gebruik de bakmat of het bakpapier om het te makkelijker te rollen. Snijd met een scherp mes de deegrol in plakken van ca 2 a 3 cm dik, ongeveer 12 stuks. Leg deze op een bakplaat, houd wat afstand er tussen. Maak nog een tweede rol op dezelfde wijze en leg ook deze rolletjes op een bakplaat.

 Klop het ei los en bestrijk de flammkuchen rolletjes hiermee. Bak de rolletjes in ca 20 minuten af in de oven. Serveer ze direct.

 Tip: je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast en de volgende dag even opwarmen in de oven.

flammkuchen-rolletjes

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)