Flammkuchen rolletjes
Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack
ingrediënten
Bereiding
-
Maak eerst het flammkuchen deeg volgens het recept of gebruik kant en klaar flammkuchendeeg.
-
Verwarm de oven voor op 220° graden.
-
Rol de helft van het deeg uit tot een dunne grote rechthoek op bakpapier of een bakmat.
-
Besmeer het deeg met de helft van de crème fraîche en laat 1 tot 2 cm van de randen vrij.
-
Snipper de uien en verdeel de helft samen met de helft van de spekjes over de flammkuchen.
-
Bestrooi met een snufje peper en 3 eetlepels geraspte kaas.
-
Rol het deeg voorzichtig op langs de lange kant. Gebruik de bakmat of het bakpapier om het te makkelijker te rollen.
-
Snijd met een scherp mes de deegrol in plakken van ca. 2 à 3 cm dik tot je ongeveer 12 stuks hebt.
-
Leg deze op een bakplaat en houd er genoeg afstand tussen.
-
Maak nog een tweede rol op dezelfde wijze en leg ook deze rolletjes op een bakplaat.
-
Klop het ei los en bestrijk de flammkuchen rolletjes hiermee. Bak de rolletjes in ca. 20 minuten af in de oven. Serveer ze direct.
-
Tip: je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast en de volgende dag even opwarmen in de oven.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!