Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Flammkuchen rolletjes

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Ingrediënten

Bereiding

 Maak het flammkuchen deeg zoals in de beschrijving, of gebruik kant en klaar flammkuchendeeg. Verwarm de oven op 220 graden. Rol de helft van het deeg uit tot een dunne grote rechthoek op bakpapier of een bakmat.

 Besmeer het deeg met de helft van de creme fraiche en laat 1 tot 2 cm van de randen vrij. Snipper de uien en verdeel de helft samen met de helft van de spekjes over de flammkuchen. Bestrooi met een snufje peper en 3 eetlepels geraspte kaas.

 Rol het deeg voorzichtig op langs de lange kant, gebruik de bakmat of het bakpapier om het te makkelijker te rollen. Snijd met een scherp mes de deegrol in plakken van ca 2 a 3 cm dik, ongeveer 12 stuks. Leg deze op een bakplaat, houd wat afstand er tussen. Maak nog een tweede rol op dezelfde wijze en leg ook deze rolletjes op een bakplaat.

 Klop het ei los en bestrijk de flammkuchen rolletjes hiermee. Bak de rolletjes in ca 20 minuten af in de oven. Serveer ze direct.

 Tip: je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast en de volgende dag even opwarmen in de oven.

flammkuchen-rolletjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×