
Flammkuchen rolletjes
Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack
35 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1/2 portie flammkuchen deeg ( kant en klaar of zelfgemaakt )
-
200 ml crème fraîche
-
2 kleine rode uien
-
150 gr gerookte spekjes
-
Snuf zwarte peper
-
6 eetlepels geraspte kaas
-
1 ei
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak eerst het flammkuchen deeg volgens het recept of gebruik kant en klaar flammkuchendeeg.
-
Verwarm de oven voor op 220° graden.
-
Rol de helft van het deeg uit tot een dunne grote rechthoek op bakpapier of een bakmat.
-
Besmeer het deeg met de helft van de crème fraîche en laat 1 tot 2 cm van de randen vrij.
-
Snipper de uien en verdeel de helft samen met de helft van de spekjes over de flammkuchen.
-
Bestrooi met een snufje peper en 3 eetlepels geraspte kaas.
-
Rol het deeg voorzichtig op langs de lange kant. Gebruik de bakmat of het bakpapier om het te makkelijker te rollen.
-
Snijd met een scherp mes de deegrol in plakken van ca. 2 Ć 3 cm dik tot je ongeveer 12 stuks hebt.
-
Leg deze op een bakplaat en houd er genoeg afstand tussen.
-
Maak nog een tweede rol op dezelfde wijze en leg ook deze rolletjes op een bakplaat.
-
Klop het ei los en bestrijk de flammkuchen rolletjes hiermee. Bak de rolletjes in ca. 20 minuten af in de oven. Serveer ze direct.
-
Tip: je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast en de volgende dag even opwarmen in de oven.
Heeft het gesmaakt?
126 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 88
- vet 6 gr
- verzadigd vet 3.2 gr
- koolhydraten 6 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 0.4 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.4 gr
Ook lekker