Ga naar de inhoud
Flammkuchen rolletjes

Flammkuchen rolletjes

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1/2 portie flammkuchen deeg ( kant en klaar of zelfgemaakt )
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 kleine rode uien
  • 150 gr gerookte spekjes
  • Snuf zwarte peper
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst het flammkuchen deeg volgens het recept of gebruik kant en klaar flammkuchendeeg.


  2. Verwarm de oven voor op 220° graden.


  3. Rol de helft van het deeg uit tot een dunne grote rechthoek op bakpapier of een bakmat.


  4. Besmeer het deeg met de helft van de crème fraîche en laat 1 tot 2 cm van de randen vrij.


  5. Snipper de uien en verdeel de helft samen met de helft van de spekjes over de flammkuchen.


  6. Bestrooi met een snufje peper en 3 eetlepels geraspte kaas.


  7. Rol het deeg voorzichtig op langs de lange kant. Gebruik de bakmat of het bakpapier om het te makkelijker te rollen.


  8. Snijd met een scherp mes de deegrol in plakken van ca. 2 à 3 cm dik tot je ongeveer 12 stuks hebt.


  9. Leg deze op een bakplaat en houd er genoeg afstand tussen.


  10. Maak nog een tweede rol op dezelfde wijze en leg ook deze rolletjes op een bakplaat.


    flammkuchen_rolletjes flammkuchen_rolletjes
  11. Klop het ei los en bestrijk de flammkuchen rolletjes hiermee. Bak de rolletjes in ca. 20 minuten af in de oven. Serveer ze direct.


  12. Tip: je kunt ze ook bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast en de volgende dag even opwarmen in de oven.