Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Filodeeg buideltjes met geitenkaas

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Ingredienten

5 vellen filodee, ontdooid
125 gr geitenkaas
3 bosuitjes
125 gr spekblokjes
75 gr gesmolten boter
 
Materiaal:

Rolladetouw

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Bak het spek in een pan zodat het meeste vet en vocht er uit is. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Snijd het stapeltje filodeeg vellen een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden zodat er in totaal 20 kleine velletjes ontstaan. Verwarm de oven op 200 graden. 
 
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
Besmeer een velletjes met gesmolten boter en leg een ander velletje er gedraaid op zodat er een stervorm ontstaat. Leg een stukje geitenkaas en een beetje spek met bosui in het midden en vouw de velletjes omhoog en draai ze aan de bovenzijde zachtjes dicht.
 
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
Knoop er een stukje rolladetouw om heen en besmeer ook de buitenzijde van het buideltje in met een beetje boter. Herhaal dit zodat je 10 buideltjes hebt. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min licht bruin en knapperig. Zowel koud als warm lekker. Ook leuk om 3 stuks op een bordje te serveren als voorgerecht.

 

 

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×