Filodeeg buideltjes met geitenkaas

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Ingredienten

5 vellen filodee, ontdooid
125 gr geitenkaas
3 bosuitjes
125 gr spekblokjes
75 gr gesmolten boter
 
Materiaal:

Rolladetouw

Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Bak het spek in een pan zodat het meeste vet en vocht er uit is. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Snijd het stapeltje filodeeg vellen een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden zodat er in totaal 20 kleine velletjes ontstaan. Verwarm de oven op 200 graden. 
 
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
Besmeer een velletjes met gesmolten boter en leg een ander velletje er gedraaid op zodat er een stervorm ontstaat. Leg een stukje geitenkaas en een beetje spek met bosui in het midden en vouw de velletjes omhoog en draai ze aan de bovenzijde zachtjes dicht.
 
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
Knoop er een stukje rolladetouw om heen en besmeer ook de buitenzijde van het buideltje in met een beetje boter. Herhaal dit zodat je 10 buideltjes hebt. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min licht bruin en knapperig. Zowel koud als warm lekker. Ook leuk om 3 stuks op een bordje te serveren als voorgerecht.

 

 

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.