Ga naar de inhoud
Filodeeg buideltjes met geitenkaas

Filodeeg buideltjes met geitenkaas

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

1 U + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 vellen filodeeg ( ontdooid )
  • 125 gr geitenkaas
  • 3 bosuitjes
  • 125 gr spekblokjes
  • 75 gr gesmolten boter

BENODIGDHEDEN

  • Rolladetouw

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Bak het spek in een pan zodat het meeste vet en vocht er uit is. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Snijd het stapeltje filodeeg vellen een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden zodat er in totaal 20 kleine velletjes ontstaan. Verwarm de oven op 200 graden.


    filodeeg buideltjes met geitenkaas 01 filodeeg buideltjes met geitenkaas 01 filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
  2. Besmeer een velletjes met gesmolten boter en leg een ander velletje er gedraaid op zodat er een stervorm ontstaat. Leg een stukje geitenkaas en een beetje spek met bosui in het midden en vouw de velletjes omhoog en draai ze aan de bovenzijde zachtjes dicht.


    filodeeg buideltjes met geitenkaas 01 filodeeg buideltjes met geitenkaas 01 filodeeg buideltjes met geitenkaas 01
  3. Knoop er een stukje rolladetouw om heen en besmeer ook de buitenzijde van het buideltje in met een beetje boter. Herhaal dit zodat je 10 buideltjes hebt. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min licht bruin en knapperig. Zowel koud als warm lekker. Ook leuk om 3 stuks op een bordje te serveren als voorgerecht.