Filodeeg buideltjes met geitenkaas
Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui
Ingredienten
5 vellen filodee, ontdooid
125 gr geitenkaas
3 bosuitjes
125 gr spekblokjes
75 gr gesmolten boter
Materiaal:
Rolladetouw
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Bak het spek in een pan zodat het meeste vet en vocht er uit is. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Snijd het stapeltje filodeeg vellen een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden zodat er in totaal 20 kleine velletjes ontstaan. Verwarm de oven op 200 graden.








Knoop er een stukje rolladetouw om heen en besmeer ook de buitenzijde van het buideltje in met een beetje boter. Herhaal dit zodat je 10 buideltjes hebt. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min licht bruin en knapperig. Zowel koud als warm lekker. Ook leuk om 3 stuks op een bordje te serveren als voorgerecht.