Ovenschotel met broccoli
Een smaakvol recept voor ovenschotel met broccoli en aardappelschijfjes. Gemaakt met (vega) gehakt, kookroom en een knapperige laag kaas is dit heerlijk comfort food dat je al in 25 minuutjes in de oven hebt staan.
Ingrediënten
Instructies
  1. Start met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze kort, zo’n 4 minuten. Gebruik je geen kant en klare voorgekookte aardappelschijfjes dan kun je deze ook een paar minuten in water of magnetron voorkoken zodat ze zeker gaar en zacht worden in de oven.
  2. Snipper de ui, snijd de champignons en gedroogde tomaatjes. Fruit de ui en voeg de champignons toe aan een pan tot ze zacht zijn. Meng het (vega) gehakt erdoor en bak het kort. Voeg de tomatenpuree en gedroogde tomaatjes toe, kruid met Italiaanse kruiden en een snufje cayennepeper naar smaak.
  3. Klop in een kom de eieren los met de plantaardige room, voeg naar smaak peper en zout toe. Neem een ovenschaal en begin met een laag van het vega gehaktmengsel, gevolgd door een laag aardappelschijfjes. Verdeel daarover de voorgekookte broccoli roosjes. Giet het room-eimengsel gelijkmatig over de broccoli en sluit af met een royale laag geraspte kaas.
  4. Bak de broccoli ovenschotel in de voorverwarmde oven voor circa 35 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.