Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Rolletjes van gerookte zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 90 min
  • 6 stuks
  • **

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 60 min
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • **

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Gevulde kerst eieren met granaatappel
  • Hapjes
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel

Zoete aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Aardappel truffelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

Zelfgemaakte kip korma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Mexicaanse nacho's uit de oven
  • Hapjes
  • 15 min + 5 min grill of oven
  • 4 personen
  • *

Makkelijke hartige snack van nacho chips met tomaat, avocado en mais onder lekker veel gegratineerd kaas, een topper of elk feestje!

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Gevulde appels met notenvulling
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of toef slagroom

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • **

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×