Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes

Komkommer hapjes met tonijnsalade
  • Hapjes
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Met dit recept heb je snel een lekker hapje van plakjes komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade op tafel

Nacho’s met gehakt uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 2-4 personen
  • **

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en een kruidig gehaktmengsel met een topping van zure room en gegratineerd met kaas

Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Salades
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere lichte maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas, perzik en een frisse en kruidige dressing

Venkelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Basisrecept risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Thaise salade met ananas
  • Salades
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Griekse salade
  • Salades
  • 10 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis

Fruitsalade
  • Salades
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt

Kip kerrie met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Gezonde tonijnsalade
  • Hapjes
  • 10 min
  • 1 bakje
  • *

Zelfgemaakte romige tonijnsalade gemaakt op basis van Griekse yoghurt, lekker en gezond! En in 10 minuten klaar!

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

Italiaanse salade
  • Salades
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen met zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruiden dip om de groenten in te dippen.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Salade met warme geitenkaas
  • Salades
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room, klaar in 20 minuten

Zalm uit de oven met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Omeletrol met spinazie
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 persoon
  • **

Een lekkere omeletrol met spinazie en tomaat gegratineerd met kaas, lekker als een gezonde en koolhydraatarme lunch of met de paasbrunch

Roerei met zalm in glaasje
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker hapje om te serveren tijdens het paasontbijt of paasbrunch van romig roerei met zalm en asperges in een glaasje

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×