Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • **

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Mosterdsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Courgette rolletjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en verantwoord hapje van gegrilde plakken courgette met een romige pestovulling en pijnboompitjes

Gezonde ontbijtpizza met fruit
  • Ontbijt
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere voedzame ontbijtpizza met een bodem van havermout en een topping van kwark en vers fruit

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Kip tandoori
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + marineren
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Gado gado salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Frisse vegetarische salade met sperziebonen, komkommer en ei gecombineerd met een lekkere romige pindadressing en krokante gebakken uitjes

Poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 bowls
  • **

Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse Poké bowl met in soja gemarineerde tonijn, verse groenten en rijst! Echt een aanrader!

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen, op de BBQ of op je fornuis.

Appels in spek van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 10 min grillen
  • 2 stuks
  • *

Een lekkere combi van zoete appels omwikkeld met knapperig zout spek en een rokerige smaak van de BBQ

Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies, een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes

Komkommer hapjes met tonijnsalade
  • Hapjes
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Met dit recept heb je snel een lekker hapje van plakjes komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade op tafel

Nacho’s met gehakt uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 2-4 personen
  • **

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse ovenschotel met nacho’s en een kruidig gehaktmengsel met een topping van zure room en gegratineerd met kaas

Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Salades
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere lichte maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas, perzik en een frisse en kruidige dressing

Venkelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

Basisrecept risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Thaise salade met ananas
  • Salades
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×