Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Gezonde ontbijt parfait
  • Ontbijt
  • 25 min + afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Deze ontbijtparfait is een gezond en koolhydraatarm ontbijt dat er ook nog eens heel mooi uit ziet, echt een feestje om je dag mee te beginnen!

Gevulde zoete aardappels met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 60 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke gezonde en voedzame zoete aardappels gevuld met broccoli en quinoa geserveerd met een yoghurtsaus

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Koolhydraatarme pannenkoekjes
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Kip hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Maak zonder pakjes of zakjes dit heerlijke Oosters gerecht van stukjes kip, ananas en paprika in een zoetzure saus

Koolhydraatarme granola
  • Ontbijt
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 10 porties
  • *

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Loaded appel nachos
  • Hapjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een gezond tussendoortje? Van deze variant van nacho’s, gemaakt met appels, pindakaas en chocolade kun je lekker door blijven eten

Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Glutenvrije chocolade taartjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 2 uur afkoelen
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en frisse groene appel

Glutenvrije appel cake met rozijnen
  • Bakrecept
  • 30 min + 50 min oventijd
  • 10 plakken
  • **

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken, een stamppot op basis van aardappels, wortel en ui

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Gezonde light aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Deze slanke aardappelgratin bevat geen vette room en is daarom lekker licht, een heerlijk bijgerecht van aardappel

Meringue schuimpjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 90 min oventijd
  • 50 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor krokante zelfgemaakte schuimpjes van eiwit, suiker en citroen. Inclusief handige tips en bewaaradvies

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Rolletjes van gerookte zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×