Pompoen ovenschotel

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Hoofdgerecht 35 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.

  2. Kook de blokjes pompoen beetgaar in ca. 12 – 15 minuten.

  3. Snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.

  4. Hak de ui en knoflook fijn en fruit de in een koekenpan in een beetje olie of boter.

  5. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Bak ook de plakjes champignons en ringetjes bosui een paar minuten mee.

  6. Voeg de tomatenpuree, salie, peper en zout toe aan het gehaktmengsel en roer er doorheen. Voeg een klein scheutje water toe en laat dit al roerend verdampen.

  7. Doe dan de helft van de pompoenblokjes bij het gehaktmengsel en schep erdoor.

  8. Doe de helft van de pompoenblokjes bij de gekookte aardappels en pureer samen fijn. Voeg een scheutje melk toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel het gehaktmengsel over een ingevette ovenschaal.

  10. Dek af met de pompoenpuree.

  11. Bestrooi de bovenzijde van de ovenschotel met kaas en pompoenpitten.

  12. Bak de pompoen ovenschotel nog ca. 25 minuten in de oven.

  13. Tip: Je kunt in veel supermarkt pompoen in blokjes kopen. Dat bespaart je tijd.

  14. Bespaar je liever geld? Snijd dan de pompoen zelf. Bekijk hier de tips over het veilig en makkelijk snijden van een pompoen.

Heeft het gesmaakt?
64 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.