
Pompoen ovenschotel
Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.
35 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
800 gr pompoen ( blokjes )
-
500 gr kruimige aardappelen
-
300 gr (vega)gehakt
-
2 bosuien
-
250 gr champignons
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
1 snuf salie
-
50 gr geraspte kaas
-
Scheutje (plantaardige) melk
-
2 eetlepels pompoenpitten
-
Snuf peper en zout
Materiaal
-
Ovenschotel
-
Stamper of staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
-
Kook de blokjes pompoen beetgaar in ca. 12 – 15 minuten.
-
Snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit de in een koekenpan in een beetje olie of boter.
-
Voeg het gehakt toe en rul bruin. Bak ook de plakjes champignons en ringetjes bosui een paar minuten mee.
-
Voeg de tomatenpuree, salie, peper en zout toe aan het gehaktmengsel en roer er doorheen. Voeg een klein scheutje water toe en laat dit al roerend verdampen.
-
Doe dan de helft van de pompoenblokjes bij het gehaktmengsel en schep erdoor.
-
Doe de helft van de pompoenblokjes bij de gekookte aardappels en pureer samen fijn. Voeg een scheutje melk toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Verdeel het gehaktmengsel over een ingevette ovenschaal.
-
Dek af met de pompoenpuree.
-
Bestrooi de bovenzijde van de ovenschotel met kaas en pompoenpitten.
-
Bak de pompoen ovenschotel nog ca. 25 minuten in de oven.
-
Tip: Je kunt in veel supermarkt pompoen in blokjes kopen. Dat bespaart je tijd.
-
Bespaar je liever geld? Snijd dan de pompoen zelf. Bekijk hier de tips over het veilig en makkelijk snijden van een pompoen.
Heeft het gesmaakt?
159 stemmen
Ook lekker