Sushi salade met zalm
Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking of volg dit recept: doe de rijst en 200 ml koud water in een pan en breng aan de kook. Laat het 15 minuten met de deksel op de pan koken en zet daarna het vuur uit, laat daarna nog 15 min met de deksel op de pan nagaren.
  2. Maak ondertussen de dressing door de rijstazijn, sojasaus en de suiker doorelkaar te roeren tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in blokjes en schep samen met de dressing door de rijst. Verdeel een bodempje sla over 2 kommetjes en schep het (warme of afgekoelde) rijstmengsel hier op.
  3. Scheur de nori vellen in stukjes en verdeel over de rijst. Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit, snijd het vruchtvlees in reepjes en leg op de rijst. Drapeer de zalm er over en bestrooi met sesamzaadjes.
  4. Vervang de zalm ook eens door surimi, tonijn, garnalen of voor een vegetarische variant met omelet.