Ga naar de inhoud
Aziatische komkommersalade

Aziatische komkommersalade

Zin in een fris bijgerecht? Dan zit je met deze Aziatische komkommersalade goed. Binnen enkele minuten staat het op tafel en je kunt het ook nog tot een paar dagen in de koelkast bewaren.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel chilli olie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 40 gr cashewnoten

Benodigdheden:

  • Mandoline

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de komkommers en snijd met de mandoline in dunne plakjes. Doe daarna in een kom.


  2. Snijd de rode ui ook in dunne plakjes en voeg het toe. Doe de rijstazijn, sesamolie, chilli olie, sesamzaadjes en sojasaus erbij. Laat het 10 minuutjes staan zodat de smaken erin kunnen trekken.


  3. Hak de cashewnoten fijn en voeg het toe aan de salade. Mix goed door elkaar en serveer meteen als bijgerecht.