Lactosevrije recepten

Tegenwoordig zijn er veel mensen die lactose intolerant zijn of niet goed tegen zuivel kunnen. Deze recepten bevatten geen zuivel en/of lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook zonder melk, yoghurt of kaas kun je heerlijk ijs, quiche, pasta of gebak maken en genieten van deze heerlijke recepten.

Gnocchi in romige champignonsaus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 2 porties
  • **

Deze romige gnocchi is heerlijk zacht en wordt geserveerd in een romige champignonsaus met spinazie.

Smashed potatoes met knoflook
  • Bijgerecht
  • 15 min kooktijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

Paksoi recept met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

Vegan carrot cake met romige frosting
  • Bakrecept
  • 15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen
  • 9 stuks
  • **

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Bananenbrood mango
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 50 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Heerlijk zoet en healthy bananenbrood met zomerse stukjes mango en een crunch van pecan. In slechts 15 minuten zet je het in de oven.

Gezonde groentekoekjes (fritters)
  • Bijgerecht
  • 25 min bereidingstijd
  • 9 fritters
  • **

Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.

Rode bieten pannenkoekjes
  • Ontbijt
  • 10 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 10 pannenkoekjes
  • **

Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog.

Knolselderijstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere knolselderij stamppot met gebakken champignons, stukjes zoete peren en crunchy hazelnoten.

Chocolade bananenbrood
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.

Bietenbrownies
  • Bakrecept
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kleurrijke en smeuïge bietenbrownies met een lekkere bite van walnoten, pure chocolade en kokos en een romige topping. Het recept is incl. tips voor een vegan of glutenvrije variant.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Bananenbrood met kokos
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Bananenbrood met appel en rozijnen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen. Lekker, gezond en snel voorbereid.

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Bananenbrood muffins met blauwe bessen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een leuke variatie op een bananenbrood zijn deze bananenbrood muffins. Een gezonde snack die bovendien ook nog eens glutenvrij is.

Nigiri sushi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke vorm van sushi bestaat uit blokjes sushirijst met een topping van plakjes zalm, tonijn of ei. Maak ze nu makkelijk zelf met dit recept!

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • **

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Gezonde(re) tortilla chips
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 32 stuks
  • *

Probeer eens deze gezonde tortilla chips uit de oven. Met dit makkelijke tortilla chips recept heb je in 30 minuten verse en warme chips.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden.

Eiwitrijke havermoutrepen
  • Ontbijt
  • 10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 8 repen
  • **

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Gezonde appel donuts
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 3 stuks
  • *

Lekker en gezond snacken? Dat kan met deze appelringen met lekkere topping. En de romige pindakaas combineert heerlijk met de frisse appel.

Spruitjes roerbak met spek
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Lactosevrije pannenkoeken zonder melk
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Zin in pancakes, maar dan zonder melk en lactosevrij? Bak dan eens deze heerlijke pannenkoeken gemaakt met plantaardige melk en crunchy pecannoten als topping