Ga naar de inhoud

Kooktips

Heel veel handige en onmisbare kooktips op een rijtje. Van hoe laat ik brood rijzen en hoe bak je een perfect biefstuk tot aan soepen binden en de perfecte cake bakken. Met deze slimme tips voor in de keuken voorkom je veelgemaakte beginners fouten en zet je makkelijk iets lekkers op tafel.

Oventemperatuur

Welke oventemperatuur moet ik aanhouden voor een gas, hetelucht of elektrische oven?

Bekijk blog
tips gist

Tips gist

Welke soorten gist zijn er en hoe kun je deeg het beste laten rijzen?

Bekijk blog
tips-souffle

Tips soufflé maken

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Bekijk blog
tips biefstuk

Tips biefstuk

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Bekijk blog
tips pannen

Tips (wok)pannen

Hoe maak je pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?

Bekijk blog
tip tajine

Tips tajine

Voor de eerste keer koken met een tajine? Lees eerst deze handige tips over het gebruik en onderhoud van de tajine.

Bekijk blog
tips snijden

Tips snijden

Groente, kruiden of vlees snijden wordt een fluitje van een cent met deze handige tips.

Bekijk blog
tips soep

Tips saus en soep binden

Een saus of soep maak je makkelijk wat dikker met deze handige tips.

Bekijk blog
tips rijst

Tips rijst

Handige tips om je rijst mooi gaar en droog te koken en een aantal lekkere suggesties

Bekijk blog
tips aardappels

Tips aardappelen

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Bekijk blog
tips_deeg

Tips deeg rollen

Hoe rol je handig deeg uit zonder dat het gaat plakken?

Bekijk blog
tips_slagroom_kloppen

Tips slagroom

Essentiële tips om slagroom en eiwitten mooi stijf te kloppen

Bekijk blog
tips_knoflook

Tips knoflook

Knoflook makkelijk pellen en hoe kom je van die sterke geur af?

Bekijk blog
tips_cake

Tips cake bakken

Hoe krijg je een lekkere luchtige cake en zorg je er voor dat hij niet in de vorm blijft plakken?

Bekijk blog
hoeveelheden_omrekenen

Omrekenen hoeveelheden

Wat is ook alweer een ons? En hoeveel gram is een Amerikaanse cup?

Bekijk blog
tips_kaneel

Tip kaneel

Waarvoor gebruik je kaneel en waar smaakt dit lekker bij?

Bekijk blog
tips_tomaten

Tips tomaten

Hoe kun je tomaten het beste bewaren en hoe pel je ze makkelijk?

Bekijk blog
tips_tapas

Tips tapas

Een tapasavondje in de planning? Lees eerst deze tips voor een geslaagde avond!

Bekijk blog
tips_pasta

Tips pasta

Hoeveel pasta moet je ongeveer per persoon aanhouden en hoe voorkom je dat pasta gaat plakken?

Bekijk blog
tips_groente_bereiden

Tips groenten koken

Hoe kook je groenten precies gaar en breng je ze lekker op smaak?

Bekijk blog
tips_citroen

Tips citroen

Wat kun je allemaal met een citroen in de keuken?

Bekijk blog

Tip champignons

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?

Bekijk blog