Kooktips

Heel veel handige en onmisbare kooktips op een rijtje. Van hoe laat ik brood  rijzen en hoe bak je een perfect biefstuk tot aan soepen binden en de perfecte cake bakken. Met deze slimme tips voor in de keuken voorkom je veelgemaakte beginners fouten en zet je makkelijk iets lekkers op tafel.

Oventemperatuur
  • 27-01-2022
  • 3 reacties
  • Sandra

Welke oventemperatuur moet ik aanhouden voor een gas, hetelucht of elektrische oven?

Tips gist
  • 17-03-2013
  • 1 reactie
  • Sandra

Welke soorten gist zijn er en hoe kun je deeg het beste laten rijzen?

Tips soufflé maken
  • 25-01-2013
  • 0 reacties
  • Sandra

Soufflé maken is altijd een uitdaging maar oefening baart kunst en met deze tips kan het bijna niet fout gaan.

Tips biefstuk
  • 16-11-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe bak je een biefstuk rare, medium of well-done? En hoe breng je dit lekkere stuk vlees lekker op smaak?

Tips (wok)pannen
  • 30-08-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe maak je pannen het beste schoon en waar let ik op bij het kopen van een pan?

Tips tajine
  • 13-07-2012
  • 6 reacties
  • Sandra

Voor de eerste keer koken met een tajine? Lees eerst deze handige tips over het gebruik en onderhoud van de tajine.

Tips snijden
  • 24-06-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Groente, kruiden of vlees snijden wordt een fluitje van een cent met deze handige tips.

Tips saus en soep binden
  • 28-04-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Een saus of soep maak je makkelijk wat dikker met deze handige tips.

Tips rijst
  • 24-01-2012
  • 1 reactie
  • Sandra

Handige tips om je rijst mooi gaar en droog te koken en een aantal lekkere suggesties

Tips aardappelen
  • 24-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Welke soort aardappel gebruik je voor welke toepassing en hoe bewaar je aardappels het beste?

Tips deeg rollen
  • 24-01-2012
  • 3 reacties
  • Sandra

Hoe rol je handig deeg uit zonder dat het gaat plakken?

Tips slagroom
  • 17-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Essentiële tips om slagroom en eiwitten mooi stijf te kloppen

Tips knoflook
  • 10-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Knoflook makkelijk pellen en hoe kom je van die sterke geur af?

Tips cake bakken
  • 10-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe krijg je een lekkere luchtige cake en zorg je er voor dat hij niet in de vorm blijft plakken?

Omrekenen hoeveelheden
  • 10-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Wat is ook alweer een ons? En hoeveel gram is een Amerikaanse cup?

Tip kaneel
  • 08-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Waarvoor gebruik je kaneel en waar smaakt dit lekker bij?

Tips tomaten
  • 02-01-2012
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe kun je tomaten het beste bewaren en hoe pel je ze makkelijk?

Tips tapas
  • 02-01-2012
  • 2 reacties
  • Sandra

Een tapasavondje in de planning? Lees eerst deze tips voor een geslaagde avond!

Tips pasta
  • 31-12-2011
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoeveel pasta moet je ongeveer per persoon aanhouden en hoe voorkom je dat pasta gaat plakken?

Tips groenten koken
  • 31-12-2011
  • 1 reactie
  • Sandra

Hoe kook je groenten precies gaar en breng je ze lekker op smaak?

Tips citroen
  • 31-12-2011
  • 0 reacties
  • Sandra

Wat kun je allemaal met een citroen in de keuken?

Tip champignons
  • 30-12-2011
  • 0 reacties
  • Sandra

Hoe maak je champignons het beste schoon en hoe bewaar je ze?