Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Inspiratie

Krokante basilicum aardappel wedges uit de oven + 3 dips

  • 20-06-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Al eerder maakte ik lekkere dingen met de CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum aardappeltjes zoals een maaltijdsalade of een aardappeltaart. Maar nu heb ik iets compleet nieuws bedacht! Het is een experiment wat heel goed uitpakte kan ik je alvast vertellen.

10 x gerechten die de volgende dag nog lekkerder zijn

  • 02-06-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Soms merk je dat gerechten de volgende dag nog lekkerder zijn, de smaken zijn dan beter ingetrokken en komen nog beter tot zijn recht. Zo’n gerecht is ideaal als je voor meerdere dagen wil koken.

Lauwwarme maaltijdsalade met basilicum aardappeltjes

  • 29-05-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Ik kook graag met verse ingrediënten. Elke week zit mijn koelkast weer propvol met groenten en is mijn fruitschaal weer aangevuld. Als ik weinig tijd heb gebruik ik soms een zakje voorgesneden groenten of aardappels.

Hotdogs met chili knoflook frieten uit de Airfryer

  • 09-05-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Frieten zijn al lekker, maar je kunt ze nog een tikje lekkerder maken door er je eigen kruiden aan toe te voegen. In deze blog deel ik het recept voor mijn chili knoflook frieten en maak ik lekkere hotdogs voor on te side. Echt genieten dit!

3 x tortillarolletjes: hartig, fris en zoet

  • 02-05-2017
  • 4 reacties
  • Sandra

Heb jij ze al gezien in de winkel? De nieuwe producten van Becel in de smaken kokosolie & amandelolie, avocado-olie & limoenolie en als derde met walnootolie. Ik kreeg ze thuis gestuurd en heb ze uitgebreid geproefd en er natuurlijk ook lekkere recepten mee gemaakt.

Wrap met balletjes en koolsalade uit het LeukeRecepten Magazine

  • 19-04-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Zoals jullie wellicht hebben gezien en gehoord ligt het LeukeRecepten magazine nu alweer een paar weken in de winkels. Ik heb al heel veel leuke reacties ontvangen en ook op social media verschillende gerechten voorbij zien komen uit mijn magazine.

3 x recepten voor bij de paasbrunch

  • 13-04-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Het is bijna zover, haal de eieren maar alvast in huis, Pasen staat voor de deur! Zelf zie ik Pasen vooral als gezellige dagen met familie en lekker eten uiteraard. De paasbrunch is hét hoogtepunt tijdens deze dagen en altijd genieten.

Paaslunch: croissantkrans met bosbessen jam

  • 07-04-2017
  • 2 reacties
  • Sandra

Vandaag geef ik een leuk ideetje waar je tijdens de paasbrunch of lunch met z’n allen van kunt genieten. En wat daarnaast ook nog eens super mooi is om te presenteren, namelijk een croissantkrans met bosbessenjam. En wat helemaal mooi is dat je maar 4 ingrediënten nodig hebt.

Goed ontbijten doe je zo + recept toast met spinazie-roerei

  • 25-03-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Een goede start van de dag is heel belangrijk. Ik ontbijt daarom altijd. Soms snel met een kom yoghurt met muesli en fruit en soms wat uitgebreider met wentelteefjes, tosti of eitje.

10 x de leukste taarten

  • 21-03-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Taart! Of er nu een feestje is of niet, er is altijd wel reden voor een stukje taart. De afgelopen jaren heb ik er heel wat gebakken, dus tijd voor een round up van mijn 10 leukste taarten. Van cheesecake tot appeltaart en carrotcake tot frisse kwarktaart. En mocht je nog meer inspiratie zoeken, kijk dan tussen al mijn bak en taart recepten.

3 x snelle en makkelijke pizza snacks

  • 16-03-2017
  • 2 reacties
  • Sandra

Pizza is een van mijn favoriete gerechten! En dan het liefst met champignons en veel kaas er op. Maar wist je dat je pizza ook leuk als hapje kunt serveren? Lekker voor tijdens een borrel, avondje met vrienden of verjaardagsfeestje. En je kunt eindeloos variëren met toppings en ingrediënten.

3 x lunchen met groenten

  • 14-02-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

De aanbevolen hoeveelheid groenten op een dag voor een volwassene is 250 gram. Wanneer je dit alleen tijdens je avondeten zou eten is dat best veel toch? Daarom is het een goed idee om tijdens de lunch al te beginnen met het eten van groenten.

5 x makkelijke kindertraktaties

  • 23-01-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Ieder jaar op 1 januari hebben we nieuwjaarsborrel met Eric’s familie. En die wordt elk jaar groter. Inmiddels rennen en kruipen er een heleboel kids rond. Dus toen ik hapjes ging bedenken hiervoor bedacht ik me dat het ook leuk zou zijn om ook voor hun wat lekkers te maken.

10 x de lekkerste stamppot recepten

  • 13-01-2017
  • 2 reacties
  • Sandra

Nu ik dit typ sneeuwt het buiten. Ik krijg dan altijd extra zin in stevige Hollandse kost. En wat staat er uiteraard bovenaan dat lijsje? Stamppot! En er is veel meer mogelijk dan alleen andijviestamp of boerenkoolstamp, daarom verzamelde ik mijn favo top 10 van de lekkerste stamppotjes van LeukeRecepten hier (in willekeurige volgorde). En mocht je nog meer inspiratie en ideetjes zoeken kijk dan ook tussen al mijn stamppot recepten of alle winterse recepten.

3 x Aziatische hapjes

  • 07-01-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Op uitnodiging van Sandra mocht ik in haar keuken drie Aziatische hapjes maken. Ik heb voor Japanse hapjes gekozen, omdat ik afgelopen zomer drie weken samen met mijn vriend door dit bijzonder land heb gereisd. Met deze Gyoza, Yakitori en Temaki op tafel waan je jezelf in Japan.

Het 3 gangen kerstmenu van JaimysKitchen + cocktail

  • 19-12-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Sandra heeft mij gevraagd om een ‘JaimysKitchen’ kerstmenu te maken. Best lastig vond ik dit, want het moet allemaal goed op elkaar afgestemd zijn natuurlijk. De maaltijd begin ik graag licht, met een salade, maar dan wel een bijzondere salade.

Feestelijke sandwich prikkers + 7 tips kerstbrunch

  • 15-12-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Niet alleen het kerstdiner is een hoogtepunt maar ook de kerstlunch of brunch mag feestelijk en uitgebreid gevierd worden. Want vaak ligt de focus op het avondeten tijdens de kerstdagen maar de lunch vind ik net zo belangrijk en is vaak net zo leuk en gezellig.

Lekker en snel: kip Hawaï uit de oven met Krokante Mini-Krieltjes

  • 13-12-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Tussen alle feestelijke kerstrecepten door deel ik vandaag een makkelijk recept voor doordeweeks. Maar daardoor niet minder lekker of minder speciaal. In tegendeel, dit is vanaf nu een van mijn favoriete recepten.

Kerstafette: vitello tonnato rolletjes

  • 09-12-2016
  • 2 reacties
  • Sandra

Brenda van Brenda Kookt trapte vorige week af met het Bosch Kerstafette menu. Ze maakte een amuse van pastinaak crème met gebakken coquille, een goeie start! En nu neem ik het stokje over en presenteer ik mijn voorgerecht: vitello tonnato rolletjes.

Feestelijke gegratineerde kerst frieten

  • 07-12-2016
  • 0 reacties
  • Sandra

Nu de kerst in aantocht is heb je misschien al nagedacht over een hoofdgerecht wat je wilt serveren tijdens het kerstdiner. Misschien een kalkoen, een rollade of een lekker stukje zalm. Maar heb je ook al nagedacht over een bijgerecht?

3 x feestelijke hapjes met kaas

  • 22-11-2016
  • 9 reacties
  • Sandra

Met de feestdagen voor de deur is er altijd wel een gezellig borrelmomentje in te plannen. Bijvoorbeeld met sinterklaas, tijdens de kerst of met oud op nieuw. Genoeg redenen dus voor een feestje :)

Recept kapsalon met pulled chicken

  • 15-11-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Kapsalon, wie kent het niet! Deze schotel met friet en een topping van shoarma, kaas en een flinke lading knoflooksaus is erg populair in de shoarmazaak.

Speculaastaart met peer en Salted Caramel

  • 14-11-2016
  • 3 reacties
  • Sandra

Nu de verwarming of openhaard weer wat hoger kan en Sinterklaas voor de deur staat, is het heerlijk genieten van een kop warme chocolade melk of thee. En natuurlijk hoort daar een lekker stukje taart bij.

Budgetvriendelijk: luxe zelfgemaakte zalmragout in pasteibakjes

  • 10-11-2016
  • 1 reactie
  • Sandra

Budget hoeft echt niet minder lekker of minder spectaculair te betekenen. Ook met een kleine portemonnee zet je zo iets heerlijks en speciaals op tafel tijdens een etentje of met de feestdagen.

Zelfgemaakte crackers + 3 toppings

  • 30-10-2016
  • 4 reacties
  • Sandra

Ik had nog nooit zelf crackers gemaakt, meestal eet ik ze kant en klaar uit een pak. Maar nu ik weet dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken ga ik dit zeker vaker doen. Want ze zijn lekker en ook nog eens gezond. En ik geef 3 verantwoorde topping suggesties voor er op.

1 2 3 ... 7 Volgende Alles weergeven

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango