Reviews
Zo nu en dan ontvang ik meest mooie kookboeken van collega-foodbloggers waar ik dan reviews over schrijf. In deze reviews deel ik graag een receptje uit het kookboek met jou.
Shepherd’s pie; het ultieme comfortfood met gemak gemaakt!
Vandaag wil ik met jullie een heel lekker en verwarmend recept met jullie delen: de klassieke Shepherd’s pie ovenschotel. Maar dat is niet alles! Ik ga ook iets vertellen over de handige pan die ik gebruikte om dit heerlijke gerecht te bereiden.
21 november 2023
Gevulde aardappels met kefta uit het boek Elke dag anders
Een tijd geleden kwam het nieuwe boek van Fatima El Irari van de blog Uit de keuken van Fatima uit en ik ging aan de slag met een lekker recept uit dit kookboek en vertel er meer over in deze blog.
27 juni 2021
Marokkaanse boterkoek + boekreview Kookmutsjes
Het is weer tijd voor een leuke en lekkere boekreview. Deze keer en mooi nieuw boek van de zussen Najat en Nadia van de populaire Facebookgroep Kookmutsjes. En ik deel het recept van hun chebakia boterkoek.
10 november 2020
Gevulde courgette + boekreview Charlies Kitchen
De afgelopen tijd kwamen er een heleboel nieuwe kookboeken op de markt naast mijn eigen boek. En eentje die ik graag wil uitlichten is die van Charlies kitchen. Ik vertel je er meer over in deze blog en deel het recept voor gevulde courgettes met bloemkoolcouscous.
22 oktober 2020
Pittige gorditas met kikkererwten + review Gewoon Vegan
Dat je zonder vlees of zuivel ook heerlijk en gevarieerd kunt eten bewijst dit nieuwe kookboek Gewoon Vegan. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor mini wraps met een heerlijke plantaardige topping.
23 juli 2020
Groentetaartjes + boekreview De makkelijke Franse keuken
De Franse keuken staat niet bekend om zijn meeste eenvoudige recepten en bereidingswijzen. Maar met het nieuwe boek van Karin Luiten kun je op een eenvoudige wijze genieten van klassiekers uit Frankrijk in je eigen keuken.
28 april 2020
Spinazie feta dip + review Het borrelhapjes bakboek
Wellicht ken je de blog en boeken van Laura’s bakery vooral van de zoete taarten, cakes en koekjes. Maar ze heeft nu ook een boek uitgebracht met lekkere borrelhapjes, in deze blog lees je er alles over en vind je het recept voor de spinazie feta dip.
26 december 2019
Review Het Makkelijke Bakboek + recept bladerdeeg vlecht met peer
In deze blog geef ik je een kijkje in Het makkelijke Bakboek van Rutger en vertel ik je waarom ik dit een geweldig boek vind. Ook deel ik uiteraard een recept met jullie.
17 oktober 2019
Review boek Meal Prepping + recept kruidige kikkererwten met spinazie
Wil jij leren mealpreppen? Dan is dit jouw boek! Je kookt één keer en kan vervolgens de hele week snelle maaltijden binnen 10 minuten op tafel zetten.
28 mei 2019
Review boek Cakes + recept amandelcake met blauwe bessen
Dat Rutger de bak koning van Nederland is, dat is voor ons wel duidelijk. Deze keer heeft Rutger een boek geschreven met allemaal cake recepten!
29 april 2019
3 x smaakvolle borrelhapjes met SMAECK + testers gezocht
In deze blog deel ik 3 lekkere hapjes bomvol smaak! Ik maakte een toastje met een heerlijke topping, Oriëntaalse komkommerrolletje en gevulde eieren met vegetarische filet Americain. En die laatste is natuurlijk ook super leuk op tafel met Pasen.
2 april 2019
Review Vegabijbel + recept vegetarische spaghetti bolognese
Maar liefst 150 recepten, allemaal vegetarisch in één dikke bijbel! De mogelijkheden voor vega maaltijden zijn oneindig en gaan van stoofgerechten tot basisrecepten zoals bloemkoolrijst of tips voor het bereiden van tofu.
20 maart 2019
Review 100 Snelle Wereldrecepten + recept Surinaamse bami
Exotisch hoeft niet altijd moeilijk en ingewikkeld te zijn, dat bewijst dit nieuwe boek 100 snelle wereldrecepten wel. Hieronder vertel ik je meer over de inhoud van het boek en deel ik het recept van de Surinaamse bami.
9 januari 2019
Speculoos cheesecake + review Cheesecake boek
In deze blog deel ik de Speculoos cheesecake uit het boek Cheesecake en vertel ik meer over dit mooie nieuwe boek!
1 december 2018
Kookbattle: Knorr vs. eigen recept Indiase Dahl
Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?
23 november 2018
Review Ottolenghi Simpel + recept orzo met garnalen
Een boek van Ottolenghi is altijd goed. De recepten zijn verrassend en erg smaakvol. De titel Simpel wekt veel interesse op en in deze blog wordt het Simpel concept uitgelegd. Daarnaast vind je het recept voor orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta cadeau.
21 november 2018
Review Koekjesbijbel + recept pindakoeken met chocolade
Dit is waarschijnlijk het dikste kook/bakboek wat ik ooit gekregen heb. En hiermee kun je denk ik wel heel je leven mee vooruit als het om koekjes bakken gaat. Het heet niet voor niets de koekjesbijbel. En in deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een recept voor pindakoeken.
25 oktober 2018
Baktest: brownies met boter, olie en margarine + recept
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
22 oktober 2018
Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff
Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.
15 oktober 2018
Review Vega Hapjes Easy + recept latkes uit de oven
Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.
12 september 2018
Vegan kokos limoen cheesecake + review Puur Zoet
Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.
6 mei 2018
Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries
Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.
21 april 2018
Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen
Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!
17 december 2017
Recept bladerdeegster + review Het hartige bakboek
Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!
30 november 2017