Zo nu en dan ontvang ik meest mooie kookboeken van collega-foodbloggers waar ik dan reviews over schrijf. In deze reviews deel ik graag een receptje uit het kookboek met jou.
Een tijd geleden kwam het nieuwe boek van Fatima El Irari van de blog Uit de keuken van Fatima uit en ik ging aan de slag met een lekker recept uit dit kookboek en vertel er meer over in deze blog.
Het is weer tijd voor een leuke en lekkere boekreview. Deze keer en mooi nieuw boek van de zussen Najat en Nadia van de populaire Facebookgroep Kookmutsjes. En ik deel het recept van hun chebakia boterkoek.
De afgelopen tijd kwamen er een heleboel nieuwe kookboeken op de markt naast mijn eigen boek. En eentje die ik graag wil uitlichten is die van Charlies kitchen. Ik vertel je er meer over in deze blog en deel het recept voor gevulde courgettes met bloemkoolcouscous.
Dat je zonder vlees of zuivel ook heerlijk en gevarieerd kunt eten bewijst dit nieuwe kookboek Gewoon Vegan. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor mini wraps met een heerlijke plantaardige topping.
De Franse keuken staat niet bekend om zijn meeste eenvoudige recepten en bereidingswijzen. Maar met het nieuwe boek van Karin Luiten kun je op een eenvoudige wijze genieten van klassiekers uit Frankrijk in je eigen keuken.
Wellicht ken je de blog en boeken van Laura’s bakery vooral van de zoete taarten, cakes en koekjes. Maar ze heeft nu ook een boek uitgebracht met lekkere borrelhapjes, in deze blog lees je er alles over en vind je het recept voor de spinazie feta dip.
In deze blog geef ik je een kijkje in Het makkelijke Bakboek van Rutger en vertel ik je waarom ik dit een geweldig boek vind. Ook deel ik uiteraard een recept met jullie.
Wil jij leren mealpreppen? Dan is dit jouw boek! Je kookt één keer en kan vervolgens de hele week snelle maaltijden binnen 10 minuten op tafel zetten.
Dat Rutger de bak koning van Nederland is, dat is voor ons wel duidelijk. Deze keer heeft Rutger een boek geschreven met allemaal cake recepten!
In deze blog deel ik 3 lekkere hapjes bomvol smaak! Ik maakte een toastje met een heerlijke topping, Oriëntaalse komkommerrolletje en gevulde eieren met vegetarische filet Americain. En die laatste is natuurlijk ook super leuk op tafel met Pasen.
Maar liefst 150 recepten, allemaal vegetarisch in één dikke bijbel! De mogelijkheden voor vega maaltijden zijn oneindig en gaan van stoofgerechten tot basisrecepten zoals bloemkoolrijst of tips voor het bereiden van tofu.
Exotisch hoeft niet altijd moeilijk en ingewikkeld te zijn, dat bewijst dit nieuwe boek 100 snelle wereldrecepten wel. Hieronder vertel ik je meer over de inhoud van het boek en deel ik het recept van de Surinaamse bami.
In deze blog deel ik de Speculoos cheesecake uit het boek Cheesecake en vertel ik meer over dit mooie nieuwe boek!
Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?
Een boek van Ottolenghi is altijd goed. De recepten zijn verrassend en erg smaakvol. De titel Simpel wekt veel interesse op en in deze blog wordt het Simpel concept uitgelegd. Daarnaast vind je het recept voor orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta cadeau.
Dit is waarschijnlijk het dikste kook/bakboek wat ik ooit gekregen heb. En hiermee kun je denk ik wel heel je leven mee vooruit als het om koekjes bakken gaat. Het heet niet voor niets de koekjesbijbel. En in deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een recept voor pindakoeken.
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.
Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.
Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.
Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.
Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!
Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!
Laura van Laura’s Bakery heeft haar tweede boek uitgebracht! Het eerste boek was een basis bakboek en haar tweede boek gaat daar verder in met eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. In deze review krijg je een indruk van haar nieuwe boek en het recept voor een heerlijke abrikozen kruimelvlaai.