Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Reviews

Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff

  • 15-10-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan. Soms is het gewoon druk doordeweeks en dan is het erg fijn om vooral alle boodschappen al in huis te hebben en precies te weten wat je die week gaat koken. Daar is dit boek een fijn hulpmiddel voor, want de weekmenu’s zijn helemaal goed uitgedacht met heerlijke, afwisselende recepten. Alle recepten in het boek staan binnen 20 minuten op tafel en bevatten eenvoudige ingredienten. Ze zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd of tijdens een druk weekend. Elk weekmenu bevat 6 recepten en extra inspiratie voor in het weekend. Dat de recepten gezond zijn, dat is een belangrijk criterium en dit betekent onder andere; minimaal 250 gram groenten per dag, variatie en voldoende vezels. De andere criteria lees je in het boek. Na een korte introductie word je al snel voorgesteld aan de weekmenu’s. Alle weekmenu’s zijn opgebouwd uit recepten met vlees, vis en natuurlijk ook vegetarische varianten. Ook zijn de recepten ontzettend gevarieerd en komen alle wereldkeukens aan bod. In totaal bevat het boek ruim 80 recepten en na elk weekmenu is er een boodschappenlijst toegevoegd zodat je meteen voor heel de week boodschappen kan doen. Ook staan bij elk recept de voedingswaarden vermeld zodat je precies weet hoeveel calorieën, eiwitten, vet, koolhydraten en/of vezels het recept bevat. Tijdens het bladeren in het boek viel mijn oog op de vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst. Een recept voor vegetarische stroganoff stond nog op de kooklijst voor Leuke recepten, dus dat kwam mooi uit. Daarnaast is de vegetarische variant een leuke twist op het klassieke recept. Er wordt namelijk in plaats van vlees lekker veel groenten gebruikt en de slagroom en vodka worden vervangen door crème fraîche. Tijdens het koken kon ik het toch niet laten om een eigen draai aan het recept te geven, dus voegde ik een een snufje kaneel toe, ik houd van een zoete touch in het stroganoff! Het gerecht was heerlijk en niet moeilijk om te maken. Het boek bevat 144 pagina’s en de prijs is €15. Recept Vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst HOOFDGERECHT - 20 MIN – 2 PERSONEN Ingrediënten 150 gr zilvervliesrijst 1 ui 1 eetlepel olijfolie 200 gr champignons 1 rode paprika 1 rode chilipeper 1 teen knoflook 140 gr tomatenpuree 200 gr crème fraîche 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder 200 gr spinazie 7 gr peterselie 1 theelepel kaneel Peper en zout Bereiding: Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel en snipper de uit en fruit hem circa 3 minuten in een beetje olie in een ruime pan. Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika door, verwijder de steel, zaadlijsten en zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de champignons en paprika bij de ui en bak alles 5 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de knoflook en voeg die samen met de peper toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar. Voeg vervolgens tomatenpuree, de crème fraîche, gerookte paprika en kaneel toe en roer. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg water toe indien nodig. Hak de spinazie grof en roer hem door de stroganoff. Verwarm alles 2 minuten zodat de spinazie enigszins slinkt. Snijd intussen de peterselie fijn en serveer hem bij de stroganoff en de rijst. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Review Vega Hapjes Easy + recept latkes uit de oven

  • 12-09-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.

Onze eerste ervaring met de Big Green Egg + kip hoisin BBQ salade

  • 16-05-2018
  • reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Mexicaanse hartige taart met kidneybonen

  • 11-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Bonen heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee? Als ambassadeur van HAK ga ik daar de komende tijd antwoord op geven met een aantal lekkere recepten. En ik start met deze Mexicaanse hartige taart met kidneybonen.

Review Puur Zoet + raw kokos limoen cheesecake

  • 06-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.

Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries

  • 21-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Paashaas broodjes en tip voor de paasbrunch

  • 26-03-2018
  • reacties
  • Sandra

Met Pasen voor de deur heb ik iets super leuks bedacht om te maken voor de paasbrunch of het paasontbijt, namelijk paashaas broodjes. Je maakt deze broodjes makkelijk zelf met mijn handige stap voor stap foto’s en ik geef je nog een lekkere tip om ze te besmeren.

Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen

  • 17-12-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!

Review Het hartige bakboek + recept bladerdeegster

  • 30-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!

Review Het Laura’s Bakery Bakboek + recept abrikozen kruimelvlaai

  • 13-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Laura van Laura’s Bakery heeft haar tweede boek uitgebracht! Het eerste boek was een basis bakboek en haar tweede boek gaat daar verder in met eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. In deze review krijg je een indruk van haar nieuwe boek en het recept voor een heerlijke abrikozen kruimelvlaai.

Review 1 x kopen 5 x koken + recept Italiaanse kapsalon

  • 18-09-2017
  • reacties
  • Sandra

Sofie en Jorrit van de blog Lekker & Simpel hebben net hun 3e boek uitgegeven. En deze keer in een leuk thema: 1 x kopen 5 x koken. Dit betekent dat er in het boek telkens 5 recepten zijn gemaakt met 1 hoofdingrediënt.

Review Reishonger + recept banh mi

  • 27-05-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Het tweede boek van Sabine de Koning neemt je mee in een culinaire reis rond de wereld in haar 65 recepten. Recepten, reisverhalen en reistips kun je allemaal terugvinden in het boek ‘Reishonger’. 

Mijn eindoordeel Bosch AutoCook multicooker + video appeltaart

  • 24-05-2017
  • reacties
  • Sandra

De afgelopen weken heb ik heel wat getest en gekookt met de Bosch AutoCook. En dat deed ik niet alleen, ik kreeg hulp van 30 insiders die samen met mij deze nieuwe multicooker op de proef stelde. En wat is het eindoordeel? Lees mee…

Review: Down Town Gourmet Market in Eindhoven

  • 21-05-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Sandra vertelde dat er een overdekte foodmarkt in Eindhoven geopend is namelijk; Down Town Gourmet Market. 20 verschillende ondernemers met passie voor lekker eten onder 1 dak. Samen met Sandra ging ik dit allemaal beleven op een vrijdagmiddag en we nemen jullie mee!

Gevulde paprika’s uit de Bosch AutoCook multicooker en ik mag er 30(!) weggeven

  • 11-04-2017
  • reacties
  • Sandra

Ik heb iets heel gaafs! Ik heb namelijk sinds kort de Bosch AutoCook Pro in huis, een super handig apparaat waarmee je makkelijk en snel een verse en gezonde maaltijd op tafel zet.

Getest: Oviebollen van Koopmans + 3 variaties

  • 27-12-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik als groot oliebollenliefhebber kijk elk jaar weer uit naar de maand december. En dan vooral naar die lekkere oliebollen, of krentenbollen eigenlijk. En dan eet ik ze het liefst zo vet mogelijk, the vetter the better! En niet te vergeten met een hele lading poedersuiker erover.

Review Feel Good Food + recept aubergine cannelloni

  • 21-11-2016
  • reacties
  • Sandra

Wie Pauline van Uitpaulineskeuken kent weet dat veel van haar recepten staan voor lekker, vers en makkelijk. En dat zie je ook terug in haar nieuwe boek Feel Good Food.

Review Snelle klassiekers met een twist + pasta pollo alla parmigiana

  • 11-11-2016
  • reacties
  • Sandra

Kookboeken van foodbloggers schieten als paddestoelen uit de grond. Maar Brenda Hoff van de blog brendakookt.nl heeft zich met haar eerste boek ‘Snelle klassiekers met een twist’ weten te onderscheiden van de rest, zowel qua uitstraling als qua inhoud.

Review Het basisbakboek + recept chocoladetaartjes met salted caramel

  • 28-10-2016
  • reacties
  • Sandra

Auteur en bakster Laura Kieft is vooral bekend van haar website laurasbakery.nl, waarop ze allerlei recepten voor heerlijke zoete en hartige baksels uit de doeken doet.

3 x hoppa-je-bed-uit ontbijtmoothies + blender winactie!

  • 26-07-2016
  • reacties
  • Sandra

Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een lekkere smoothie? Zo’n goed gevuld glas drinkt lekker weg (ideaal als je niet veel honger hebt 's morgens) en voorziet je meteen van een dosis vocht en vitamines.

Bezoekje aan de Big Green Egg's Flavour Fair

  • 22-06-2016
  • reacties
  • Sandra

Laatst ontvingen Eric en ik een uitnodiging voor de Big Green Egg's flavour Fair. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het was deze keer de 10e editie. En Eric was meteen enthousiast, daar moeten we naar toe!

Ik mag een compleet BBQ pakket van De Barbecueboer weggeven!

  • 07-06-2016
  • reacties
  • Sandra

Zodra het zonnetje schijnt en de temperaturen hoger worden krijg ik zin om te barbecueën. Lekker gezellig met vrienden of familie met een spiesje, salade en natuurlijk een wijntje.

Review Foodsisters + recept witte koolsalade

  • 05-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Het nieuwe boek ‘Foodsisters’ past helemaal in de gezondheidstrend van nu. Healthcoaches en zussen (vandaar de titel van het boek) Janneke en Amande delen hierin hun recepten, die stuk voor stuk gezond, makkelijk én lekker zijn. Daar houden we van!

Eerste yogales en 3 nieuwe Aziatische soepen + sesamstengels

  • 29-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Vorige week was ik te gast bij een yoga workshop bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam met aansluitend een proeverij van een aantal nieuwe Conimex gerechten. Ik was een beetje nerveus van te voren, want dit was mijn allereerste yogales. En ik vroeg me af of dit niet te zweverig zou zijn voor mij en is yoga op blote voeten of op je sokken?

Review Guilty Pleasures boek + Snicker-brownies recept

  • 22-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Op 5 november was ik bij de boekpresentatie van het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Als je haar nog niet kent dan moet je zeker een kijkje nemen op haar blog Ohmyfoodness.nl. Daar deelt ze dagelijks leuke en persoonlijke posts, lekkere recepten en reisverhalen.  

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes