Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Reviews

Review Het Makkelijke Bakboek + recept bladerdeeg vlecht met peer
  • 17-10-2019
  • reacties
  • Sandra

In deze blog geef ik je een kijkje in Het makkelijke Bakboek van Rutger en vertel ik je waarom ik dit een geweldig boek vind. Ook deel ik uiteraard een recept met jullie. 

Review boek Meal Prepping + recept kruidige kikkererwten met spinazie
  • 28-05-2019
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Wil jij leren mealpreppen? Dan is dit jouw boek! Je kookt één keer en kan vervolgens de hele week snelle maaltijden binnen 10 minuten op tafel zetten.

Review boek Cakes + recept amandelcake met blauwe bessen
  • 29-04-2019
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Dat Rutger de bak koning van Nederland is, dat is voor ons wel duidelijk. Deze keer heeft Rutger een boek geschreven met allemaal cake recepten!

Review Vegabijbel + recept vegetarische spaghetti bolognese
  • 20-03-2019
  • reacties
  • Sandra

Maar liefst 150 recepten, allemaal vegetarisch in één dikke bijbel! De mogelijkheden voor vega maaltijden zijn oneindig en gaan van stoofgerechten tot basisrecepten zoals bloemkoolrijst of tips voor het bereiden van tofu.

Review 100 Snelle Wereldrecepten + recept Surinaamse bami
  • 09-01-2019
  • reacties
  • Sandra

Exotisch hoeft niet altijd moeilijk en ingewikkeld te zijn, dat bewijst dit nieuwe boek 100 snelle wereldrecepten wel. Hieronder vertel ik je meer over de inhoud van het boek en deel ik het recept van de Surinaamse bami.  

Review Cheesecake + recept speculoos cheesecake
  • 01-12-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Dit boek staat boordevol met cheesecake recepten van fruitig taarten tot chocolade en zelfs cheesecakes met drank zoals gin-tonic. Het zal moeilijk zijn om een cheesecake uit te kiezen om als eerste te maken. Maar het is mij toch gelukt en deel het recept voor de Speculoos cheesecake in deze blog.

Kookbattle: Knorr vs. eigen recept Indiase Dahl
  • 23-11-2018
  • reacties
  • Sandra

Dahl is ideaal comfortfood om je mee op te warmen tijdens de koude dagen. Dit vegetarische gerecht uit de Indiase keuken wordt gemaakt van linzen en is op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. In deze blog (inclusief video) ga ik aan de slag met het nieuwe Knorr Natuurlijk Lekker! Wereldgerecht: Indiase Dahl. En ga ik de strijd aan met Eric die mijn eigen Dahl recept van mijn site maakt. Wie wint deze battle?

Review Ottolenghi Simpel + recept orzo met garnalen
  • 21-11-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Een boek van Ottolenghi is altijd goed. De recepten zijn verrassend en erg smaakvol. De titel Simpel wekt veel interesse op en in deze blog wordt het Simpel concept uitgelegd. Daarnaast vind je het recept voor orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta cadeau.

Review Koekjesbijbel + recept pindakoeken met chocolade
  • 25-10-2018
  • reacties
  • Sandra

Dit is waarschijnlijk het dikste kook/bakboek wat ik ooit gekregen heb. En hiermee kun je denk ik wel heel je leven mee vooruit als het om koekjes bakken gaat. Het heet niet voor niets de koekjesbijbel. En in deze blog vertel ik je er meer over en deel ik een recept voor pindakoeken.

Baktest: brownies met boter, olie en margarine + recept
  • 22-10-2018
  • reacties
  • Sandra

Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!

Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff
  • 15-10-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.

Review Vega Hapjes Easy + recept latkes uit de oven
  • 12-09-2018
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.

Kip hoisin BBQ salade van de Big Green Egg
  • 16-05-2018
  • reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Vegan kokos limoen cheesecake + review Puur Zoet
  • 06-05-2018
  • reacties
  • Sandra

Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.

Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries
  • 21-04-2018
  • reacties
  • Sandra

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Review Francesca Kookt Eetkalender + recept nacho schotel met pompoen
  • 17-12-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Deze food kalender heeft maar liefst 52 weekmenu’s, samengesteld door Francesca van foodblog Francesca kookt. Daarnaast bevat hij ook kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappenlijstjes en tips!

Recept bladerdeegster + review Het hartige bakboek
  • 30-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!

Review Het Laura’s Bakery Bakboek + recept abrikozen kruimelvlaai
  • 13-11-2017
  • reacties
  • Sandra

Laura van Laura’s Bakery heeft haar tweede boek uitgebracht! Het eerste boek was een basis bakboek en haar tweede boek gaat daar verder in met eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes. In deze review krijg je een indruk van haar nieuwe boek en het recept voor een heerlijke abrikozen kruimelvlaai.

Review 1 x kopen 5 x koken + recept Italiaanse kapsalon
  • 18-09-2017
  • reacties
  • Sandra

Sofie en Jorrit van de blog Lekker & Simpel hebben net hun 3e boek uitgegeven. En deze keer in een leuk thema: 1 x kopen 5 x koken. Dit betekent dat er in het boek telkens 5 recepten zijn gemaakt met 1 hoofdingrediënt.

Review Reishonger + recept banh mi
  • 27-05-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Het tweede boek van Sabine de Koning neemt je mee in een culinaire reis rond de wereld in haar 65 recepten. Recepten, reisverhalen en reistips kun je allemaal terugvinden in het boek ‘Reishonger’. 

Mijn eindoordeel Bosch AutoCook multicooker + video appeltaart
  • 24-05-2017
  • reacties
  • Sandra

De afgelopen weken heb ik heel wat getest en gekookt met de Bosch AutoCook. En dat deed ik niet alleen, ik kreeg hulp van 30 insiders die samen met mij deze nieuwe multicooker op de proef stelde. En wat is het eindoordeel? Lees mee…

Review: Down Town Gourmet Market in Eindhoven
  • 21-05-2017
  • reacties
  • Jaimy Van Dijke

Sandra vertelde dat er een overdekte foodmarkt in Eindhoven geopend is namelijk; Down Town Gourmet Market. 20 verschillende ondernemers met passie voor lekker eten onder 1 dak. Samen met Sandra ging ik dit allemaal beleven op een vrijdagmiddag en we nemen jullie mee!

Gevulde paprika’s uit de Bosch AutoCook multicooker en ik mag er 30(!) weggeven
  • 11-04-2017
  • reacties
  • Sandra

Ik heb iets heel gaafs! Ik heb namelijk sinds kort de Bosch AutoCook Pro in huis, een super handig apparaat waarmee je makkelijk en snel een verse en gezonde maaltijd op tafel zet.

Getest: Oviebollen van Koopmans + 3 variaties
  • 27-12-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik als groot oliebollenliefhebber kijk elk jaar weer uit naar de maand december. En dan vooral naar die lekkere oliebollen, of krentenbollen eigenlijk. En dan eet ik ze het liefst zo vet mogelijk, the vetter the better! En niet te vergeten met een hele lading poedersuiker erover.

Review Feel Good Food + recept aubergine cannelloni
  • 21-11-2016
  • reacties
  • Sandra

Wie Pauline van Uitpaulineskeuken kent weet dat veel van haar recepten staan voor lekker, vers en makkelijk. En dat zie je ook terug in haar nieuwe boek Feel Good Food.

×