Veel gestelde vragen

1. Algemeen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via de contactpagina en we proberen je vraag z.s.m te beantwoorden.

Nee, je mag geen teksten en/of foto’s kopiëren en gebruiken zonder mijn toestemming. Neem contact op via [email protected] of kijk hier voor de uitgebreide disclaimer.

Ja die nieuwsbrief is en blijft gratis. De nieuwsbrief bevat de nieuwste recepten, blogs en kookvideo’s, bonus recept en leuke tips en musthaves. Ik verstuur hem 2 x per maand.  Ontvang je geen nieuwsbrief terwijl je je hebt aangemeld? Kijk dan eens in je spam map of bij Gmail in de map ‘promotions’.

D.m.v. banners op mijn site ontvang ik inkomsten. Vergelijk het met advertenties in een tijdschrift of reclame op tv. Ook schijf ik advertorials die samen met de adverteerder tot stand komen en waarvoor ik betaald krijg. Hierbij kijk ik welke producten of diensten interessant zijn voor op LeukeRecepten. Ook staat er altijd bij een artikel vermeld of iets gesponsord is of niet. Lees er meer over in onze disclaimer.

Inmiddels ben ik fulltime bezig met het bedenken van recepten, koken, publiceren, video’s opnemen, nieuwsbrieven maken, social media etc. En op deze manier kan ik jullie elke dag gratis nieuwe recepten en artikelen aanbieden.

Bij een recept vind je op mobiel en tablet een knop met kookstand. Hiermee gaat je apparaat niet op sluimer en worden de teksten en beelden van een recept extra groot getoond. Handig voor tijdens het koken.

Bij een recept vind je een knop van Jumbo en Albert Heijn supermarkt. Hiermee kun je in 1 x alle ingredienten van een recept in het boodschappenmandje doen en online bestellen.

Yes, wij hebben een eigen LeukeRecepten kookboek uitgebracht met hierin meer dan 100 recepten lekkere en leuke recepten. Het bevat makkelijke basisrecepten en  leuke varianten. Hij is te koop voor €21,99. Lees hier meer over ons kookbooek.

2. Bereiding recepten

Ik heb een elektrische oven waarbij ik bijna altijd de boven en onder warmte functie gebruik (conventioneel). De temperaturen in mijn recepten zijn dan ook hier op afgestemd. Deze gebruik ik voor ovenschotels, cakes, pizza’s etc. Heb jij een gasoven of gebruik je de hetelucht functie verminder de temperatuur in de recepten dan met ongeveer 10 %. Kijk hier voor een handige tabel. Als je meerdere lagen/gerechten in de oven wilt verwarmen kun je het beste de hetelucht stand gebruiken. Deze verdeelt de hete lucht gelijkmatig door de oven. Ook heb ik een grill in de oven die ik soms de laatst paar minuutjes aanzet bij bijvoorbeeld  een gratin voor een extra krokant korstje.

Momenteel staan er nog geen calorieën bij een recept, maar we zijn aan het kijken om dit in de toekomst mogelijk te maken.Wel heb ik een rubriek op de site met lightrecepten, deze bevatten minder dan 500 kcal per persoon.

Dit geeft de moeilijkheid van het recept aan. 1 ster is een makkelijk recept, 2 sterren is gemiddeld en 3 sterren is moeilijk. Maar dit is voor iedereen anders dus voel je niet beperkt tot een bepaalde moeilijkheidsgraad.

In april 2015 zijn we begonnen met het opnemen van kookvideo’s. Hierin kan ik bepaalde dingen en technieken nog beter uitleggen dan met tekst en beeld. Alle video’s vind je terug op mijn Youtube kanaal en zijn te vinden bij mijn recepten op de site. Je herkent ze aan het play logo in de foto. Bekijk hier alle recepten met video.

Ik heb een categorie op mijn site voor glutenvrije receptenkoolhydraatarme recepten en vegan recepten. Misschien komen er in de toekomst nog meer categorieën bij gerecht op een dieet of eetwijze.

Voor recepten met lactose zijn vaak alternatieve beschikbaar. Melk kun je bijvoorbeeld vervangen door lactosevrije melk zoals sojamelk, amandelmelk of rijstmelk en kookroom door sojaroom. In bijna al mijn bakrecepten gebruik ik gewone geraffineerde suiker. Deze is te vervangen door bijvoorbeeld palmsuiker, agavesiroop, kokosbloemsuiker etc. Kijk hier voor de hoeveelheden.

Ik maak niet specifiek gezonde recepten. Maar ik probeer wel rekening te houden met een goede balans. Zo probeer ik voldoende groenten te verwerken in gerechten en maak ik gebruik van veel verse ingredienten en maak ik veel dingen zelf. Recepten die veel voedingstoffen bevatten en verantwoord zijn heb ik gebundeld in een categorie Gezonde recepten. Let op, dit betekent niet dat deze recepten ook altijd weinig calorieën bevatten.

Tip: bekijk hier nog meer handige kooktips

3. Mijn LeukeRecepten account

Als je een eigen profiel pagina hebt aangemaakt kun je je favoriete recepten opslaan. Hierdoor heb je altijd je bewaarde recepten bij de hand. Ook kun je een eigen eetplanning samenstellen met je favoriete recepten. Verder kun je eigen notities bij recepten zetten mocht je iets aanpassen in een recept. En krijg je toegang tot gratis E-books.

Ook kun je je tijdens of na het aanmaken van een account aanmelden voor een persoonlijk weekmenu. Je krijgt dan elke week een weekmenu in je mail gebaseerd op jouw voorkeuren.

Na het inloggen kun je je wachtwoord veranderen bij ‘mijn profiel’. Nadat je het nieuwe wachtwoord hebt gewijzigd kun je voortaan hiermee inloggen. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je dit opvragen via ‘wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina

Om je favoriete recepten op te slaan en/of een eigen weekmenu te maken moet je een profiel aanmaken. Klik hiervoor op ‘maak account’ en meld je aan:

– met een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul je E-mail adres en een wachtwoord in. Check ook je welkomst mail (eventueel in je spam box).  Na het inloggen kun je eventueel je profiel aanvullen met extra informatie zoals je naam, foto en voorkeuren.

– met je eigen Facebook profiel. Hierbij worden je foto en naam overgenomen van je Facebook-profiel. Dit geeft ons ons geen mogelijkheid om berichten te plaatsen onder jouw naam of op jouw Facebook pagina. Ook hebben wij geen toegang tot jouw Facebook profiel.

Daarna voeg je eenvoudig door op het hartje te klikken bij een recept of blog je favoriete artikelen toe aan je lijst. Deze zie je terug onder de knop ‘bewaarde recepten’ in je account. Je kunt deze recepten ook onderdelen in collecties. Verwijderen gaat eenvoudig door op het kruisje te klikken.

Ga naar ‘inloggen’ en klik vervolgens op ‘wachtoord vergeten’. Vul je E-mailadres in en kijk daarna in je mail (let op, deze kan ook in je spam terecht zijn gekomen). Klik op de link in je mail en vul een nieuwe wachtwoord in. Log daarna opnieuw in met je nieuwe gegevens.

Je kunt zelf een eigen eetplanning samenstellen met je favoriete recepten. Je hoeft niet alle dagen in te vullen en je kunt ze altijd weer verwijderen. Klik bij je favoriete recepten op het map-icoontje en voeg het recept toe aan de dag van de week. Verwijderen kan via het kruisje.

Op de pagina ‘mijn collecties‘ kun je mapjes aanmaken waarmee je bewaarde recepten kunt onderverdelen. Maak bijvoorbeeld een collectie aan  voor verjaardag, kerst of barbecue. Let op; de recepten die je in een collectie zet verdwijnen niet uit je algemene overzicht van bewaarde recepten. Als je ze daar verwijderd worden ze ook automatisch verwijderd uit je collecties.

Dit weekmenu ontvang je 1 x per week in je mail en bevat voor elke dag van de week een recept gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren. Zoals vegetarisch, glutenvrij of koolhydraatarm. Ook wordt er rekening gehouden met je favoriete keuken zoals Italiaans of Mexicaans. Het weekmenu is gratis en je kunt je aanmelden bij het aanmaken van een LeukeRecepten account of als je al een account hebt via je profielpagina

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!