Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

FAQ

1. Is de oventemperatuur in de recepten voor elektrisch, gas of hetelucht?
Ik heb een elektrische oven waarbij ik bijna altijd de boven en onder warmte functie gebruik (conventioneel). De temperaturen in mijn recepten zijn dan ook hier op afgestemd. Deze gebruik ik voor ovenschotels, cakes, pizza’s etc. Heb jij een gasoven of gebruik je de hetelucht functie verminder de temperatuur in de recepten dan met ongeveer 10 %. Kijk hier voor een handige tabel. Als je meerdere lagen/gerechten in de oven wilt verwarmen kun je het beste de hetelucht stand gebruiken. Deze verdeelt de hete lucht gelijkmatig door de oven. Ook heb ik een grill in de oven die ik soms de laatst paar minuutjes aanzet bij bijvoorbeeld  een gratin voor een extra krokant korstje.

2. Is de nieuwsbrief gratis en hoe vaak ontvang ik hem?
Ja die nieuwsbrief is en blijft gratis. De nieuwsbrief bevat de nieuwste recepten, blogs en kookvideo’s en leuke tips en musthaves. Meestal verstuur ik hem 1 x per maand. Ontvang je geen nieuwsbrief terwijl je je hebt aangemeld? Kijk dan eens in je spam map of bij Gmail in de map ‘promotions’.

3. Hoeveel calorieën zitten er in een recept?
Dit is een moeilijke vraag. Ik ben geen voedingsdeskundige en heb eerlijk gezegd niet de tijd om bij elk recept de aantal calorieën te berekenen. Wel heb ik een rubriek op de site met lightrecepten, deze bevatten minder dan 500 kcal per persoon.

4. Mag ik recepten kopiëren?
Nee, dit mag niet zonder mijn toestemming. Kijk hier voor de uitgebreide disclaimer.

5. Wat betekenen de sterretjes bij de recepten?
Dit geeft de moeilijkheid van het recept aan. 1 ster is een makkelijk recept, 2 sterren is gemiddeld en 3 sterren is moeilijk. Maar dit is voor iedereen anders dus voel je niet beperkt tot een bepaalde moeilijkheidsgraad.

6. Hoe genereer je inkomsten met de site?
Eind 2011 ben ik samen met Eric Leukerecepten gestart. Ik werkte toen fulltime bij een uitgeverij en in de avonduren en weekenden maakte ik gerechten die ik vervolgens op LeukeRecepten publiceerde. De bezoekersaantallen groeide dagelijks en ik kreeg het steeds drukker met mijn ‘hobby’. Begin 2015 ben ik gestopt met mijn vaste baan en ben ik mij volledig gaan richten op LeukeRecepten.

Ondertussen meldde adverteerders zich die graag op onze site wilde adverteren. D.m.v. banners op mijn site ontvang ik nu inkomsten. Vergelijk het met advertenties in een tijdschrift of reclame op tv. Ook schijf ik advertorials die samen met de adverteerder tot stand komen en waarvoor ik betaald krijg. Hierbij kijk ik welke producten of diensten interessant zijn voor op LeukeRecepten. Ook staat er altijd bij een artikel vermeld of iets gesponsord is of niet. Lees er meer over in onze disclaimer.

Nu ben ik fulltime bezig met het bedenken van recepten, koken, publiceren, video’s opnemen, nieuwsbrieven maken, social media etc. En op deze manier kan ik jullie elke dag gratis nieuwe recepten en artikelen aanbieden. Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

7. Welke recepten bevatten kookvideo’s?
In april 2015 zijn we begonnen met het opnemen van kookvideo’s. Hierin kan ik bepaalde dingen en technieken nog beter uitleggen dan met tekst en beeld. Elke donderdag komt er een nieuwe video online op mijn Youtube kanaal. Deze komt vervolgens ook bij het recept te staan en is te herkennen aan het play icoon op de foto en de naam video in de titel.

8. Wat zijn light recepten en budget recepten?
Light recepten herken je aan het veertje op de foto van een recept. Deze recepten bevatten niet meer dan 500 kcal p.p. Budget recepten herken je aan het spaarvarken op de foto van een recepten. Deze recepten kosten niet meer dan € 2,- p.p.

9. Heb je ook recepten voor speciale diëten zoals glutenvrij, lactosevrij of suikervrij?
Nee, niet speciaal. Soms maak ik recepten waarbij het brood, pasta of andere granen vervangen zijn door glutenvrije producten of op een andere manier vervangen zijn. Deze kun je vinden door te zoeken op ‘glutenvrij’ in de zoekbalk.

Voor recepten met lactose zijn vaak alternatieve beschikbaar. Melk kun je vervangen door lactosevrije melk zoals sojamelk, amandelmelk of rijstmelk en kookroom door sojaroom. En er komen steeds meer lactosevrije producten op de markt.

In bijna al mijn bakrecepten gebruik ik gewone geraffineerde suiker. Deze is te vervangen door bijvoorbeeld palmsuiker, agavesiroop, kokosbloemsuiker etc. Kijk hier voor de hoeveelheden.

Mijn profiel pagina:

10. Wat kun je allemaal met een eigen profielpagina?
Als je een eigen profiel pagina hebt aangemaakt kun je je favoriete recepten opslaan. Hierdoor heb je altijd je bewaarde recepten bij de hand. Ook kun je een eigen weekmenu samenstellen met je favoriete recepten en deze mailen of delen op social media. Als je bent ingelogd hoef je ook niet al je gegevens zoals je naam en email in te vullen als je wil reageren op een blog en staat eventueel je foto bij je reactie.

11. Hoe verander ik mijn wachtwoord?
Nadat je een account hebt aangemaakt ontvang je een mail met een wachtwoord. Dit bestaat uit verschillende letter en cijfers, niet erg handig om te onthouden. Daarom kun je na het inloggen je wachtwoord veranderen bij ‘wijzig profiel’. Nadat je het nieuwe wachtwoord hebt gewijzigd kun je voortaan hiermee inloggen.

12. Hoe sla ik mijn favoriete recepten op?
Om je favoriete recepten op te slaan en/of een eigen weekmenu te maken moet je een profiel aanmaken. Klik hiervoor op ‘maak account’ en meld je aan:

– met een gebruikersnaam en wachtwoord. Vul een gebruikersnaam in en je E-mail adres. Check je mail (en je spam box). Hierin vind je je inloggegevens waarmee je je kunt inloggen op LeukeRecepten.nl. Na het inloggen kun je je wachtwoord wijzigen op je ‘mijn profiel’ pagina. Ook kun je daar een foto uploaden en/of je eigen blog URL invullen waardoor je naam clickable is bij reactie onder blogs.

– met je eigen Facebook profiel. Hierbij worden je foto en naam overgenomen van je Facebook-profiel. Dit geeft ons ons geen mogelijkheid om berichten te plaatsen onder jouw naam of op jouw Facebook pagina. Ook hebben wij geen toegang tot jouw Facebook profiel.

Daarna voeg je eenvoudig door op het hartje te klikken bij een recept of blog je favoriete artikelen toe aan je lijst. Deze zie je terug onder de knop ‘mijn leukerecepten’ rechts bovenin. Verwijderen gaat eenvoudig door op het prullenbakje te klikken.

13. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Klik bovenin op ‘inloggen’ en klik vervolgens op ‘vergeten’. Vul je E-mailadres in en kijk daarna in je mail (let op, deze kan ook in je spam terecht zijn gekomen). Klik op de link in je mail en vul een nieuwe wachtwoord in. Log daarna opnieuw in met je nieuwe gegevens.

14. Hoe werkt het weekmenu?
Je kunt zelf een eigen weekmenu samenstellen met je favoriete recepten. Je hoeft niet alle dagen in te vullen en je kunt ze altijd weer verwijderen. Hoe doe je dit? Onder een opgeslagen favoriet recept staat een rondje met een +. Als je hier op klikt kun je een recept toevoegen aan een dag van de week. Ook kun je de recepten slepen naar je weekmenu. Je kunt ook meerdere recepten toevoegen op 1 dag om zo bijvoorbeeld een 3 gangen diner samen te stellen.  Een recept verwijderen kan door deze van het licht blauwe blokje af te slepen. Je kunt een recept ook makkelijk van de ene dag naar de andere dag slepen.

15. Ik heb mijn favoriete recepten gedeeld op social media of doorgemaild maar de link opent niet.
Op je eigen profielpagina kun je aangeven of je profiel openbaar is of niet. Door je profielpagina openbaar te zetten kun je makkelijk een link van je weekmenu en/of favoriete recepten delen op social media of mailen. Deel je een link zonder dat je profiel openbaar staat dan kunnen andere personen deze niet openen en je weekmenu en/of favoriete recepten niet bekijken.

Als je hebt aangevinkt dat je je weekmenu openbaar wil maken betekent dit niet dat iedereen op LeukeRecepten je weekmenu ziet. Alleen als jij een link hebt gedeeld van je weekmenu en iemand klikt op die link kan deze persoon je weekmenu zien.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×