Ga naar de inhoud

Foodblog

pannen-leukerecepten

Mijn favoriete pannen die ik veel gebruik

In mijn keuken gebruik ik veel verschillende soorten pannen. Om te koken, bakken, grillen, wokken en meer. Omdat ik geregeld de vraag krijg welke ik gebruik en ik goed vind heb ik ze verzameld op deze pagina.

Bekijk blog
10 gezonde salade recepten blog

10 x gezonde salade recepten

Zin in een gezonde salade maar heb je nog wat inspiratie nodig? Bekijk dan hier onze top 10 met beste gezonde salade recepten. Een gezonde salade kan verrassend lekker zijn!

Bekijk blog
10 vegan pasta recepten

10 x vegan pasta recepten

Van vegan pasta carbonara tot mac ‘n cheese of spaghetti bolognese, hier vind je de top 10 met beste vegan pasta recepten. En ze zijn allemaal even lekker. Welke ga jij vandaag maken?

Bekijk blog
10 x recepten voor de maand juli

10 x lekkere recepten voor de maand juli

Zomerse maanden betekent zomerse gerechten zoals lichte pasta’s, salades, barbecuerecepten en natuurlijk ijs! Met de beste zomergroenten en -fruit maak je de lekkerste zomergerechten.

Bekijk blog
opening kijkje keuken juni

Kijkje in mijn keuken – juni 2024

De zomer is nu echt officieel begonnen! Wij gingen in juni een mid-weekje op vakantie en ik bezocht een paar nieuwe restaurants. Welke dat zijn lees je in deze blog, ook deel ik een foto van ons nieuw keukenblad en maakte ik natuurlijk weer lekkere nieuwe gerechtjes!

Bekijk blog
10 goedkope studenten recepten

10 x goedkope studenten recepten

Wil je als student goedkoop koken, maar dat het toch voedzaam en lekker is? Dat kan makkelijk! Wij geven je inspiratie voor 10 goedkope studenten recepten en tips om goedkoop te koken.

Bekijk blog
10 x recepten met peulvruchten

10 x recepten met peulvruchten

We hebben voor jou de beste 10 recepten met peulvruchten samengesteld. Peulvruchten zijn een supergoede bron van eiwitten en andere voedingsstoffen én zijn budgetproof. Kijk mee wat voor lekkers wij ermee maakten.

Bekijk blog
10 vegan salades recepten

10 x vegan salades

Ben je op zoek naar inspiratie voor een heerlijke vegan salade? In deze top 10 vind je verschillende opties, van salade met geroosterde bloemkool tot een vegan caesar salade. Kijk met me mee!

Bekijk blog
opening-kijkje-keuken-mei

Kijkje in mijn keuken – mei 2024

De sleutel krijgen van je nieuwe huis, je oude huis opleveren en ook nog eens de vernieuwde leukerecepten website live zetten. Wij deden het allemaal in 1 maand, dus het was druk en hectisch.

Bekijk blog
de 10 lekkerste recepten voor juni

10 x lekkere recepten voor de maand juni

Juni is aangebroken en dat betekent dat de zomer voor de deur staat! De dagen worden langer en de zon begint meer kracht te krijgen. En daarbij komt ook de wens voor meer frisse, lichte maaltijden die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

Bekijk blog
site-live

De vernieuwde LeukeRecepten website is live

Eindelijk is het zo ver! Na ruim een jaar lang uitdenken, designen, developen en testen is het zo ver. De vernieuwde leukerecepten.nl staat live.

Bekijk blog
10 x noedel recepten

10 x noedel recepten

Van welk recept met noedels word jij het meest enthousiast? In deze blog vind je 10 x noedel recepten van noedelsoep tot curry!

Bekijk blog
10 tex mex recepten

10 x Tex Mex recepten

De Tex Mex keuken is heerlijk veelzijdig. Met verse groenten en de lekkerste kruiden maak je zelf o.a. burrito’s, empanada’s en nacho’s. Ik verzamelde de top 10 beste Tex Mex recepten voor je.

Bekijk blog
opening kijkje keuken april 2024

Kijkje in mijn keuken – april 2024

April was een drukke maand! Er werd volop gekookt in de keuken maar we hadden ook een verhuizing voor te bereiden. En daarnaast heb ik weer een paar leuke hotspots bezocht! Lees mee:

Bekijk blog
10 recepten voor mei

10 x lekkere recepten voor de maand mei

Het mooie weer komt er langzaam aan en wij kijken er al naar uit met heerlijke recepten met ingrediënten uit het seizoen. Zoals taco’s met krokante bloemkool en yoghurtcake met aardbei. Kijk mee naar onze top 10 van de maand mei!

Bekijk blog
top 12 recepten met spinazie

12 x recepten met spinazie

Met spinazie kun je zoveel lekkere gerechten maken! Ik heb daarom een top 12 voor je verzameld van de beste recepten met spinazie. Van pasta met spinazie tot hapjes en zelfs spinaziesoep.

Bekijk blog
oranje-recepten-ek-wk-koningsdag

10 x oranje recepten

Op zoek naar lekkere hapjes en gebak in het oranje thema voor Koningsdag of voor tijdens het EK voetbal of andere sport? Dan heb ik een paar lekkere ideetjes verzameld!

Bekijk blog
10 x havermout recepten

10 x havermout recepten

Havermout is ontzettend gezond en eenvoudig te bereiden voor een snel ontbijt, tussendoortje of nagerecht. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Bekijk hieronder 10 x havermout recepten.

Bekijk blog
10 x recepten met pitabroodjes

10 x recepten met pitabroodjes

Er zijn enorm veel variaties van recepten die je kunt maken met een pitabroodje, wat dit soort gerechten toegankelijk maken voor iedereen. Wat is jouw favoriete recept met pitabroodjes? In dit blog deel ik 10 x recepten met pitabroodjes om je te inspireren.

Bekijk blog
tiramisu-recepten

10 x tiramisu

Tiramisu is een traditioneel Italiaans dessert met espresso en cacao en het is ontzettend populair. Toch zijn er zoveel verschillende mogelijkheden en verrassende twists om dit klassieke recept te maken. Bekijk hieronder 10 x tiramisu varianten!

Bekijk blog
10 x brood recepten

10 x brood recepten om zelf brood te bakken

Zelf brood maken hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met deze 10 x brood recepten maak je zelf een heerlijk vers brood, soms al binnen 30 minuten!

Bekijk blog
khda ovenschotel

Koolhydraatarme ovenschotel + 3 tips om koolhydraatarm te eten

Koolhydraatarm eten is populair en niet zonder reden. Je kunt er makkelijk mee afvallen en het heeft diverse positieve gezondheidsvoordelen. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke lekker! En dat bewijst mijn ovenschotel met gehakt, broccoli en een romig laagje knolselderij puree.

Bekijk blog
10 x paleo recepten

Wat is het Paleo dieet + 10 Paleo proof recepten

Wat houd het Paleo dieet in? En wat zijn de voordelen en nadelen van deze eetwijze? Lees het in deze blog samen met 10 Paleo proof recepten.

Bekijk blog
maart kijkje keuken

Kijkje in mijn keuken – maart 2024

De maand maart vloog voorbij! We gingen we een weekje op vakantie en hadden iets leuks te vieren. En ik maakte weer heerlijke nieuwe lente recepten. Lees er meer over:

Bekijk blog