Pasta recepten

Pasta recepten

Pasta heb je vaak makkelijk en snel bereid en is met veel ingrediënten te combineren. Je kunt daardoor eindeloos variëren! Pasta is warm lekker, maar ook koud in bijvoorbeeld een pastasalade. Er zijn veel soorten pasta, zoals spaghetti, penne en lasagne of gnocchi en tortellini. Je vindt hier alle pasta recepten.

Populair

15 x pasta recepten

De lekkerste pasta recepten vind je bij LeukeRecepten. Moeite met kiezen? Wij zetten de 15 lekkerste voor je bij elkaar.

Pasta met zalm en spinazie

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus, echt een perfecte combinatie!

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Pasta carbonara

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Nieuw

Krokante gnocchi met dip

Maak gnocchi eens op een andere manier zoals deze krokante gnocchi uit de Airfryer of Healthfryer. Heerlijk gekruid en goudbruin gebakken, lekker als hapje of bij het avondeten. Combineer ze met een frisse salade voor een compleet hoofdgerecht.

Hoofdgerecht

5 min + 15 min oventijd

4 pers.

Pasta met gorgonzola

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Pasta met gebakken feta

Deze populaire pasta met gebakken feta is een heerlijk mediterraans gerecht waar je gegarandeerd gelukkig van wordt. Met de tomaten, puntpaprika en feta uit de oven maak je een smaakvolle, romige saus.

Hoofdgerecht

10 min + 25 min oventijd

2 pers.

Pastaschotel met geroosterde pompoen

Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.

Hoofdgerecht

15 min + 45 min oventijd

4 pers.

Pasta funghi

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min kooktijd

4 porties

Orzo ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

4 pers.

Uitgelicht recept

Pasta pesto met kip

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

Bekijk recept

Gezonde pasta

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Hoofdgerecht

15 min

3 pers.

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Hoofdgerecht

5 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 pers.

Pasta met geroosterde pompoen 

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

4 pers.

Vegetarische pasta

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Romige artisjok pastasalade

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Hoofdgerecht

15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

4 porties

Pasta met aubergine

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Pasta met vlees

Tortellini met verse spinazie

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Pasta met gehakt en pesto

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Hoofdgerecht

25 min

2 pers.

Romige pasta met prei

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Hoofdgerecht

25 min

3 pers.

Pasta met zalm

Cannelloni met spinazie en zalm

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Hoofdgerecht

50 min + 30 min oventijd

3 à 4 pers.

Pasta met witte asperges

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Zalm spinazie lasagne

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Pastasalades

Griekse pastasalade

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Bijgerecht

25 min

4 pers.

Snelle ravioli salade

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Hoofdgerecht

15 min

2 pers.

Spaanse pastasalade

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Pasta ovenschotels

Vegetarische groentelasagne

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.

Hoofdgerecht

40 min + 45 min oventijd

4 pers.

Mac and cheese recept

Dit klassieke recept met macaroni en kaas uit de oven heb ik aangevuld met spekjes en broccoli voor een lekkere en complete maaltijd.

Hoofdgerecht

25 min + 40 min oventijd

4 pers.

Paddenstoelen ovenschotel met pasta

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

3-4 pers.

Welke pasta soorten zijn er?

De 11 meest populaire pasta soorten zijn:

– Spaghetti: de bekende lange, dunne pastaslierten
– Tagliatelle: lijkt op spaghetti maar dan plat en breder
– Lasagne: dunne pastabladen
– Macaroni: kleine holle “elleboogjes”
– Penne: holle pastabuisjes die schuin zijn afgesneden
– Fusilli: pasta in de vorm van wokkels
– Farfalle: pasta vlinders
– Tortellini: kleine, gevulde rondjes
– Ravioli: gevulde pastakussentjes
– Cannelloni: dikkere pasta buisjes die gevuld kunnen worden
– Gnocchi: pasta gemaakt van aardappel

De goedkoopste pasta in de supermarkt is meestal de macaroni.

Is pasta gezond?

Volkorenpasta past in een gezond voedingspatroon. Witte pasta niet. Pasta bevat vooral koolhydraten, welke een belangrijke bron van energie voor het lichaam zijn. Daarnaast bevat pasta vezels, eiwitten, vitamine B en mineralen. De meeste soorten pasta bevatten wel gluten, dus deze zijn niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.

Hoeveel gram pasta per persoon?

Reken ongeveer 100 (tot 125) gram gedroogde, ongekookte pasta per persoon. Voor kleinere eters, zoals kinderen, kun je ongeveer 80 gram ongekookte pasta rekenen.

Hoe lang moet pasta koken?

De kooktijd verschilt per pastasoort. Op de verpakking kun je de precieze kooktijden terugvinden. Hier vind je een aantal algemene kooktijden:

– Spaghetti kook je 8-10 minuten
– Tagliatelle kook je 7-9 minuten
– ‘Vormpjes’ pasta, zoals fusilli, farfalle en penne kook je 11-13 minuten
– Macaroni kook je 7-9 minuten
– Verse pasta hoeft vaak maar 4 minuten te koken